Σε εξώδικη δήλωση – προειδοποίηση για τα έργα του φυσικού αερίου στη Δράμα προχώρησε ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ζητώντας μια σειρά από ενέργειες από πλευράς των εμπλεκόμενων με τα έργα και αναφέροντας στο τέλος πως «σας προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν λάβετε άμεσα μέσα συμμόρφωσης θα προσφύγουμε άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας».

Βέβαια, ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ο οποίος ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, στις 29 Αυγούστου 2022, πριν από 7 και πλέον μήνες, ανέφερε πως ενημέρωσε τον Αντιεισαγγελέα Δράμας και βρισκόταν σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προημερήσιας διάταξης θεμάτων, είχε τεθεί το ζήτημα της αντίδρασης του Δήμου Δράμας για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις εργασίες για το φυσικό αέριο. Αφορμή για τα ερωτήματα από πλευράς παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποτέλεσε το γεγονός της προσφυγής στη Δικαιοσύνη από τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θόδωρο Μουριάδη για αντίστοιχα προβλήματα στη γειτονική πόλη.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος έκανε γνωστό πως στις 23 Αυγούστου 2022, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιάννη Καψημάλη και Μιχάλη Τάσσου, επισκέφτηκε τον Αντιεισαγγελέα Δράμας και τον ενημέρωσε σχετικά με το ζήτημα, παρουσιάζοντας και όλη την αλληλογραφία που είχε προηγηθεί. Αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης, όπως είπε ο κ. Μαμσάκος, ήταν η έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης. Επιπλέον, έγινε γνωστό πως ο Δήμος Δράμας βρισκόταν στη φάση συγκέντρωσης όλων των εγγράφων και στοιχείων, τα οποία αφορούν και προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο δίκτυο της ΔΕΥΑΔ. Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος κ. Καψημάλης είχε δώσει ήδη ένορκη κατάθεση στην Αστυνομία. Όπως διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσσου, στην ίδια συνεδρίαση, βρίσκονταν σε εξέλιξη η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Τροχαία Δράμας, καθώς είχε προηγηθεί σχετική εντολή από την Εισαγγελία Δράμας.

Συνδυαστικά από τα όσα ανέφερε ο κ. Μαμσάκος στο τέλος του καλοκαιριού του 2022 και την εξώδικη δήλωσή του στα μέσα της άνοιξης του 2023, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος Δράμας είχε ενημερώσει τη Δικαιοσύνη για τα προβλήματα, αλλά πλέον δεν θα διστάσει να προβεί και σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, αναφέροντας πως θα προσφύγει (και πάλι) στη Δικαιοσύνη…

 

Το αβοκάντο

 

 

Όσον αφορά τις εργασίες για το φυσικό αέριο, η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι η ασφαλτόστρωση στην οδό Γ. Παπανδρέου, η οποία μάλιστα έγινε τάχιστα και έτσι ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία με πλήρη λειτουργία και των δύο ρευμάτων πριν την έναρξη της Μ. Εβδομάδας, όπου παραδοσιακά υπάρχει αυξημένη κίνηση πολιτών και περισσότερες αγορές ενόψει του Πάσχα.

Για τον λόγο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, με σχετική ανάρτησή του, εξέφρασε ευχαριστίες για την επιτάχυνση των εργασιών στην οδό Γ. Παπανδρέου, τόσο προς τη ΔΕΔΑ, όσο και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους με το έργο του φυσικού αερίου και τη διαχείριση των καταστάσεων που προκύπτουν από αυτό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σχετικά, «η ασφαλτόστρωση στην οδό Παπανδρέου σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή ήταν να γίνει αρχές Μαΐου», όμως τελικά έγινε την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου και μια μέρα μετά, την Κυριακή 9 Απριλίου, είχαν δοθεί σε κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

 

Η αγκινάρα

 

 

Το τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας, λένε οι αριθμοί, υπηρετεί μόνο και μόνο το κέρδος, χωρίς ίχνος συμπαράστασης στην κοινωνία. Όταν το εύρος χορηγήσεων και καταθέσεων λέει ότι τα επιτόκια στα δάνεια είναι έως 10% και στις καταθέσεις 0,1%, με τα κέρδη στα 5 δις, εδώ οι εποπτικές αρχές δεν έχουν λόγο;

Όσο θα υπάρχει η γενίκευση των ενήμερων δανειοληπτών με τους συστηματικά «μπαταχτσήδες», τόσο ο τραπεζικός «καπιταλισμός» θα αγνοεί συμπεριφορές και προσπάθειες ανταπόκρισης.

Η οικονομική προσπάθεια για ανάπτυξη θέλει ένα σύγχρονο, αξιολογητικό τραπεζικό σύστημα και τα μνημόνια μας είπαν το απλό, ότι στις πλάτες του κόσμου κρατήθηκε το τραπεζικό σύστημα.

 

Η φακή