Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το οποίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Απριλίου 2025, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, υπήρξαν πλήθος αναφορών στα… μαλλιά του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Σαλπιγκτίδη. Όχι φυσικά, ο κ. Σαλπιγκτίδης δεν κέντρισε το ενδιαφέρον με κάποια παράξενη κόμμωση, αλλά με αφορμή μια αρχική δική του τοποθέτηση, προερχόμενη από τον χώρο της λαϊκής σοφίας, υπήρξαν στη συνέχεια αρκετές φράσεις γύρω από τα μαλλιά του Αντιδημάρχου του Δήμου Δράμας.
Συγκεκριμένα, μιλώντας για το θέμα του ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και την πορεία χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου, ο κ. Σαλπιγκτίδης ανέφερε: «Αν ένα χρόνο τώρα εδώ άσπρισαν τα μαλλιά μου, πιστεύω ότι θα πέσουν αν ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Είναι δύσκολο έργο». Στη συνέχεια, σχετική αναφορά υπήρξε και από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του, σημείωσε: «Το διά ταύτα είναι αυτό που είπε ο κ. Σαλπιγκτίδης, θα του πέσουν τα μαλλιά».
Το θέμα των μαλλιών του κ. Σαλπιγκτίδη επανήλθε και σε επόμενο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν συζητήθηκε το ζήτημα του κορεσμού των υπαρχόντων κοιμητηρίων και της δημιουργίας νέων. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Ρεμόντης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, μεταξύ άλλων, είπε: «Όσον αφορά για τα νέα κοιμητήρια, που αρμόδια και υπεύθυνη είναι η Τεχνική Υπηρεσία, από όσο γνωρίζω, γιατί συνεργαζόμαστε καθημερινά με τον κ. Σαλπιγκτίδη και στεναχωριέμαι που άσπρισαν τα μαλλιά του ειλικρινά, είμαστε σε στάδια μελέτης». Ακόμη, ο κ. Ρεμόντης ανέφερε ότι τα δικά του μαλλιά έπεσαν, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του στον Δήμο Δράμας, την περίοδο 2015-2019.
Ο κύκλος των αναφορών στα μαλλιά του κ. Σαλπιγκτίδη, έκλεισε με ένα σύντομο σχόλιο του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Αλέξανδρου Τσιαμπούση, ο οποίος έθεσε το παράδειγμα πολιτικού προσώπου από την κεντρική πολιτική σκηνή, ο οποίος έβαλε μαλλιά. «Θα βάλει καινούργια μαλλιά, θα τα βάλει και μαύρα», ανέφερε ο κ. Τσιαμπούσης για τον κ. Σαλπιγκτίδη.
Το μπιζέλι
Η συνέντευξη της επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Παρθένας Κιόρτεβε, στο διαδικτυακό κανάλι της εφημερίδας «Εργασία… συν» στο YouTube, προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως εντός παράταξης, οι οποίες αποτυπώθηκαν μέσω αναρτήσεων και σχολίων στο Facebook. Η φράση της κ. Κιόρτεβε που άναψε… τα πληκτρολόγια ήταν η εξής: «Εγώ πλέον μπορώ να πω δημόσια ότι θεωρώ εγώ προσωπικά, όπως και πολλά άλλα μέλη της παράταξης, ότι το Project έχει κλείσει τον κύκλο του ως παράταξη».
Αντίδραση υπήρξε από τον πρώην επικεφαλής της παράταξης και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Ως ιδρυτής αυτής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος το 2019 με αυτήν, θεωρώ ότι οι κύκλοι των δημοτικών παρατάξεων κλείνουν όταν η ανάγκη ύπαρξής τους εκλείπει από την κοινωνία. Και δεν θεωρώ ότι η ανάγκη ύπαρξης μιας καθαρής και ορεξάτης δημοτικής παράταξης, όπως τουλάχιστον εμφανίστηκε κυρίως το 2014 και το 2019 στις δημοτικές εκλογές, έχει εκλείψει».
Επανερχόμενη και παρουσιάζοντας τη συνέντευξη, στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η κ. Κιόρτεβε έγραψε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι δημοτικές παρατάξεις δημιουργούνται με σκοπό να εκφράσουν τους συμπολίτες τους και να γίνουν κάποια στιγμή Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διοικήσουν και να εφαρμόσουν όλα αυτά, που πιστεύουν και ευαγγελίζονται. Δεν δημιουργούνται για να συνεχίσουν να παίζουν εσαεί το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων. Όσοι πιστεύουν ότι αυτός ο ρόλος, του ρυθμιστή των εξελίξεων, τους εκφράζει και με αυτόν τον τρόπο ικανοποιούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες για την συνέχιση ύπαρξής τους στα κοινά του τόπου, μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν. Εγώ σε κάθε περίπτωση θα είμαι εκτός!!!».
Το κολοκυθάκι
Στην Ελλάδα του 2025 ακόμη –ναι, ακόμη- στα ΑΕΙ έχουμε ντου εξωπανεπιστημιακών και αντιφρονούντων. Και το ερώτημα είναι γιατί εδώ και όχι στα ΑΕ του εξωτερικού. Απλά και ξεκάθαρα, οι μειονότητες των μπαχαλάκηδων, γενεές επί γενεών, πράττουν κατά το δοκούν.
Τώρα, γιατί η πολυδιαφημισμένη πανεπιστημιακή αστυνομία δεν υπάρχει στα πανεπιστήμια, είναι ένα ερώτημα χωρίς απάντηση. Κατάληξη, Ευρώπη είμαστε τυπικά, στην ουσία κάτι ενδιάμεσο τριτοκοσμικής χώρας.
Το σκόρδο