ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Την έναρξη συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΚΠΟΤΑ και του Γραφείου Γενικού Τουρισμού του ΚΤΕΛ Ν. Δράμας ανακοίνωσαν, μέσω συνέντευξης τύπου, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδης και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Ευκαρπίδης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας για 5 ημέρες κατά τη διάρκεια της φετινής Ονειρούπολης όχημα (20θεσιο mini bus) του Τουριστικού ΚΤΕΛ θα πραγματοποιεί δρομολόγια στην πόλη της Δράμας (City Tour), έτσι ώστε οι επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, αλλά και οι πολίτες της Δράμας, να γνωρίσουν σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Τα δρομολόγια θα είναι 4 κάθε ημέρα, στις 11.00, στις 12.00, στις 13.00 και στις 14.00. Τα πρώτα δρομολόγια έγιναν στις 22 και 24 Δεκεμβρίου και τα επόμενα είναι στις 28, στις 29 και στις 31 Δεκεμβρίου. Η διαδρομή είναι διάρκειας 40-45 λεπτών και έχει ως εξής: Έναρξη από το ΚΤΕΛ, Αρχαιολογικό Μουσείο, παλιά λαχαναγορά, Βενιζέλου, Περδίκκα, προς το πάρκο των Κομνηνών, επιστροφή από Μητροπολιτικό, Γυμνάσιο Αρρένων, περιφερειακός, Ανάπλαση και επιστροφή στο ΚΤΕΛ. Τα δρομολόγια θα γίνονται από έμπειρους οδηγούς, οι οποίοι θα εκτελούν και χρέη ξεναγού, ενημερώνοντας τους επιβάτες για κάθε σημείο της διαδρομής. Η συμμετοχή στο City Tour είναι δωρεάν, προσφορά του ΚΤΕΛ Δράμας.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδης ανέφερε τα εξής: «Στο πλαίσιο της αναβάθμισης λειτουργίας της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής της Ελλάδας, της Ονειρούπολης, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που προχωρήσαμε σε ένα μνημόνιο συνεργασίας με το ΚΤΕΛ Δράμας. Από φέτος στην Ονειρούπολη υπάρχουν δρομολόγια, το γνωστό City Tour, το οποίο προσφέρει χορηγικά το Τουριστικό ΚΤΕΛ στη ΔΕΚΠΟΤΑ, προκειμένου όλοι οι επισκέπτες της Ονειρούπολης και της Δράμας να φιλοξενηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να φύγουν με ακόμη καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας και από την Ονειρούπολη.

Χαίρομαι πάρα πολύ και ευχαριστώ προσωπικά τον κ. Ευκαρπίδη, τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ, και τους συνεργάτες του, που φτάσαμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα. Είναι ένα από τα πολλά που έχουμε κάνει. Ανακοινώνουμε μια από αυτές τις καλές συνεργασίες και μέχρι τη λήξη της Ονειρούπολης θα έχουμε και άλλες τέτοιου είδους ανακοινώσεις, αποδεικνύοντας ότι προσπαθούμε σιγά σιγά να αλλάξουμε τη φιλοσοφία, να την αναβαθμίσουμε, έτσι όπως οφείλει ένας Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ να κάνει, αναβαθμίζοντας πάντοτε κάθε χρόνο κάτι καλύτερο για την Ονειρούπολη.

Σε αυτή εδώ την προσπάθεια συνέβαλε βεβαίως και ο Δήμαρχος της Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα που στήριξε και αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά του, ο κ. Ευκαρπίδης δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην μεγαλύτερη γιορτή της Δράμας, την Ονειρούπολη. Να συγχαρώ και τον Πρόεδρο και τον Δήμαρχο για το έργο που επιτελούνε γύρω από αυτό το θεσμό πλέον της πόλης μας. Το ΚΤΕΛ, όλα αυτά τα χρόνια, προσφέρει τις υπηρεσίες του και ευχαριστεί τους επιβάτες που διαχρονικά το επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους, και προσφέρει αυτό το City Tour όχι μόνο στους Δραμινούς, αλλά και σε όλους τους επισκέπτες της πόλης, για να γνωρίσουν θεματικές ενότητες τις οποίες δεν γνωρίζουν.

Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, με στάσεις, που θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πράγματα για τα σημεία αυτά, να φωτογραφηθούν και να γεμίσουν εμπειρίες και αναμνήσεις από την πόλη μας».