Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΓΓΙΝΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ «Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΩΝ ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ»

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 19.00

Μια ακόμη διάλεξη από το Μουσείο Μπενάκη θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πολιτισμού Σαντιρβάν της Δράμας. Συγκεκριμένα ο Επιστημονικός Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Γιώργης Μαγγίνης θα παρουσιάσει το θέμα «“…εν μέγα κενόν εις τα διατιθέμενα εν Ελλάδι μέσα…”. Η συλλογή κινεζικής τέχνης του Μουσείου Μπενάκη κι ένας αιώνας ατελέσφορων συστάσεων», το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 19.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη είναι η εγγραφή στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 6970966585. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαλέξεις από το Μουσείο Μπενάκη έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν στο Σαντιρβάν. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Μαγγίνης, Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, μίλησε με θέμα «Μουσείο Μπενάκη: Η ιστορία, οι συλλογές και το έργο του», η κ. Ειρήνη Παπαγεωργίου, Επιμελήτρια Τμήματος Προϊστορικών, Αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών Συλλογών Μουσείου Μπενάκη, μίλησε με θέμα «Το κόσμημα και η συμβολική του δύναμη. Η περίπτωση είκοσι ενός προϊστορικών κοσμημάτων στις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη» και ο κ. Δημήτρης Αρβανιτάκης, Υπεύθυνος Τμήματος Εκδόσεων Τάσσος και Angele Νομικού Μουσείου Μπενάκη, μίλησε με θέμα «“Ύμνος εις την Ελευθερίαν”: Ο Διονύσιος Σολωμός, η επανάσταση και η νέα ποίηση των Ελλήνων».

Όπως έχει εξηγήσει ο κ. Μαγγίνης, σε παλαιότερες δηλώσεις του για τις διαλέξεις του Μουσείου Μπενάκη στο Σαντιρβάν, «στόχος αυτών των κύκλων ομιλιών είναι να συστήνουμε όχι μόνο το ανθρώπινο δυναμικό του Μουσείου, που δεν έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και δεν προγραμματίζεται στο άμεσο μέλλον, αλλά και λειτουργίες του Μουσείου που δεν είναι σαφείς σε κάποιον που επισκέπτεται μία έκθεση. Δηλαδή θέλαμε να δείξουμε και το ερευνητικό έργο του Μουσείου, θέλαμε να αναδείξουμε και το εκδοτικό έργο του Μουσείου. Κι αυτό το παρουσιάζουμε κατά έναν τρόπο μέσα από τους ανθρώπους και από την έρευνα που κάνουν». «Θα συνεχίσουμε και με άλλους κύκλους διαλέξεων, οι οποίοι θα συστήσουν σιγά σιγά και τους ανθρώπους του Μουσείου, αλλά και τις λειτουργίες του Μουσείου, καθώς και την πρωτότυπη έρευνά τους. Είναι και λίγο πιο εξειδικευμένες αυτές οι διαλέξεις και λίγο πιο επιστημονικές στην νοοτροπία τους, στο περιεχόμενό τους», ανέφερε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.