Σε δήλωσή του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος ανέφερε τα εξής:

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά, εν μέσω της πανδημίας που συνεχίζει να απειλεί. Χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, ανησυχούν, προσμένουν, ελπίζουν, αναζητούν ένα αισιόδοξο μέλλον. Όμως η Κυβέρνηση δεν δείχνει να συμμερίζεται τις αγωνίες τους.

Τα σχολεία άνοιξαν σχεδόν όπως έκλεισαν τον Ιούνη. Χωρίς κανένα σοβαρό σχέδιο, καμία προσπάθεια για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς αυξημένα μέτρα υγιεινής και προστασίας και με πρωτόκολλα που ευνοούν την διάδοση και όχι την πρόληψη της μετάδοσης του ιού.

Παραβρέθηκα στον αγιασμό αρκετών σχολείων της περιοχής μας. Βίωσα ξανά την εμπειρία του πρώτου κουδουνιού της χρονιάς, το αντάμωμα των φίλων, την προσδοκία του νέου που έρχεται, την ελπίδα για το αύριο. Διαπίστωσα επίσης και προβλήματα λειτουργίας που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους μια καλή σχολική χρονιά, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Το έχουμε ανάγκη.