ΑΡΘΡΟ

Του Γ.Κ. Χατζόπουλου

τ. Λυκειάρχη

  • «Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος, εάν τον κόσμον όλον κερδήσει, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθεί; Ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού;» (Ματθαίος, ΙΣΤ, 26)
  • «Το σώμα υμών ναός του εν υμών Αγίου Πνεύματος εστίν» (Παύλου, προς Κορινθίους 6,19)

 

Έλεος πια! Μέρες τώρα βομβαρδιζόμαστε από τον έντυπο και ερτζιανό Τύπο με το ανείπωτο δράμα της δύστυχης παιδούλας.

Αλήθεια δεν έμεινε τσίπα σε όλους εκείνους οι οποίοι διατείνονται ότι παιδαγωγούν τον λαό, μάχονται δυναμικά για τη λύση των προβλημάτων του, θίγουν μαχητικά τα κακώς κείμενα, επιδίδονται σε αγώνα για να πλάσουν κοινωνία αγγελική μακριά από αδικίες, μίση και κατασίγαση παθών;

Και τι κάνουν για όλα αυτά; Απλούστατα απενεργοποιούν τη λογική και την πνευματικότητα του ανθρώπου, οδηγούν σε έξαρση τα ευτελή πάθη και ανοίγουν την όρεξη σε διαταραγμένους συνανθρώπους μας να εκθρέψουν το θηρίο, που φωλιάζει μέσα τους.

Αυτός λοιπόν είναι ο ρόλος του Τύπου; Η έξαρση της τηλεθέασης και όχι η παροχή υγιούς πνευματικής τροφής; Δεν αντιλαμβάνονται ότι επικαιροποιεί τη σοφή ρήση των Λατίνων ότι ο άνθρωπος είναι λύκος για τον άνθρωπο; (homo homimi lupus est!).

Πέσανε ως πτωματοφάγοι γύπες στη ψυχή της αθώας παιδούλας και την αλέθουν ηδονικά στο μύλο της συμφοράς. Τη χιλιοπληγωμένη ψυχούλα την κατακεραυνώνουν με στεντόρεια φωνή. Έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ποιος θα στεφθεί με τον κότινο του ψυχοκτόνου.

Στόματα απύλωτα, μικρόφωνα αχαλίνωτα, φλύαρα στο έπακρο, θλίβουν καθημερινά την ψυχή μας.

Αναλογίσθηκαν ποτέ, αν η ψυχούλα της δύσμοιρης παιδούλας, την οποία κατακομμάτιασαν τέρατα ανηλεή, θα μπορέσει να σταθεί όρθια, εντασσόμενη ομαλά σε μια κοινωνία, που αντί να την καταστήσουμε κοινωνία αγγέλων, τη μεταβάλλουμε σε εργαστήριο ανθρωποφαγίας, που προμηθεύει τις νοσηρές σκέψεις με θλιβερά εδέσματα;

Γιατί σιωπά το αρμόδιο Τηλεοπτικό Συμβούλιο και δεν θέτει φραγμό στην ψυχοφαγία;

Τι κάνουν οι ανά τη χώρα γυναικείες οργανώσεις. Τον λάκκο τους δεν σκάβουν καθημερινά; Εξακολουθούν να υψώνουν το λάβαρο, που σμίλεψαν προ ετών «ότι το σώμα μας το κάνουμε ό,τι θέλουμε;».

Μα το σώμα, ερίτιμες κυρίες, έχει άλλον προορισμό. Δεν είναι σφάγιο στον βωμό του αισθησιακού ερωτισμού, της στιγμιαίας ικανοποίησης, αλλά δοχείο και εκκολαπτήριο υγιών σωμάτων και ψυχών.

Γιατί τον λησμονείτε αυτόν τον ρόλο του; Σεις εκτρέφετε τα αδηφάγα όμματα του κατ’ ευφημισμόν ισχυρού φύλου και το οδηγείτε στην απάνθρωπη βία με την περιβολή σας και την αχαλίνωτη συμπεριφορά σας.

Σεις εκθέτετε σε κοινή θέα τας «οπώρας», τας οποίας έπλασε η φύση για ιερό σκοπό. Γιατί το λησμονείτε αυτό και καθίστασθε έρμαια του αποβλέποντος στο αθέμιτο κέρδος συρμού;

Δεν βλάπτει η σεμνότητα στην εμφάνιση. Οι ακρότητες είναι εκείνες, που βλάπτουν. Και μη λησμονείτε: Ο θυμόσοφος λόγος «Μέτρον άριστον» ισχύει σε κάθε έκφραση της κοινωνικής ζωής.

Ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματος είναι το σώμα μας, αλλά και την απώλεια της ψυχής δεν την αντικαθιστά κανένα αντάλλαγμα.

Ερίτιμες κυρίες, σεις που μάχεσθε δυναμικά για την ιδιοκτησία του σώματός σας, αγωνισθείτε εναντίον κάθε υστερόβουλου, που μάχεται για να καπηλευτεί τη ψυχή σας.

Υψώστε στεντόρεια τη φωνή σας και θα βρείτε στο πλευρό σας ανυστερόβουλους στηρικτές.

Κι εσείς Μ.Μ.Ε. μη λησμονείτε ότι έχετε χρέος να οικοδομείτε κοινωνίες ευνοούμενες και όχι να κατασκευάζετε μηχανές, που αλέθουν ανθρώπινες ψυχές και σάρκες.

Αλλά κι εσείς, ιερουργοί των ιερών οίκων του Θεού, μην αδρανείτε. Υψώσατε την θερμήν πατρικήν φωνήν σας. Ένα παντελώς αθώο τέκνον σας καθίσταται βορά απανθρωπιάς.