Σε δήλωση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλου αναφέρονται τα εξής:

Έγιναν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου Αστυνομίας Δράμας και ευχόμαστε καλορίζικο.

Στους χαιρετισμούς τους όλοι οι επίσημοι απέδωσαν τα εύσημα στις σημερινές αρχές της αυτοδιοίκησης, αγνοώντας (ηθελημένα ή άθελα) τους πραγματικούς πρωτεργάτες και θεμελιωτές του όλου έργου.

Ιδιαίτερα ο σημερινός εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Δράμας, ευλογώντας τα γένια του, «ξέχασε» ότι ο προκάτοχος του ήταν αυτός που είχε την βούληση και την πρωτοβουλία για την μεταστέγαση της αστυνομίας στο συγκεκριμένο κτίριο, (χωρίς καν να υπάρχει ανάλογο αίτημα), προχώρησε στην παραχώρηση του κτιρίου, ύστερα από άδεια για την αλλαγή της χρήσης του αρμόδιου υπουργείου και εξασφάλισε, την από 04/07/2014 αποδοχή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της δωρεάν παραχώρησης μας.

Με απλά λόγια εμείς σκεφτήκαμε την μετεγκατάσταση της αστυνομίας, εμείς την προτείναμε στην τοπική της ηγεσία και επί της δικιάς μας θητείας (μέχρι 31-8-2014) ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης και η αποδοχή. Οι επόμενοι από εμάς απλά ολοκλήρωσαν τα τυπικά του έργου.

Μοναδική εξαίρεση ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης Δημήτριος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του είπε την αλήθεια για τα «πρόσωπα και τα πράγματα». Εξάλλου ο κ. Κυριαζίδης ήταν αυτός που από το 2013 στήριξε την πρότασή μας και συνέβαλλε στην επιτυχίας της.