Φωτογραφία αρχείου

Με επιστολή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Θέμης Καναράς αναφέρεται στη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, προτείνοντας τη μετονομασία του σε Χιονοδρομικό Πάρκο.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Καναρά έχει ως εξής:

Ο καλός χειμώνας φέτος ευνόησε δυο περιοχές οι οποίες συγκέντρωσαν χιλιάδες κόσμο.

Ονειρούπολη και το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.

Χάρηκαν οι επισκέπτες και χαίρονται ακόμη το Φαλακρό κάθε Σαββατοκύριακο, ανεβαίνοντας κατά χιλιάδες.

Χιονοδρόμους όμως δεν βλέπεις ούτε έναν, εκτός από τους αμαθείς, οι οποίοι νοικιάζουν χιονοδρομικό εξοπλισμό και προσπαθούν να μάθουν σκι στα δύο συρόμενα Lift αρχαρίων.

Είναι αλήθεια ότι το οροπέδιο δεν έχει πολύ χιόνι ώστε να λειτουργήσουν τα δύο Lift «o… παππούς και η… γιαγιά» (τι άθλιες ονομασίες), ύστερα από την πολύ καλή ανακαίνιση και την μετατροπή του σε ηλεκτρικό.

Η καρτάλκα και η χιονότρυπα όμως με τις χορταριασμένες πλαγιές έχουν πολύ χιόνι. Πέρυσι μας είπαν ότι δεν θα ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο γιατί πρέπει να αποκατασταθούν οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες που υπάρχουν στο βουνό, δεν μας είπαν μόνο ποιες ήταν οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες.

Κάναμε υπομονή (οι χιονοδρόμοι) είπαμε μια χρονιά είναι θα περάσει, θα έχουμε και τον Ηδωνό (παππού και θα χαρούμε το σκι).

Φέτος διαπιστώσαμε ότι δεν θα λειτουργήσει η τετραθέσια, η οποία οδηγεί στο ανατολικό Φαλακρό, χωρίς να μας εξηγήσει κάποιος το λόγο.

Αναφέρομαι στο να μας εξηγήσει εννοώντας βέβαια στους χιονοδρόμους οι οποίοι ανέβαιναν από όλη την περιοχή, στο μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Περιφέρειάς μας.

Τι συνέβη και δεν μας το έλεγαν πέρυσι ή είναι μήπως κάτι που δεν πρέπει να μάθει ο πολίτης.

Εγώ κάνω μια πρόταση, ύστερα από συμπεράσματα δύο χρόνων, να ονομάσουμε το χιονοδρομικό, «ΠΑΡΚΟ», της περιφέρειας μας, αφού οι επισκέπτες το κατακλύζουν και το χαίρονται και να διαγράψουμε το «ΚΕΝΤΡΟ» που ούτως ή άλλως δεν υφίσταται για πέρυσι, για φέτος και ίσως και του χρόνου, γιατί τι θα αλλάξει του χρόνου, μια που φέτος έγινε τόσος ντόρος και δημοσιότητα για την επισκεψιμότητα και τη λειτουργία του βουνού.

 

Θέμης Καναράς