Το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών σε νευραλγικά τμήματα παραμένει περισσότερο έντονο από ποτέ, μάλιστα εν μέσω πανδημίας και στο “πικ” της τουριστικής περιόδου.

Ένα μήνα μετά την αποχώρηση του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Κω Νικολάου Μαυροειδή, για λόγους υποστελέχωσης και το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών σε νευραλγικά τμήματα παραμένει περισσότερο έντονο από ποτέ.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να προχωρήσει στη πρόσληψη δυο επικουρικών ιατρών παθολογίας και δυο ειδικευμένων ιατρών παθολογίας με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο μέχρι τη κάλυψη των αναγκών της κλινικής μια και μόνο παθολόγος η επιμελήτρια Άλλα Κιουρτσίδου, καλείται να ανταποκριθεί στο τεράστιο έργο που καλύπτει το συγκεκριμένο τμήμα .

Να σημειωθεί ότι εκτός από τα τρέχοντα περιστατικά σε κατοίκους της Κω και των γειτονικών νησιών, την ευθύνη της νοσηλείας κρουσμάτων κορονοϊού, τα ιατρικά συμβάντα με τους τουρίστες, την περίθαλψη των προσφύγων, η κλινική είχε αναλάβει με πρωτοβουλία του κ. Μαυροειδή (καθώς δεν υπάρχει ογκολογικό τμήμα) τη πραγματοποίηση χημειοθεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς για να μην υφίστανται την επίπονη διαδικασία μεταφοράς εκτός Κω.

Με την αποχώρηση του, επί 25 χρόνια υπηρετούντος το Νοσοκομείο, ιατρού τίθεται επιτακτικά το ερώτημα τι θα γίνει με τις θεραπείες αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου το πρόγραμμα των χημειοθεραπειών θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι την δημοσίευση της παραίτησης του διευθυντή της Παθολογικής.

Όμως έντονη είναι η ανησυχία των ασθενών για την επόμενη μέρα, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση από τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου αναφορικά με την δυνατότητα να αναλάβει το έργο αυτό ιατρός του ΕΣΥ.
Επιπλέον υπαρκτή, με τους όποιους κινδύνους να διαφαίνονται, είναι η δυσλειτουργία τόσο στη Παιδιατρική κλινική όσο και στην Καρδιολογική, λόγω καταγγελιών σε βάρος των δυο διευθυντών ιατρών ενώ καθυστερεί η έκδοση των αποφάσεων από τις ευρισκόμενες σε εξέλιξη ΕΔΕ.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο εκπρόσωπος τύπου, μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Ηλίας Χρυσόπουλος είχε υποστηρίξει πως αν έως το τέλος Σεπτεμβρίου δεν καλυφθούν οι απαιτούμενες θέσεις θα υποβάλλει τη παραίτηση του.
Εν τω μεταξύ στο ποσοστό του 85% ανέρχεται ο αριθμός των εμβολιασθέντων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω .

Το υπόλοιπο 15%, που αφορά σε όλες τις ειδικότητες, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων του Συλλόγου των εργαζομένων στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου προτίθεται να εμβολιαστεί το επόμενο διάστημα οπότε και θα απομακρυνθεί ο κίνδυνος της επ αόριστον αναστολής που θα έχει τραγικές επιπτώσεις, όχι μόνο για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Πηγή: rosa.gr