«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-Να προστατευθούν και να ενισχυθούν ο ρόλος και η λειτουργία των ΔΕΥΑ»

 

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Μέσα στην περίοδο πένθους του ελληνικού λαού για την τραγωδία των Τεμπών και ελάχιστο χρόνο πριν λήξει η συνταγματική της θητεία, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να καταθέσει στη Βουλή, νομοσχέδιο που ανοίγει ουσιαστικά τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Και ως δημόσιο αγαθό το οποίο ανήκει σε όλους και φυσικά στις επόμενες γενιές, οφείλουμε να το προασπίσουμε και να εξασφαλίσουμε την επάρκειά του. Σε όσες χώρες επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποίησή του, απέτυχε παταγωδώς. Εκτόξευσε τα κόστη και υποβάθμισε  την ποιότητά του. Για αυτό και παντού το νερό και η διαχείριση του επιστρέφουν στο δημόσιο και τους Δήμους.

Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης απέδειξαν ότι αντιλαμβάνονται τη σημασία του ως κοινωνικό αγαθό προσφέροντας φθηνό και απόλυτα ασφαλές νερό στους πολίτες. Επομένως είναι απολύτως αναγκαίο να προστατευθούν και να ενισχυθούν και ο ρόλος και η λειτουργία τους. Όχι να υπονομευθούν.

Η Κυβέρνηση με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, θέτει σε άμεσο κίνδυνο το δημόσιο, κοινωνικό αγαθό του νερού, όπως άλλωστε έχει αποφανθεί και το Συμβούλιο της Επικρατείας που το θεωρεί “κοινωφελές αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν”. Την καλούμε να αποσύρει άμεσα το επίμαχο ν/σ και να μην επιμείνει, και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό, στη ψήφισή του. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την παράδοση του νερού σε ιδιωτικά συμφέροντα».