Πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη 18 Μαΐου η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσε η Τ.Ο. Δράμας του Κ.Κ.Ε. και οι Οργανώσεις Δράμας της ΚΝΕ.

Την ομιλία στη συγκέντρωση έκανε η Μαρία Μάλλη, Γραμματέας της Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε., η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για δεκαετίες στη Γάζα, οι ισραηλινές επιθέσεις προκαλούν ζημιές και καταστρέφουν κτήρια και υποδομές μη στρατιωτικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων και σχολείων και των συστημάτων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Νοσοκομεία πλήττονται από στρατιωτικές επιθέσεις και τον αποκλεισμό. Επανειλημμένα Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί την είσοδο στη Γάζα σε φορτηγά ιατρικής βοήθειας. Περισσότερος από το μισό πληθυσμό της Γάζας έχει ηλικία κάτω των 18 ετών και η διακοπή της εκπαίδευσής τους, εξαιτίας των φθορών που προκαλούνται ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου ισραηλινού μποϊκοτάζ, έχει καταστροφικές συνέπειες. Η ανεργία στη Γάζα είναι σε δραματικά επίπεδα. Το έγκλημα στην Παλαιστίνη είναι διαχρονικό!

Το νέο έγκλημα στην Παλαιστίνη δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Με πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές και συνεχές σφυροκόπημα από χερσαίες δυνάμεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, με απειλές και προετοιμασίες για ευρύτερη στρατιωτική εισβολή, το κράτος – δολοφόνος, το Ισραήλ, κλιμακώνει από την περασμένη Δευτέρα το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Ταυτόχρονα, η νέα ισραηλινή επιθετικότητα είναι άμεσα δεμένη με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, “φούντωσε” με την απόφαση των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, όπως και με τις “συμφωνίες του Αβραάμ” μεταξύ Ισραήλ και αραβικών κρατών, υπό την εποπτεία των ΗΠΑ, που επιδιώκουν να ενισχύσουν τα ευρωατλαντικά αναχώματα έναντι της Κίνας και της Ρωσίας.

Καθόλου τυχαία, το νέο έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων και οι εξελίξεις στο εσωτερικό του Ισραήλ λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο με έντονη κινητικότητα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, στα φανερά και τα παρασκηνιακά παζάρια. Ξεσκεπάζονται έτσι και από αυτήν την πλευρά οι απατηλές “διαβεβαιώσεις” όλων των αστικών κομμάτων και στη χώρα μας ότι η πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και η βαθύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς τους αποτελούν παράγοντα “ειρήνης” και “σταθερότητας” για τους λαούς.

Σε ένα τέτοιο ρευστό σκηνικό, όπου… όλοι “μιλάνε” με όλους και όλοι συγκρούονται με όλους, οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς που πάντα βάφονται με αίμα.

Όσο για τα ευχολόγια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, “να σταματήσει η ένταση” και “να επανέλθει η ηρεμία”, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της δολοφονικής επίθεσης, αλλά δίνουν και άλλοθι στο κράτος του Ισραήλ, που εμφανίζεται απλά να συμμετέχει σε ένα “σκηνικό έντασης” και όχι να το προκαλεί με τη διαχρονική πολιτική του στην περιοχή.

Σε κοινή ανακοίνωση, που συνυπογράφεται από 44 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα μεταξύ των οποίων το Κ.Κ.Ε. αλλά και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ καταδικάζεται η συνεχιζόμενη αιματοχυσία και η κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ  καθώς και η κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου που συνεχίζεται για δεκαετίες, με την πλήρη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και χωρίς ουσιαστική παρέμβαση των διεθνών οργανισμών για τον τερματισμό αυτών των παραβιάσεων ή την καταδίκη τους.

Σήμερα από εδώ καταγγέλλουμε την ισραηλινή σφαγή και κατοχή και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Απαιτούμε:

-Τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών και της πολιορκίας της Γάζας.

-Τον τερματισμό των επιθέσεων και της τρομοκράτησης των Παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές αρχές και τους εποίκους.

-Την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, όπως αποφάσισε το 2015 η ελληνική Βουλή.

-Καμία συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος-δολοφόνο, το Ισραήλ.

-Δυναμώνουμε την πάλη μας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, για το ξήλωμα όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών, την επιστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, το σταμάτημα της άσκησης “Defender Europe 2021” και όλων των στρατιωτικών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων που στοχεύουν άλλους λαούς, τη μη αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε φορείς και σωματεία, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο  να συμπορευτούμε εκφράζοντας την αμέριστη και ακλόνητη αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού:

-για τον τερματισμό της κατοχής

-για την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους, εντός των αναγνωρισμένων συνόρων όπως ήταν στις 4 Ιούνη 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

-για δικαίωμα επιστροφής σε όλους τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ».