Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρης Παπατολίδης, σε δήλωσή του για τις περιφερειακές εκλογές, αναφέρει τα εξής:

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας σε όσους ψήφισαν «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και το Κ.Κ.Ε. στην Ευρωβουλή και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά.

Οι τρείς εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα είναι η φωνή του εργαζόμενου λαού, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα τα «δώσουμε όλα» για τα συμφέροντα του λαού μας, για να έχει το δικό του μάτι και αυτί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να έχει μπροστά τις δικές του ανάγκες και διεκδικήσεις.

Την επομένη των εκλογών τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν, η βασική αιτία που τα γεννά είναι εδώ και δεν είναι άλλη από την πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο και τις προτεραιότητες του, βάζοντας στον Προκρούστη τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα. Είμαστε πανέτοιμοι για να παλέψουμε, για να έχει πρόσβαση σε ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας ο λαός μας, για να μην στερείται το νερό, το ασφαλές οδικό δίκτυο σε κάθε κομμάτι της περιοχής, τη συχνή φτηνή και ασφαλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, την προστασία της αγροτικής παραγωγής.

Με νέες δυνάμεις δεν θα προδώσουμε ούτε την εμπιστοσύνη, ούτε την ελπίδα που μας εμπιστεύτηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Περιοχή, θα αγωνιστούμε για να πάρει ανάσες ο λαός, να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση.

Η θέση μας για το β’ γύρο είναι καθαρή, τα κριτήρια δεν αλλάζουν από Κυριακή σε Κυριακή. Σ’ αυτές τις δυνάμεις που καταγγέλλουμε ότι έχουν γραμμή τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, που συμφωνούν με την πολιτική της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που έχουν το δικό τους μερτικό σε αυτή την πολιτική, δεν θα «ανακαλύψουμε» ξαφνικά φιλολαϊκές θέσεις ούτε θα σβήσουμε ως ανύπαρκτες τις ουσιαστικές μας διαφορές. Με τα ίδια κριτήρια που καλέσαμε το λαό να πάει με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την πρώτη Κυριακή με τα ίδια κριτήρια του λέμε πως η ψήφος για τη Β’ Κυριακή πρέπει να είναι το λευκό άκυρο.

Καλούμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που ψήφισαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αυτούς που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κομμουνιστές σε κάθε κάλπη, ευρωεκλογές και τοπικές, να βρεθούμε πανέτοιμοι κι αποφασισμένοι, μπροστά στις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης το Κ.Κ.Ε.. Για να μην δώσουμε πράσινο φώς και συγκατάθεση στη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να υπάρχει μια σταθερή και αποφασισμένη δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων την επόμενη μέρα.