Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η φετινή Ονειρούπολη, έπειτα από σχετική απόφαση την οποία έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας σε δια περιφοράς συνεδρίασή του.

Στη σχετική εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρονταν τα εξής: «Κατά την τελευταία συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης της Ονειρούπολης μετά από την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ένωσης ξενοδόχων ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών για την πόλη το οποίο εκδηλώνεται με μεγάλο αριθμό κρατήσεων. Για την πρόταση αυτή έχουν ενημερωθεί ήδη και έχουν εκφραστεί θετικά η πλειοψηφία των μελών της οργανωτικής επιτροπής.  Ως εκ τούτου για την απόλυτα επιτυχημένη έναρξη της γιορτής και της αξιοποίησης του όγκου επισκεπτών που αναμένεται, παρακαλώ το σώμα να αποφασίσει για την τροποποίηση της με αριθμ.6/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί Πραγματοποίησης της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής “Ονειρούπολη 2023-2024” ως προς την ημερομηνία έναρξης αυτής, αντί στις 4-12-2023 στις 2-12-2023».

Με την επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την έναρξη της Ονειρούπολης, ουσιαστικά η διοργάνωση θα έχει ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, ξεκινώντας 2 ημέρες νωρίτερα, αντί για τις 4 Δεκεμβρίου, μια ημερομηνία που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καθιερωθεί για την έναρξη της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Ένα βήμα πριν την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται ο πρώην Βουλευτής του κόμματος κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, καθώς είναι μέλος της τάσης Ομπρέλα της οποίας όσα μέλη ανήκαν στην Κεντρική Επιτροπή ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο κ. Καραγιαννίδης, μαζί με άλλα μέλη της Ομπρέλας από όλη τη χώρα, χωρίς να έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πότε θα γίνει αυτό και με ποιον τρόπο.

Άλλωστε, πριν από την πραγματοποίηση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου, ο κ. Καραγιαννίδης είχε υπογράψει κείμενο με τίτλο «Διέξοδος Αριστερά», το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, με συνολικά 1.300 μελών του κόμματος από όλη την Ελλάδα. Εκτός από τον κ. Καραγιαννίδη, τα κείμενο υπέγραψαν τα Δραμινά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηλίας Ηλιάδης, Αθηνά Καραγιαννίδου, Μάρθα Μαλέζογλου, Απόστολος Πανίδης και Άννα Παπακωνσταντίνου.

 

Το μπιζέλι

 

 

Μια μεγάλη γιορτή για τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές διοργάνωσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στον χώρο της επιχείρησής του στον Μυλοπόταμο. Παρόντες ήταν όλοι οι υποψήφιοι με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» με τις οικογένειές τους, καθώς και φίλοι του κ. Παπαδόπουλου.

Σε ένα σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και πρόσθεσε: «Το σημερινό τραπέζι ένα κάνει με τις ευχαριστίες από τη μεριά μου, της οικογένειάς μου και των ανθρώπων που εξελέγησαν, οι οποίοι συνέδραμαν επίσης στη γιορτή». Όπως είπε, «δεν υπάρχει καμία διαφορά στο αν κάποιος εξελέγη ή κάποιος όχι. Θα είμαι κάθετα αντίθετος σε όποιον σκεφτεί να κάνει τέτοιου είδους χειρισμό. Για μένα είστε όλοι δίπλα μου και θα είστε όλοι στη Δημοτική Αρχή». Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε όλα τα στελέχη της παράταξής του στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, στις 17 Δεκεμβρίου, στις 17.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.

 

Το πεπόνι

 

 

Ο κύκλος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τέλος με τα πρόσωπα και τη μορφή που είχε λάβει εντολή διακυβέρνησης, αφού ο νέος εσωτερικός χάρτης στον οποίο δεσπόζει λειτουργικά ο Πρόεδρος οδήγησε εκτός και απέναντι τάσεις και πρωτοκλασάτα ονόματα. Και το ερώτημα είναι αν οι αποχωρήσεις έλαβαν τέλος ή θα συνεχιστούν;

Έχει θέμα εκπροσώπησης ο χώρος από το κέντρο και αριστερά, με σταθερό το Κ.Κ.Ε., αφού οι διάφορες συνιστώσες με τις θεωρητικές προσεγγίσεις έφτασαν στην πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής, που τώρα στα τεκταινόμενα με τα φύλλα αναχώρησης – αποχώρησης.

Άνοιξαν πολλά θέματα στον χώρο της Αριστεράς και η κοινωνία θέλει και απαιτεί μια δυνατή θεσμική αντιπολίτευση.

 

Το πορτοκάλι