Με βάση τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψήφιων Βουλευτών σε κάθε Δήμο του Νομού Δράμας προκύπτουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Στη Ν.Δ., πρώτος σε σταυρούς στους Δήμους Δοξάτου, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου ήρθε ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ στους Δήμους Δράμας και Προσοτσάνης ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος. Συγκεκριμένα στο Δήμο Δράμας ο κ. Μπλούχος έλαβε 3.547 σταυρούς προτίμησης και ο κ. Κυριαζίδης 3.043, στον Δήμο Δοξάτου ο κ. Κυριαζίδης έλαβε 1.660 σταυρούς προτίμησης και ο κ. Μπλούχος 1.136, στον Δήμο Προσοτσάνης, ο κ. Μπλούχος έλαβε 1.232 σταυρούς προτίμησης και ο κ. Κυριαζίδης 1.191, στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου ο κ. Κυριαζίδης έλαβε 816 σταυρούς προτίμησης και ο κ. Μπλούχος 771 και στον Δήμο Παρανεστίου ο κ. Κυριαζίδης έλαβε 529 σταυρούς προτίμησης και ο κ. Μπλούχος 478.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στον Δήμο Δράμας πρώτος ήρθε ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης με 1.648 σταυρούς προτίμησης και ακολούθησε η κ. Χαρά Κεφαλίδου με 1.348. Στον Δήμο Δοξάτου ο κ. Δαμιανός Καγγελίδης ήρθε πρώτος με 843 σταυρούς προτίμησης και ακολούθησε ο κ. Νικολαΐδης με 504. Στον Δήμο Προσοτσάνης πρώτος ήρθε ο κ. Νικολαΐδης με 563 σταυρούς προτίμησης και ακολούθησε η κ. Κεφαλίδου με 548. Στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου πρώτη ήρθε η κ. Χαρά Κεφαλίδου με 331 σταυρούς προτίμησης και δεύτερος ο κ. Νικολαΐδης με 277. Στον Δήμο Παρανεστίου πρώτη ήρθε η κ. Χαρά Κεφαλίδου με 236 σταυρούς προτίμησης και ακολούθησε ο κ. Νικολαΐδης με 184. Δηλαδή, ο κ. Νικολαΐδης κατέγραψε πρωτιές όσον αφορά τη σταυροδοσία στους Δήμους Δράμας και Προσοτσάνης, η κ. Κεφαλίδου στους Δήμους Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου, ενώ ο κ. Καγγελίδης ήρθε πρώτος στον Δήμο Δοξάτου.

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στους πέντε Δήμους του Νομού πρώτους σε σταυρούς ήρθε ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος έλαβε 2.312 στον Δήμο Δράμας, 412 στον Δήμο Δοξάτου, 586 στον Δήμο Προσοτσάνης, 183 στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου και 171 στον Δήμο Παρανεστίου.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Πέρα από τους αδιαμφισβήτητους νικητές των πρόσφατων εκλογών της 21ης Μαΐου στη Δράμα όσων αφορά τα πρόσωπα των υποψηφίων, οι οποίοι είναι οι εκλεγέντες Βουλευτές, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης από τη Ν.Δ., κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπήρξαν και υποψήφιοι οι οποίοι, αν και δεν εκλέχτηκαν, σίγουρα θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να ενταχθούν ο κ. Μιχάλης Τάσσου από τη Ν.Δ. και ο κ. Δαμιανός Καγγελίδης από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, οι οποίοι στην πρώτη τους εμφάνιση κατέγραψαν σημαντική αποδοχή από τους συμπολίτες τους, λαμβάνοντας αμφότεροι την τρίτη θέση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους. Ο μεν κ. Τάσσου πήρε 4.703 σταυρούς προτίμησης, ενώ ο κ. Καγγελίδης 2.711.

Σημαντική παρουσία στη σταυροδοσία είχαν επίσης, σπάζοντας το φράγμα του τετραψήφιου αριθμού σταυρών προτίμησης, ο κ. Μιχάλης Κουρτίδης από την Ελληνική Λύση με 1.281 σταυρούς, ο κ. Μιχάλης Τσίρλης από τη ΝΙΚΗ με 1.233 σταυρούς και ο κ. Βασίλης Γραμματικόπουλος από την Πλεύση Ελευθερίας με 1.134 σταυρούς. Πολύ κοντά στον τετραψήφιο αριθμό σταυρών βρέθηκε και ο κ. Γιάννης Γεωργιάδης από το Ενώνω – Συμμαχία Ελευθερίας με 981 σταυρούς.

 

Το μπιζέλι

 

 

Αναλύσεις επί αναλύσεων για την α’ κάλπη και προβλέψεις για τη νέα προσφυγή στη β’ κάλπη. Σίγουρα ηττημένη η απλή αναλογική και η προσδοκία για την όποια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία. Οπότε στις 25 Ιουνίου η Ν.Δ. αναμένεται να έχει πάνω από 170 Βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαχείριση της ήττας και ΠΑΣΟΚ και Κ.Κ.Ε. να κεφαλαιοποιήσουν τα ανεβασμένα ποσοστά τους.

Τέλος, η 21η Μαΐου είχε και κερδισμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που με ρεαλισμό διαχειρίστηκε κρίσεις και πρότεινε συμβατότητες που εν μέρει της εφάρμοσε και αυτό αναγνωρίστηκε πλειοψηφικά.

 

Η ελιά