ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΜΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

«Ακούω πολλά προβλήματα από πάρα πολύ κόσμο δικαιολογημένα και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ούτε ωραιοποιούμε τα πράγματα, αλλά ούτε εμείς φταίμε»

 

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2022, με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκο στην τοποθέτησή του, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, να αναφέρεται σε υψηλούς τόνους σε σημαντικά προβλήματα τα οποία δημιουργούν δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των πολιτών. Συγκεκριμένα, μετά από ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, ο κ. Μαμσάκος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης από τις τομές που γίνονται από τον ανάδοχο του έργου του φυσικού αερίου, αλλά και για την καθυστέρηση που καταγράφεται στο έργο της αλλαγής του ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος».

 

«Αν αυτή η τελευταία διορία δεν εκληφθεί σοβαρά, θα καταθέσω μήνυση»

 

Τα προβλήματα που προκαλούνται από τις τομές για το φυσικό αέριο, οι οποίες στη συνέχεια καλύπτονται μόνο με χώμα τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση, ο οποίος ζήτησε να μάθει τι κάνει ο Δήμος και αν υπάρχει συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου του φυσικού αερίου για να γίνονται σωστά και εγκαίρως οι αποκαταστάσεις. Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Φώτης Νικολαΐδης, ο οποίος χαρακτηριστικά σημείωσε: «Χρειάζεται SUV και να είσαι δεινός οδηγός για να διασχίσεις την Ιουστινιανού».

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος έκανε λόγο για «απαράδεκτη η κατάσταση» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να δεχτώ προσωπικά μέχρι ένα διάστημα ότι λόγω του καιρού δεν μπορούσε να πέσει ασφαλτικό. Από τη στιγμή όμως που έχει φτιάξει ο καιρός και μπορεί να πέσει ασφαλτικό, δεν μπορεί η Καβάλα να κλείνει όλες τις τομές της και η Δράμα όχι. Αυτό γιατί γίνεται; Γιατί υπάρχουν δύο ξεχωριστοί εργολάβοι. Αλλιώς δουλεύει ο ένας εργολάβος, αλλιώς ο δεύτερος. Δεν απασχολεί όμως καθόλου τη Δημοτική Αρχή κι εμένα προσωπικά ποιος είναι ο εργολάβος». Όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας, ο ίδιος επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ και του είπε πως «είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Αν δεν προχωρήσετε σε μέτρα, θα αναγκαστώ να πάω στον Εισαγγελέα». Ακόμη, ο κ. Μαμσάκος υπογράμμισε πως «γίνεται συστηματική όχληση από τον Αντιδήμαρχο σε καθημερινή βάση» και συνέχισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε αυτή την εβδομάδα να ρίξουν ασφαλτικά. Μια τελευταία ακόμη διορία. Αν αυτή η διορία δεν εκληφθεί σοβαρά, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, σας λέω ότι θα καταθέσω μήνυση προσωπική ως Δήμαρχος, ως Δημοτική Αρχή και ως Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε αυτήν την εταιρεία που δεν πληροί τους όρους πρώτα από όλα της ασφάλειας των πολιτών. Για να μπορέσουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στην κανονικότητα, γιατί καταλαβαίνετε ότι οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή τι θέλει; Να μην την βρίζουν. Σήμερα όλα τα κακώς κείμενα πέφτουν στο πρόσωπο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Και να φταίμε, να αναλάβω την ευθύνη». «Αυτή η κατάσταση μέχρι εδώ και μη παρέκει. Ακούω πολλά προβλήματα από πάρα πολύ κόσμο δικαιολογημένα και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ούτε ωραιοποιούμε τα πράγματα, αλλά ούτε εμείς φταίμε. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη για την πόλη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί», πρόσθεσε ο κ. Μαμσάκος.