ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΜΟΛΙΣ ΓΙΑ 29 ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΝ Α. ΤΣΙΑΜΠΟΥΣΗ

 

 

  • Νικητής στο θρίλερ για τη β’ θέση ο Κ. Χαρακίδης

 

Με ανατροπή δεδομένων για τη β’ θέση στο τελευταίο εκλογικό τμήμα ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Δράμας, ενώ από πολύ νωρίς είχε γίνει ξεκάθαρο ότι η πρωτιά ανήκε στο νυν Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα». Αντίπαλός του την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα είναι ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης, επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή», με τους πολίτες να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο νυν και στον πρώην Δήμαρχο Δράμας. Εκτός δεύτερου γύρου έμεινε μόλις για 29 ψήφους ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020».

Η εκλογική βραδιά της 26ης Μαΐου στο Δήμο Δράμας είχε χαρακτηριστικά θρίλερ, καθώς η κατάσταση όσον αφορά τη δεύτερη θέση ξεκαθάρισε στις 00.45, ξημερώματα της Δευτέρας 27 Μαΐου. Μάλιστα, τα αποτελέσματα του τελευταίου εκλογικού τμήματος επιφύλασσαν μια μεγάλη εκλογική ανατροπή, αντίστοιχες με αυτές που συμβαίνουν στα τελευταία δευτερόλεπτα αθλητικών γεγονότων. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, σε 108 από τα 109 εκλογικά τμήματα, το «Project Δράμα 2020» προηγούνταν της «πόλης+ζωής» με 38 ψήφους διαφορά, όμως με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων του εκλογικού τμήματος του Νικοτσάρα (137ο) η κατάταξη άλλαξε, όπως και τα συναισθήματα στα δύο εκλογικά κέντρα των παρατάξεων. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι καμία παράταξη δεν είχε σαφή εικόνα για το αποτέλεσμα για το εκλογικό τμήμα που είχε απομείνει κι έτσι ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα. Όπως έγινε γνωστό στο φινάλε της εκλογικής βραδιάς η «πόλη+ζωή» βρέθηκε μπροστά με 30 ψήφους διαφορά, περνώντας στον β’ γύρο (βέβαια σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία βασίζεται στα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων, η διαφορά μεταξύ των δύο παρατάξεων είναι 29 ψήφοι).

Τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της 26ης Μαΐου έχουν πρωτοφανή χαρακτήρα στην σύγχρονη τοπική πολιτική ιστορία, καθώς και στο παρελθόν έχει καταγραφεί πολύ μικρή διαφορά μεταξύ παρατάξεων στον α’ γύρο, όμως είναι η πρώτη φορά που η συμμετοχή ενός συνδυασμού στον β’ γύρο κρίνεται ουσιαστικά από τα αποτελέσματα του τελευταίου εκλογικού τμήματος. Το γεγονός αυτό βέβαια επέφερε και συναισθηματικές μεταβολές στα δύο εκλογικά κέντρα, οι οποίες δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Η συγκρατημένη αισιοδοξία στα στελέχη και τους φίλους της παράταξης «Project Δράμα 2020» έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση, καθώς η δεύτερη θέση χάθηκε στο νήμα, ενώ από την άλλη στην παράταξη «πόλη+ζωή» η κατήφεια και ο προβληματισμός για το αποτέλεσμα μετατράπηκε σε ξέσπασμα χαράς, αφού η είσοδος στο δεύτερο γύρο ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Βέβαια, στον αντίποδα αυτής της συναισθηματικής εναλλαγής, από πολύ νωρίς, όταν είχε γίνει η ξεκάθαρη η πρωτιά του κ. Μαμσάκου, στο εκλογικό κλίμα της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» το κλίμα ήταν πανηγυρικό.

 

 

Για την ιστορία, στο εκλογ

κό τμήμα που ουσιαστικά καθόρισε το αποτέλεσμα, στο Νικοτσάρα, σε σύνολο 285 ψηφισάντων, η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» έλαβε 134 ψήφους και 48,91%, η παράταξη «πόλη+ζωή» 94 ψήφους και 34,31% και η παράταξη «Project Δράμα 2020» 25 ψήφους και 9,12%.

Πάντως, όπως διαφάνηκε από την αρχική δήλωση από την πλευρά του «Project Δράμα 2020», αλλά και από μετέπειτα δελτίο τύπου, θεωρείται βέβαιο ότι θα κατατεθεί ένσταση και θα ζητηθεί επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, λόγω ακριβώς της μικρής διαφοράς μεταξύ των δύο παρατάξεων.

 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

 

Μετά την οριστικοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων ακολούθησαν δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές της εκλογικής βραδιάς.

Πρώτος προχώρησε σε δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο οποίος ανέφερε: «Νικητές των εκλογών αναμφισβήτητα είναι η ομάδα του «Project Δράμα 2020», τετραπλασιάσαμε τα ποσοστά μας και κάναμε έναν αγώνα ο οποίος κρίθηκε στο νήμα. Περιμένουμε φαίνεται τα τελικά αποτελέσματα τα οποία θα προκύψουν από το Πρωτοδικείο και φυσικά θα προσφύγουμε σε κάθε μέσο ώστε αυτό το αποτέλεσμα να αλλάξει, διότι θεωρούμε ότι, αυτό που έγινε σήμερα είναι πρωτοφανές για τη Δράμα.

Η Δράμα, φαίνεται ότι αλλάζει σελίδα, η Δράμα φαίνεται ότι πλέον αφήνει πίσω της μηχανισμούς, αφήνει πίσω τα κόμματα και εμπιστεύεται το καινούριο. Νομίζουμε ότι η παρουσία μας ούτως ή άλλως στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι πολύ μεγάλη, όπως και να έχει το αποτέλεσμα. Εμείς, και 30 ψήφους μπροστά να βρισκόμασταν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουμε, το ίδιο θα λέγαμε, θα περιμέναμε τα τελικά αποτελέσματα». Ο κ. Τσιαμπούσης ευχαρίστησε τους Δραμινούς, «γιατί πιστέψανε σε αυτό το πρότζεκτ», τους ψηφοφόρους και τους υποψήφιους της παράταξης, την επιτροπή εκλογικού αγώνα, τους υποψήφιους για την Κοινότητα της Δράμας, όσους βρέθηκαν δίπλα τους, καθώς και την οικογένειά του και τη σύζυγό του. «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο τελικός νικητής των εκλογών, όχι μόνο το “Project Δράμα 2020”, αλλά και η ίδια η Δράμα, η οποία έχει φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο», κατέληξε ο κ. Τσιαμπούσης.

Στη συνέχεια δηλώσεις έγιναν από τον επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Κυριάκο Χαρακίδης, ο οποίος επεσήμανε: «Μια δύσκολη βραδιά σίγουρα. Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους εμάς, αλλά και σε όλους τους Δραμινούς. Το αποτέλεσμα σίγουρα είναι αυτό που μας ικανοποιεί, παρότι δεν ήταν το αναμενόμενο, αλλά είναι μια πρώτη Κυριακή, που οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κυρίως με το συναίσθημα γιατί επιλέγουν τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε όλα τα ψηφοδέλτια. Η δεύτερη Κυριακή είναι μια άλλη Κυριακή. Σε αυτήν θα αναμετρηθούν ένας πρώην και ένας νυν Δήμαρχος, θα αναμετρηθούν δύο θητείες και θα συγκριθούν με τα έργα τα οποία έχουν γίνει, θα συγκριθούν δύο προγράμματα δύο παρατάξεων και θα επιλέξουν Δραμινοί, πιο νηφάλιοι πλέον, χωρίς να επηρεάζονται από συναισθηματισμούς, το ποιον θέλουν για Δήμαρχό τους, πού θέλουν να πάει η Δράμα. Και αν οι Δραμινοί δουν αντικειμενικά, θα είμαστε η παράταξη που την επόμενη Κυριακή θα κερδίσει τις εκλογές. Είμαστε αυτοί της συναίνεσης, το έχουμε δείξει χρόνια τώρα. Και στο Επιμελητήριο που ήμουν Πρόεδρος 11 χρόνια και ως Δήμαρχος. Είμαστε αυτοί που λέμε συγχαρητήρια σε όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις εκλογές αυτές, παρότι υπήρξαν και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά ήταν παρορμητικός και τίποτα περισσότερο και πρέπει να τελειώσουν σήμερα. Αυτό που θέλω να πω στους συναδέλφους μου, συνυποψηφίους αλλά και στους συνεργάτες τους υποψηφίους, εφόσον κίνητρό τους ήταν το καλό της Δράμας, είμαστε εδώ ως παράταξη “πόλη+ζωή” να προχωρήσουμε μπροστά τη Δράμα, να συμπαραταχθούμε μαζί και να ξέρουνε ότι εγγυημένα η Δράμα θα πάει μπροστά. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μαζί τους, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό που αξίζει στη Δράμα και όχι αυτό που βιώνουμε σήμερα».

Ο κύκλος των δηλώσεων ολοκληρώθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος σημείωσε: «Είναι μια νίκη πρώτα απ’ όλα των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Δραμινούς και όλες τις Δραμινές, όλους τους συνεργάτες μου. Θα ήθελα όμως να δώσω πολλά συγχαρητήρια και σε όλες τις παρατάξεις που έδωσαν έναν αγώνα πολιτισμένο. Δεν είχαμε εντάσεις και γενικά δεν είχαμε μεταξύ μας καταστάσεις που δυσαρεστούν τον κόσμο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από Δευτέρα ξεκινάει μια καινούργια εβδομάδα. Θα δώσουμε όλοι μαζί έναν πολιτισμένο αγώνα. Δεν θα μπω σε λογικές αντιπαραθέσεων, γιατί ο κόσμος έχει τα δικά του προβλήματα. Πιστεύω ότι ο κόσμος για μια ακόμα φορά θα δικαιώσει αυτή την προσπάθειά μας για να συνεχίσουμε το μεγάλο και σπουδαίο έργο που ξεκινήσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, αυτούς τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή με στήριξαν, με βοήθησαν και μου δώσανε το δικαίωμα να βρίσκομαι σήμερα πρώτος και να έχω κόψει πρώτος το νήμα σε αυτές τις εκλογές».

 

Τα αποτελέσματα στο Δήμο Δράμας

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο Δήμο Δράμας σε σύνολο 52.720 εγγεγραμμένων, ψήφισαν οι 29.546 και το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 56,04% και της αποχής στο 43,96%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 28.222 (με 908 άκυρα και 416 λευκά).

Η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» με επικεφαλής τον κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο έλαβε 9.334 ψήφους και ποσοστό 33,07%, η παράταξη «πόλη+ζωή» με επικεφαλής τον κ. Κυριάκο Χαρακίδη έλαβε 7.161 ψήφους και ποσοστό 25,37%, η παράταξη «Project Δράμα 2020» με επικεφαλής τον κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση έλαβε 7.132 ψήφους και ποσοστό 25,27%, η παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια» με επικεφαλής τον κ. Λευτέρη Καλλινικίδη έλαβε 1.818 ψήφους και ποσοστό 6,44%, η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Στέργιο Ηλιόπουλο έλαβε 1.708 ψήφους και ποσοστό 6,05%, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Μήτρου έλαβε 719 ψήφους και ποσοστό 2,55% και η παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα» με επικεφαλής τον κ. Κοσμά Καλαϊδόπουλο έλαβε 350 ψήφους και ποσοστό 1,24%.

Όσον αφορά τις επιμέρους δημοτικές ενότητες του Δήμου Δράμας, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Δημοτική ενότητα Δράμας

«Ενώνουμε τη Δράμα» 33,03% (9.128 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 25,37 (7.010 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 25,26% (6.980 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 6,47% (1,788 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 6,06% (1.675 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 2,57% (710 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 1,25% (345 ψήφοι)

Δημοτική ενότητα Σιδηρονέρου

«Ενώνουμε τη Δράμα» 35,15% (206 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 30,89% (181 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 20,82 (122 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 5,63% (33 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 5,12% (30 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 1,54% (9 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,85% (5 ψήφοι)

 

Αύξηση ποσοστών για «Ενώνουμε τη Δράμα» και «Project Δράμα 2020», πτώση για «πόλη+ζωή»

 

Σε σχέση με τις εκλογές του 2014 υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για τις 6 από τις 7 παρατάξεις, οι οποίες συμμετείχαν στις δύο πιο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Σύμφωνα με αυτά, καταγράφεται μεγάλη άνοδος για την παράταξη «Project Δράμα 2020», σαφής άνοδος για την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», μεγάλη πτώση για την παράταξη «πόλη+ζωή» και πολύ μικρή πτώση για την παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών».

Αναλυτικά, σε σχέση με τις εκλογές του 2014, η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» κατέγραψε στις πρόσφατες εκλογές αύξηση ποσοστών κατά 6,25%, η παράταξη «πόλη+ζωή» μείωση ποσοστών κατά 15,38%, η παράταξη «Project Δράμα 2020» αύξηση ποσοστών κατά 19,18%, η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» μείωση ποσοστών κατά 1,85%, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» μείωση ποσοστών κατά 0,25% και η παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα» αύξηση ποσοστών κατά 0,12%. Δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για την παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια», καθώς δεν συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές.

 

Πώς ψήφισε η κάθε Κοινότητα του Δήμου Δράμας

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο ψήφισε κάθε εκλογικό διαμέρισμα Κοινότητας του Δήμου Δράμας, όσον αφορά τη ψηφοφορία για το κεντρικό ψηφοδέλτιο του Δήμου.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Εκλογικό διαμέρισμα Καλλιφύτου

«Project Δράμα 2020» 40,14% (415 ψήφοι)

«Ενώνουμε τη Δράμα» 22,73% (235 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 21,76% (225 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 6,77% (70 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 5,13% (53 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 2,61% (27 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,87% (9 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Καλού Αγρού

«Ενώνουμε τη Δράμα» 37,82% (326 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 27,15% (234 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 24,25% (209 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 6,03% (52 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 3,94% (34 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,58% (5 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 0,23% (2 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Κουδουνίων

«Ενώνουμε τη Δράμα» 38,16% (261 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 31,14% (213 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 20,91% (143 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 6,14% (42 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών»2,63% (18 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 0,88% (6 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,15% (1 ψήφος)

Εκλογικό διαμέρισμα Λιβαδερού

«Ενώνουμε τη Δράμα» 42,29% (96 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 27,75% (63 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 16,30% (37 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 7,93% (18 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 3,08% (7 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών»2,20% (5 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,44% (1 ψήφος)

Εκλογικό διαμέρισμα Μακρυπλαγίου

«Ενώνουμε τη Δράμα» 29,75% (36 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 21,49% (26 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 19,83% (24 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 17,36% (21 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 5,79% (7 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 4,13% (5 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 1,65% (2 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Μαυροβάτου

«Ενώνουμε τη Δράμα» 54,86% (361 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 17,78% (117 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 15,81% (104 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 5,17% (34 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 5,02% (33 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 0,76% (5 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,61% (4 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Μικροχωρίου

«Ενώνουμε τη Δράμα» 57,40% (287 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 24,60% (123 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 9,80% (49 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 4,40% (22 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 1,80% (9 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 1,20% (6 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,80% (4 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Μοναστηρακίου

«Ενώνουμε τη Δράμα» 36,16% (192 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 31,26% (166 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 14,31% (76 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 6,40% (34 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 6,03% (34 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 3,39% (18 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 2,45% (13 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Μοναστηρακίου (Βαθύλακος)

«πόλη+ζωή» 36,96% (34 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 27,17% (25 ψήφοι)

«Ενώνουμε τη Δράμα» 20,65% (19 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 11,96% (11 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 2,17% (2 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 1,09% (1 ψήφος)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 0,00% (0 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Μυλοποτάμου

«Project Δράμα 2020» 36,79% (206 ψήφοι)

«Ενώνουμε τη Δράμα» 31,61% (177 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 23,04% (129 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 3,75% (21 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 2,32% (13 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 1,43% (8 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 1,07% (6 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Νικοτσάρα

«Ενώνουμε τη Δράμα» 48,91% (134 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 34,31% (94 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 9,12% (25 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 6,20% (17 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 1,09% (3 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 0,36% (1 ψήφος)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,00% (0 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Ξηροποτάμου

«πόλη+ζωή» 33,61% (606 ψήφοι)

«Ενώνουμε τη Δράμα» 30,62% (552 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 24,68% (445 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 4,49% (81 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 3,33% (60 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 2,00% (36 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 1,28% (23 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Χωριστής

«Ενώνουμε τη Δράμα» 51,22% (799 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 26,22% (409 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 13,08% (204 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 4,86% (76 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 2,95% (46 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 1,22% (19 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,45% (7 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Σιδηρονέρου

«πόλη+ζωή» 33,95% (146 ψήφοι)

«Ενώνουμε τη Δράμα» 29,30% (126 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 24,65% (106 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 6,74% (29 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 2,33% (10 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 1,86% (8 ψήφοι)

«Προοπτική για τη Δράμα» 1,16% (5 ψήφοι)

Εκλογικό διαμέρισμα Σκαλωτής

«Ενώνουμε τη Δράμα» 51,28% (80 ψήφοι)

«πόλη+ζωή» 22,44% (35 ψήφοι)

«Δράμα Πρωταγωνίστρια 12,82% (20 ψήφοι)

«Project Δράμα 2020» 10,26% (16 ψήφοι)

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 2,56% (4 ψήφοι)

«Λαϊκή Συσπείρωση» 0,64% (1 ψήφος)

«Προοπτική για τη Δράμα» 0,00% (0 ψήφοι)

 

Η εκπροσώπηση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Όσον αφορά τη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει γνωστό το ποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέγονται από κάθε παράταξη, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο.

Πάντως σε επίπεδο αριθμητικής εκπροσώπησης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, η κατάσταση φαίνεται να έχει ως η εξής:

Η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» θα έχει 11 Δημοτικούς Συμβούλους, η παράταξη «πόλη+ζωή» 8, η παράταξη «Project Δράμα 2020» 8, η παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια» 2, η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» 2, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» 1 και η παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα» 1.