12.900 τ.μ. ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΚΑΙ 1.878 τ.μ. ΣΤΗ ΧΩΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

 

  • Απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας Χρ. Καραγιαννίδη
  • Χρ. Καραγιαννίδης, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας: «Μέσα από την παραχώρηση των δύο αυτών ακινήτων θα υπηρετηθούν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δράμας»

 

Με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης κάνει γνωστό ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσει σε παραχώρηση της χρήσης δύο ακινήτων του στο Δήμο Δράμας για κοινωφελείς σκοπούς.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του κ. Καραγιαννίδη αναφέρονται τα εξής:

«Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου, δήλωσε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσει στην υπογραφή της απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δύο ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για κοινωφελείς σκοπούς, στο Δήμο Δράμας.

Το πρώτο είναι συνολικού εμβαδού 12.900,00 τ.μ., βρίσκεται στο αγρόκτημα Μυλοποτάμου Νομού Δράμας και προορίζεται για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου από τον Δήμο Δράμας, που εξυπηρετεί την ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων με κύριους άξονες τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση, τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση αυτών. Με βάση το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων του 2016 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβλέπεται η εγκατάσταση συνολικά τριάντα επτά πράσινων σημείων, εκ των οποίων δύο είναι στον Δήμο Δράμας.

Η δεύτερη παραχώρηση αφορά ένα ακίνητο 1.878 τμ στη Χωριστή Δράμας. Πρόκειται για δράση που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του Δήμου Δράμας, η οποία θα υλοποιηθεί με τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής που προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος

Μέσα από την παραχώρηση των δύο αυτών ακινήτων θα υπηρετηθούν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δράμας αλλά θα αξιοποιηθούν καλύτερα και θα συντηρηθούν τα συγκεκριμένα ακίνητα, τα οποία έχουν αφεθεί για αρκετά χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι, με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2017, ο κ. Καραγιαννίδης είχε θέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Αποστόλου, αναφέροντας τα συγκεκριμένα ακίνητα και τους σκοπούς για τους οποίους προορίζονται, σημειώνοντας ότι «και τα δύο αιτήματα έχουν πλήρη φάκελο, είναι απολύτως χρήσιμα στον Δήμο και θα αξιοποιηθούν άμεσα και πρόσφορα για το κοινό καλό» και ρωτώντας αν «θα προχωρήσει το Υπουργείο στην άμεση δωρεάν παραχώρηση για χρήση στο Δήμο Δράμας των δύο ακινήτων, προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών της Δράμας;».