Νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση των παράνομων πιστοποιητικών εμβολιασμών που εκδόθηκαν από το Κ.Υ στον Παλαμά Καρδίτσας έδωσε στο «φως» ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε, το δίκτυο με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά στον Παλαμά έκαναν χρήση και υγειονομικοί. «Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στον Παλαμά Καρδίτσας και προκύπτει ότι μία υπάλληλος συμμετείχε στο να υπάρξουν εικονικοί εμβολιασμοί και μάλιστα ήδη έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά της. Δεν είναι τα περιστατικά όπως παρουσιάζονται. Θα ήθελα να καθησυχάσω την εθνική αντιπροσωπεία. Είναι 31 χιλιάδες εμβολιασμοί, είναι πάνω από τον πληθυσμό, αλλά είναι πολύ λογικό γιατί το συγκεκριμένο κέντρο είχε εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αναζητούσαν πολίτες και από άλλους νομούς. Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι, ώστε να μην τεθούν σε αναστολή», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αφορά μεταξύ άλλων σε κυρώσεις για ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται, αλλά και στη δυνατότητα άρσης της αναστολής εργασίας με την α’ δόση του εμβολίου υποστήριξε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενημερώνοντας και για την υπογραφή της προκήρυξης πλήρωσης θέσεων για 530 γιατρούς.

Πέραν της παρουσίασης της τροπολογίας, ο κ. Πλεύρης κλήθηκε να απαντήσει και σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση σχετικά με το εάν οι 5 ανεμβολίαστοι βουλευτές είναι από τη ΝΔ.

«Αν και υπάρχει πρόσβαση δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν είχα ψάξει ούτε για τον κύριο Πολάκη. Δεν μπορώ να γνωρίζω ως υπουργός ποιος έχει εμβολιαστεί και σίγουρα δεν είναι ωραία εικόνα να βγαίνει ένας αρχηγός κόμματος, λες και δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και να ανακοινώνει ότι έχει εμβολιαστεί ένας βουλευτής. Θέλω να πω στον ΣΥΡΙΖΑ ότι την προηγούμενη εβδομάδα που συζητούσαμε πως θα στελεχωθεί το σύστημα υγείας είχατε βάλει ομιλητή για να απαντήσει σε μένα τον κύριο Πολάκη και από αυτό εδώ το βήμα ο κύριος Πολάκης υπερασπίστηκε την θέση του ότι δεν είναι εμβολιασμένος. Σήμερα γιατί δεν ήρθε ο κύριος Πολάκης;».

Ο νέος υπουργός Υγείας ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Αναφερόμενος στους γιατρούς και υγειονομικούς που δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό, εξήγησε: «Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη και το μετρό της αναστολής θα εφαρμοστεί. Υγειονομικοί που δεν θέλουν εμβολιαστούν, και είναι σεβαστή η επιθυμία τους, επειδή είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία δεν θα είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν. Η δυνατότητα που δίνουμε με την παρούσα τροπολογία, ως μία ένδειξη καλής θέλησης, είναι να μπορούν με το που εμβολιαστούν με την ά δόση να επιστρέψουν στο σύστημα. Και παρατηρούμε ότι πράγματι τις μέρες του Σεπτεμβρίου εμβολιάζονται κάποιοι υγειονομικοί και αυτοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Δεν θα ανεχθούμε καμία μα καμία παρέκκλιση» είπε ο υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας ότι για το λόγο αυτό αυστηροποιείται το υπάρχον πλαίσιο και προστίθενται εκτός από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσει, και το διοικητικό πρόστιμο.

«Όσοι έχουν δηλώσει ψευδή νόσηση και υπάρχει ύποπτο περιστατικό θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αληθής η δήλωσή τους. Συνεπώς εκεί υπάρχει ένα διοικητικό πρόστιμο 5000 € και για τον υπάλληλο ή όποιονδηποτε εμπλέκεται στην διαδικασία υπάρχει προδιοικητικό πρόστιμο 5000 € για κάθε πράξη. Στην συγκεκριμένη υπάλληλο αν υπήρχε ο νόμος πριν προβεί στις πράξεις της θα της καταλογιζόταν πρόστιμα για 40 περίπου περιστατικά. Παράλληλα ρυθμίζουμε τις κυρώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που θα διακόπτεται η σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ και δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν. Υπάρχει ένα πλαίσιο συνολικό. Όσοι έχουν κάνει χρήση άλλων μεθόδων είναι καλό να πάνε τώρα να το πούνε γιατί θα τους βρούμε. Είναι μία πράξη μέγιστης απαξίας γιατί πηγαίνει κάποιος ψευδώς να πάρει ένα πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού και με αυτόν τον τρόπο δείχνει μία ροπή προς μία έγκληματικη πράξη» ανέφερε.
Προκήρυξη για 530 θέσεις γιατρών

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε την υπογραφή της προκήρυξης για 530 θέσεων γιατρών. Μάλιστα, όπως εξήγησε, «μέσα σε αυτές τις θέσεις είναι και οι θέσεις για την λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου που είχε δημιουργηθεί ένα θέμα την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι λειτουργικές οι κλίνες ΜΕΘ με το υπάρχον προσωπικό, αλλά αυτό δεν αρκούσε από μόνο του οπότε βγήκε η προκήρυξη και πιστεύουμε γρήγορα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε την προκήρυξη για τους νοσηλευτές».

Πηγή: newsbomb.gr