«Φυσικά η Δημοτική Αρχή θέλει να τελειώσει το έργο»

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2022, με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκο στην τοποθέτησή του, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, να αναφέρεται σε υψηλούς τόνους σε σημαντικά προβλήματα τα οποία δημιουργούν δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ένα θέμα για το οποίο τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ήταν η αλλαγή του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο. Το σχετικό ερώτημα έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Γιώργο Μουχτάρη, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών.

Ο κ. Μαμσάκος έκανε λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση» και τόνισε: «Εύκολο είναι να βγάλω τον ανάδοχο έκπτωτο. Να γυρίσουμε το έργο πίσω άλλα δύο χρόνια;». Μάλιστα, έθεσε ως παράδειγμα το έργο της Ανάπλασης Καλλιφύτου, όπου βγήκε έκπτωτος ο ανάδοχος και για δύο χρόνια είχε σταματήσει το έργο. «Φυσικά η Δημοτική Αρχή θέλει να τελειώσει το έργο», επεσήμανε ο κ. Μαμσάκος.

Για το ίδιο θέμα είχε τοποθετηθεί νωρίτερα και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γιάννης Καψημάλης, ο οποίος είπε πως υπάρχει «καθημερινή επικοινωνία και όχληση προς τον ανάδοχο εργολάβο» και «θέληση να τον φέρουμε εδώ στη Δράμα να συνεχίσει τις εργασίες». Όπως είπε ο κ. Καψημάλης, ο ανάδοχος «έχει αιτιάσεις για τις καιρικές συνθήκες». Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών είπε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει παράταση έξι μηνών από το κράτος σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις, όμως «δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε αυτή τη λύση». «Η ουσία είναι να ολοκληρωθεί το έργο» ανέφερε ο κ. Καψημάλης και πρόσθεσε πως ο ανάδοχος «σε διαγωνιστική διαδικασία ήταν ο μοναδικός που έδωσε προσφορά», για αυτό «δεν θέλουμε να βγει έκπτωτος».

Υπενθυμίζεται πως η αρχική ημερομηνία περαίωσης των εργασιών αλλαγής του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο ήταν στις 9 Δεκεμβρίου 2021 και με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δόθηκε εξάμηνη παράταση, η οποία λήγει στις 9 Ιουνίου 2022. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο η αλλαγή του ταρτάν δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.