ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Εορτή – γιορτή: Πανηγυρισμός σπουδαίου γεγονότος ή ημέρα θρησκευτικού πανηγυρισμού.

Ιστορική μνήμη: Ικανότητα του να συγκρατεί, να μην ξεχνά, το μνημονικό.

Επέτειος: Ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται χρόνος ή χρόνια από κάποιο σημαντικό γεγονός.

Τιμή (τιμάω – τιμώ): Επίσημη εκδήλωση σε ένδειξη αναγνώρισης, σεβασμού, εξυψώνοντας τον άνθρωπο στα μάτια των άλλων.

Εκδήλωση: Ομαδική δημόσια πράξη με την οποία επιδιώκεται η έκφραση άποψης, στάσης, διάθεσης με συναισθήματα εξωτερίκευσης.

Έτσι και φέτος, δεν γιορτάσαμε, αλλά τιμήσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης σε όλη την Ελλάδα, με καταθέσεις στεφάνων, πορείες από πολύ κόσμο και πολιτικούς φυσικά αν και δεν είδαμε από τα παλιά ονόματα να απευθύνουν λόγο π.χ. Δαμανάκη κτλ. και με απουσία της Κυβέρνησης εκτός του Βορίδη, ο οποίος ανήκε στην Χούντα της εποχής εκείνης και που σήμερα υποστηρίζει πως πρέπει να «πέφτει» ξύλο από την Αστυνομία.

Την άλλη μέρα άρχισαν στην TV συζητήσεις, επιπλήξεις, σχολιασμοί, μαλώματα για το ποιος έπρεπε να ακολουθήσει την πορεία στην Αθήνα, ποιος όχι κτλ., ποιος δεν πήγε μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία, εννοώντας τον πρώην Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας όταν ανήκε στο Κ.Κ.Ε., φώναζε: Έξω οι βάσεις του θανάτου, δολοφόνοι των λαών Αμερικάνοι, ενώ σε συνάντησή του στις Η.Π.Α. με τον Τραμπ είπε: Συμμεριζόμαστε κοινές αξίες κτλ.

Όσο για τον Υπουργό Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος στην πρόσφατη συνάντηση με τον διοικητή των Η.Π.Α. είπε: Οι άνδρες μας μάτωσαν (Κορέα, Αφγανιστάν, Βαλκάνια) δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους που συμμετείχαμε και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον! Μια επικίνδυνη δήλωση!!! Το αίμα των Ελλήνων φαντάρων θα «χύνεται» ΜΟΝΟ για την άμυνα της χώρας μας κ. Υπουργέ της ΝΔ. και όχι για συμφέροντα και ξένες δουλειές, αλλά για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας, απέναντι σε οποιονδήποτε θα επιχειρήσει να εισβάλει.

Μήπως κ. Παναγιωτόπουλε χτυπάτε το καμπανάκι για τον σχεδιασμό των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών επεμβάσεων που δείχνει για το πού οδηγεί η Ν.Δ. τα πράγματα; Εμπλοκή μας σε δολοφονικές επεμβάσεις με θύμα τον λαό που θα τον ρίξετε κυριολεκτικά στην φωτιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε ένα φυλάκιο των Η.Π.Α.

Δεν θέλουμε να επαληθευτούμε απ’ όσα συμπεραίνουμε.