Ξεκίνησε το βάψιμο των διαβάσεων στην πόλη της Δράμας και αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα με τις εργασίες να πραγματοποιούνται βραδινές ώρες, έτσι ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό, με τις διαβάσεις να παραμένουν άβαφες κυρίως στο κέντρο της πόλης, όπου και υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Υπενθυμίζεται πως την τελευταία φορά που είχαν βαφτεί οι διαβάσεις, επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Δράμας, υπήρξε έντονη κριτική καθώς το χρώμα είχε φύγει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Το μπιζέλι

 

 

Η μείωση των υδάτων στην περιοχή της Δράμας δημιουργεί προβλήματα σε όσους έχουν ανάγκη το νερό για τις εργασίες τους, όπως π.χ. είναι οι αγρότες, και είναι ορατή από όλους τους πολίτες, καθώς η πτώση της στάθμης εύκολα διαπιστώνεται σε πολλά σημεία, με κορυφαίο εξ αυτών φυσικά την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, του εμβληματικού σημείου της Δράμας, η οποία είναι πασίγνωστη για τα νερά της.

Τόσο στον κάμπο της Δράμας όσο και στο Λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου καταγράφονται σημαντικά προβλήματα, λόγω της λειψυδρίας. Το τωρινό φαινόμενο πάντως έμοιαζε αναμενόμενο, καθώς για ακόμη μια χρονιά δεν υπήρξαν χιονοπτώσεις, ενώ πλέον και οι βροχές είναι διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν, διαρκούν λιγότερη ώρα και είναι περισσότερο απότομες, με αποτέλεσμα να απορροφάται λιγότερο νερό από το έδαφος.

Η Δράμα χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως πόλη των υδάτων, όμως ήδη οι νέες συνθήκες προκαλούν ανησυχία για το κατά πόσο σε βάθος χρόνου θα διατηρήσει αυτόν τον τίτλο ή τα άφθονα νερά στην περιοχή θα περιοριστούν λόγω της κλιματικής αλλαγής…

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Νέο πρόστιμο για παράβαση της νομοθεσίας επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.875 €, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Δράμας.

 

Το πεπόνι

 

 

Η δεύτερη τετραετία έχει τα δικά της θέματα για την κυβέρνηση, όπως βέβαια και για το Κέντρο και την Αριστερά. Τα θέματα είναι πολλά και ασύντακτα. Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ είναι κομβικές, πέραν του κόμματος, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ οι υπαρξιακές αναζητήσεις φτάνουν στο πρωτογενές 4%.

Τι θα επικρατήσει, ποιοι θα πρωτοστατήσουν, είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν στις κάλπες του 2027. Οπότε ο χρόνος άρχισε να τρέχει. Σπεύσατε… σπεύσατε…

 

Το καρπούζι