ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ – ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 1,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2018-2021

 

 

  • Συνάντηση στην Αθήνα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτση με τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας Χρ. Καραγιαννίδη, τον Δήμαρχο Δράμας Χρ. Μαμσάκο, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Α. Τερζή και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Α. Παπαδόπουλο
  • Μετά το πρωτόγνωρο ποσό χρηματοδότησης ο θεσμός τίθεται σε στέρεες βάσεις και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς δίνεται η δυνατότητα για μακρόπνοο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό

 

 

Πρόωρα ήρθε ο… Άη Βασίλης για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, καθώς ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ με συνολικό ποσό ύψους 1,3 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους για την τετραετία 2018-2021. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες ποσό 300.000 ευρώ να καταβληθεί άμεσα, ενώ για το υπόλοιπο 1 εκ. ευρώ σχεδιάζεται η καταβολή του να γίνει τους πρώτους μήνες της άνοιξης του 2018.

Με τον συγκεκριμένο… Χριστουγεννιάτικο μποναμά έγινε πράξη η κυβερνητική δέσμευση, έτσι όπως είχε αποτυπωθεί κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις 13 και 14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Οι λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση τέθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση με τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Ανέστη Τερζή και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Αντώνη Παπαδόπουλο.

Πέρα όμως από τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ, από πλευράς Δήμου Δράμας στη συνάντηση με τον κ. Χαρίτση τέθηκαν και άλλα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, με τον εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να είναι θετικός σε χρηματοδοτήσεις. Μένει να αποσαφηνιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι προτεραιότητες που θα τεθούν και εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν και νέες ευχάριστες ειδήσεις για τη Δράμα.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο έχει αφήσει το στίγμα του στην καλλιτεχνική παραγωγή της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, μπαίνουν στέρεες βάσεις για το μέλλον του. Πλέον οι άνθρωποι του Φεστιβάλ, το οποίο κάθε χρόνο καταγράφει και νέα ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής, μπορούν να σχεδιάσουν απρόσκοπτα το μέλλον του θεσμού, χωρίς να υπάρχει ο… βραχνάς της εύρεσης των χρημάτων για την πραγματοποίηση των αμέσως επόμενων διοργανώσεων.

 

Χρ. Καραγιαννίδης: «Το Φεστιβάλ να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στον πολιτισμό και την ανάδειξη της πόλης της Δράμας»

 

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης αναφέρει:

«Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειές μας από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, το Υπουργείο τέθηκε αρωγός και σε αυτές τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες βοηθά οικονομικά –με ένα πρωτόγνωρα υψηλό ποσό– το θεσμό του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, έναν σημαντικό θεσμό που εδώ και 40 χρόνια έχει συνδέσει την ιστορία του με την ιστορία της πόλης της Δράμας.

Σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, παρουσία του Δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού-Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Ανέστη Τερζή και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Αντώνη Παπαδόπουλου συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές του ακριτικού Νομού και ειδικότερα οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Έγινε ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε αρωγή θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος του Φεστιβάλ ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στον πολιτισμό και την ανάδειξη της πόλης της Δράμας.

 

Α. Χαρίτσης: «Δίνεται η δυνατότητα στους συντελεστές του Φεστιβάλ να υλοποιήσουν έναν μακρόπνοο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό»

 

Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει:

«Ο Πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Στηρίζουμε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, έναν σημαντικό θεσμό που ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της Ελλάδας και του οποίου η ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη της Δράμας. Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή του σε βάθος τετραετίας για να δοθεί η δυνατότητα στους συντελεστές του να υλοποιήσουν έναν μακρόπνοο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Συμβάλλουμε στην προσπάθεια ώστε το Φεστιβάλ να παραμένει σημείο αναφοράς για τους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο αλλά και πυρήνας ανάπτυξης και πολιτισμού για την πόλη της Δράμας»