Την προκήρυξη 4.000 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ανακοίνωσαν από κοινού οι υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών Β. Κικίλιας και Μ. Βορίδης.

Οι προσλήψεις, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι μέσω ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Σε δηλώσεις τους Κικίλιας και Βορίδης ανακοίνωσαν ότι «η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία»

«Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά και τονίζουν πως αυτό «είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Οι δύο υπουργοί καταλήγουν πως «η στήριξη των δομών Υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα»

Πηγή: imerisia.gr