Σημαντική παρέμβαση από το Τμήμα Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας

Α. Τόλιου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας: «Ο Δήμος προχωρά σε εργασίες οι οποίες θα θωρακίσουν δομικά και θα αναβαθμίσουν αισθητικά τον μεγαλύτερο κλειστό αθλητικό χώρο που υφίσταται στον Νομό»

Σε μια σημαντική παρέμβαση στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Δ. Κραχτίδης» προχωρά ο Δήμος Δράμας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την υγρομόνωση και στεγανοποίηση της οροφής. Πρόκειται για ενέργειες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου και την τέλεση αθλητικών αγώνων, καθώς περιστασιακά, σε στιγμές έντονης βροχόπτωσης, έχει καταγραφεί διαρροή νερού από την οροφή στην αθλητική σάλα.

Αστάρωμα πλάκας

Οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την κατασκευή νέας υγρομόνωσης σε τμήματα, με συμβατικό δώμα, στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης». Η επιφάνεια στην οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι περίπου 600 τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την υγρομόνωση και τη στεγανοποίηση της οροφής, οι παρεμβάσεις στο γυμναστήριο θα ολοκληρωθούν με εξωτερικό βάψιμο.

Σφράγιση ρηγματώσεων

Οι εργασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο εργολαβίας που «τρέχει» από το Τμήμα Παιδείας & Αθλητισμού του Δήμου Δράμας και η οποία προβλέπει συντήρηση και επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σφράγιση αρμών ρηγματώσεων

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Εργασία… συν» για το θέμα, ανέφερε τα εξής: «Μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου “Δημήτριος Κραχτίδης”, ο Δήμος μας όντως προχωρά σε εργασίες οι οποίες θα θωρακίσουν δομικά και θα αναβαθμίσουν αισθητικά τον μεγαλύτερο κλειστό αθλητικό χώρο που υφίσταται στον Νομό. Πρόκειται για μία κίνηση η οποία κρίθηκε επιβεβλημένη, αφενός μεν γιατί διαπιστώθηκαν επείγουσες ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν, αφετέρου δε αποφασίστηκε ότι η μετάβαση στην εκ νέου λειτουργία, την μετά καραντίνας εποχή, καλό θα ήταν να συνδυαστεί με νέα ή ανανεωμένη οπτική του χώρου. Η απόφαση που πήραμε δεν αφορά μόνο το “Δημήτριος Κραχτίδης”, αλλά απλώνεται σε όλες τις αθλητικές δομές της πόλης της Δράμας, κάτι που αναμένουμε να επιφέρει την σημαντική λειτουργική και αισθητική αλλαγή. Πιστεύω ότι το έχουμε όλοι ανάγκη μετά από αυτήν την μακρά και δύσκολη περίοδο και αξίζει πολλαπλά η προσπάθεια που θα γίνει από μέρους του Δήμου Δράμας να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί σε όλους».