Σε ανακοίνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Δοξάτου αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος Δοξάτου σε συνέχεια των δράσεών του για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ξεκινά έναν νέο κύκλο δράσεων. Η βασική ιδέα επικεντρώνεται στις γενεσιουργές αιτίες του προβλήματος και παρεμβαίνει ΠΡΙΝ ένα ζώο καταλήξει στον δρόμο.

Σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία αλλά και φιλόζωους πολίτες και μέσα από μία νέα προσέγγιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιχειρούμε τα ήδη εγκαταλελειμμένα στον δρόμο να μπορέσουν να καταλήξουν στο φυσικό τους περιβάλλον σαν κατοικίδια ζώα, δηλαδή σε σπίτι με κηδεμόνα και όχι στον δρόμο αδέσποτα.

Για αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε στη σελίδα στο Facebook «Δήμος Δοξάτου – Municipality of Doxato» μια νέα ενότητα, που σκοπό έχει την εύρεση στέγης μέσα από την αναδοχή – φιλοξενία – υιοθεσία για τα ζώα αυτά. Το κύριο μέλημά μας είναι κανένα αδέσποτο ζώο να μη βρίσκεται στον δρόμο αλλά σε δομή φιλοξενίας (καταφύγιο, ανάδοχη οικογένεια, κλπ.).

Πολλά ζώα εγκαταλείπονται στους δρόμους χωρίς δεύτερη σκέψη και παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους. Ας ανοίξουμε την καρδιά μας και το σπίτι μας για ένα από αυτά. Η υιοθεσία σώζει μια ζωή και είναι «πράξη αγάπης». Γίνετε ανάδοχος!

Παρακαλούμε, επικοινωνήστε με τον Δήμο Δοξάτου: Τηλεφωνικά στον αριθμό «15245 Γραμμή του Πολίτη» και στον αριθμό 2521352406 ή στείλετε e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected], δηλώνοντάς μας τον ενδιαφέρον σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.