ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ 25 Μ. ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Αθλημάτων στο Μινσκ κατέκτησε η Δραμινή αθλήτρια της σκοποβολής Άννα Κορακάκη. Η επιτυχία αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 10 μ. στην ίδια διοργάνωση.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης στον τελικό των 25 μ. πραγματοποίησε ρεκόρ αγώνων με 9.717 πόντους και κατέκτησε την πρώτη θέση του βάθρου. Η Ελληνίδα αθλήτρια προκρίθηκε ως έκτη στον τελικό και εκεί, για άλλη μια φορά, έδειξε την αξία της. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ντίτελμ Γκέρμπερ από την Ελβετία και το χάλκινο η Βουλγάρα, Αντοανέτα Μπόνεβα. Για να έρθει το χρυσό μετάλλιο, έπρεπε να προηγηθεί ένα θρίλερ, καθώς η Άννα Κορακάκη και η Χάιντι Ντίτελμ Γκέρμπερ ήταν ισόπαλες και το χρυσό κρίθηκε στα… πέναλτι, με τις δύο αθλήτριες να ρίχνουν από μια έξτρα πεντάδα βολών. Στην κρίσιμη μονομαχία, η ελληνίδα αθλήτρια υπερίσχυσε και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου με 35+3 έναντι 35+2 της αντιπάλου της.
Η Άννα Κορακάκη δήλωσε μετά τον αγώνα: «Είμαι χαρούμενη και μάλιστα διπλά. Όπως και στο Ρίο, έτσι κι εδώ στο Μινσκ πήρα δύο μετάλλια, το ένα χρυσό και, μάλιστα πάλι, όχι στο αγαπημένο μου αγώνισμα (αεροβόλο πιστόλι 10μ.). Ο προκριματικός το πρωί ήταν πολύ δύσκολος κι ο συναγωνισμός έντονος, αλλά ευτυχώς δεν είχα πόνους στο χέρι μου. Ενοχλήσεις παρουσιάστηκαν από τη μέση του τελικού κι έπειτα, αλλά, όπως φάνηκε, δεν με επηρέασαν σε σχέση με το αποτέλεσμα. Δώσαμε μπαράζ με την Ντίτχελμ, που ήταν τρίτη στον αγώνα μας στο Ρίο, και πήρα το χρυσό».