ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΔΡΑΜΑΣ

Αίτημα να πραγματοποιηθούν μαζικά δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, κατέθεσαν με κοινή ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Α.Μ.Θ., Γκαρά Νατάσα, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος και Χαρίτου Δημήτρης. Αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί από τους Προέδρους των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.

Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι προκαλεί ερωτήματα το γεγονός πως εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες που έρχονται καθημερινά σε επαφή με κοινό, δεν έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα σε διαγνωστικά test για Covid-19. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ιδιαίτερα κατά το τρέχον β’ κύμα της πανδημίας, παρατηρείται αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς επίσης και πολλά κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων πρέπει να προστατεύονται πέρα και πάνω από κάθε κόστος, όπως συνολικότερα και η δημόσια υγεία αλλά και η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ρωτούν την Κυβέρνηση αν θα προβλεφθεί άμεσα η διενέργεια μαζικών τεστ αλλά και η συνταγογράφησή τους ώστε να είναι δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα της περιφέρειας.