Το 2020 είναι μία δύσκολη χρονιά απ’ όποια πλευρά και αν το δει κανείς. Η πανδημία του κορονοϊού και το… ταξίδι από την καραντίνα μέχρι το εμβόλιο, η δίκη της Χρυσής Αυγής, η φωτιά στη Μόρια, μονοπώλησαν το εγχώριο, αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον, ενώ τα Χριστούγεννα έδωσαν μια πιο… αισιόδοξη νότα στο τέλος της χρονιάς.

Αναλυτικά ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του 2020, μέσα από το φακό του πρακτορείου Eurokinissi:

Κορονοϊός και ενημέρωση: Ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, μας ενημέρωσε για τα δεδομένα που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή, πριν καν έρθει το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Μπορεί πλέον να μη συμμετέχει στις ενημερώσεις, ωστόσο συνεχίζει να συμβουλεύει την κυβέρνηση.

tsiodras

Το lockdown στη χώρα μας (το πρώτο), μας ανάγκασε να κάνουμε Πάσχα στο σπίτι. Οι εκκλησίες ήταν κλειστές, το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε σε όλες τις γειτονιές της χώρας από τα μπαλκόνια.

pasxa

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι και σήμερα, ο ΕΟΔΥ προχωράει σε χιλιάδες τεστ, τόσο μοριακά, όσο και rapid, για να ανιχνεύει τον κορονοϊό. Παράλληλα, προχωρά σε ενημερώσεις κάθε μέρα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

rapid

Το πρώτο κύμα της πανδημίας είναι παρελθόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαντορίνη ανακοινώνει το «άνοιγμα» του τουρισμού.

mitsot

Τα μέτρα και οι αποστάσεις στη ζωή μας, έγιναν καθημερινότητα, ακόμα και στη… θάλασσα.

thal

Η επιστροφή στα σχολεία, είχε και κάποια… απρόοπτα, με τις μάσκες σε ορισμένες περιπτώσεις να μην είναι στο κατάλληλο μέγεθος για τους μαθητές.

maska

Η Μόρια, έδωσε τη θέση της στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, μετά από μία καταστροφική φωτιά που έκαψε τα πάντα.

moria

Η Χρυσή Αυγή είναι «εγκληματική οργάνωση». Μετά από 5,5 χρόνια δίκης, η απόφαση είναι καταπέλτης, αρκετά μέλη της Χ.Α. είναι πλέον στη φυλακή.

diki

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer, ξεκίνησαν σε όλη την Ευρώπη και τη χώρα μας. Πλέον, υπάρχει «φως στο τούνελ».

pfizer

Διαφορετικά και τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά η ελπίδα παραμένει. Ευχή όλων, το 2021 να είναι πολύ καλύτερο από το 2020.

xrist

Πηγή: dikaiologitika.gr