Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διάκριση που κατέκτησε το Γυμνάσιο Φωτολίβους στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό καινοτομίας STEM Generation Next.

Η ομάδα Galaxy Conquest που αποτελείται από τις μαθήτριες : Μαρία Άννα Χατζηγιαννάκη, (Γ΄ τάξη) και Αικατερίνη Ελένη Ζαχαράκη (Β΄ τάξη) προκρίθηκαν στις δέκα καλύτερες θέσεις και προχώρησαν στην τελική φάση όπου κατέκτησαν την 5η θέση με την καινοτόμο κατασκευή τους «home assistant», «βοηθός στο σπίτι».

Οι μαθήτριες συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την φροντίδα ηλικιωμένων συνανθρώπων μας και πειραματίστηκαν με μία κατασκευή που θα δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους στην υπηρεσία του Δήμου: «Βοήθεια στο σπίτι» σε εικοσιτετράωρη βάση με σκοπό την αποτελεσματική φροντίδα τους. Η καινοτόμος εφαρμογή τους ολοκληρώνεται με αισθητήρες φωτιάς και παραβίασης χώρου.

Η εκπαίδευσή τους πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Μάιο 2021 με καθηγητή τον εκπαιδευτικό, κ. Παναγιώτη Παζούλη, Υπεύθυνο ΕΚΦΕ (Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών)της ΔΔΕ Δράμας.