Το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι ήδη κατατεθειμένο στου Βουλή και οι σκληροί αριθμοί είναι σαφείς, αφού οι γραμμές Βερολίνου δεν παρεκκλίνουν για κανέναν. Καμία νέα επιβάρυνση είναι η είδηση. Φτάσαμε σε μια σταθερά; Δεν έχει πιο χαμηλά;

Στο ζητούμενο η περιβόητη ανάπτυξη που ήρθε δεν ήρθε, δεν ήρθε, έφτασε, έφυγε το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος την βιώνει έως το κόκκαλο. Το ξαναγράψαμε ότι αυτά που έγιναν στη χώρα τα τελευταία 8 χρόνια σε καμιά χώρα του Δυτικού Κόσμου δεν θα περνούσαν ούτε φιλολογικά πόσο δε πρακτικά.

Έως εδώ… Ο φετινός προϋπολογισμός να γίνει μια πραγματική βάση ενός εξορθολογισμού δεδομένων, πρακτικών και παρεμβάσεων, μιας επανεκκίνησης του τροχού της πραγματικής οικονομίας, χάσαμε μεγέθη, χάσαμε ευκαιρίες, δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα (ως χώρα) να μείνουμε σε ξεπερασμένες συντεχνιακές εξυπηρετήσεις με… θολούς κωδικούς.

 

Το δενδρολίβανο

 

 

Έναν ιδιαίτερο ρόλο είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα» και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ κατά τη διάρκεια της τέλεσης αγιασμού στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017. Ο κ. Παπαεμμανουήλ, ο οποίος κατέχει και τον τίτλο του Άρχοντα Πρωτοψάλτη, ανέλαβε καθήκοντα ψάλτη, βοηθώντας έτσι τον πατέρα Αναστάσιο, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό.

 

Η ρίγανη

 

 

Στη θέση της Γραμματέας της Βουλής εκλέχτηκε η Βουλευτής Ν. Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Χαρά Κεφαλίδου, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Συνόδου, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όταν και η Ολομέλεια εξέλεξε Κοσμήτορες και Γραμματείς. Ψήφισαν, συνολικά, 195 βουλευτές, με ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής. Η κ. Κεφαλίδου για την θέση του Γραμματέα έλαβε 194 ψήφους.

Για το αξίωμα του Κοσμήτορα, από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν ο κ. Νάσος Αθανασίου με 194 ψήφους και 1 «παρών» και ο κ. Γεώργιος Πάντζας με 192 ψήφους και 3 «παρών», ενώ από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος με 195 ψήφους.

Για το αξίωμα του Γραμματέα, από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν η κυρία Αναστασία Γκαρά με 194 ψήφους, ο κ. Μάριος Κάτσης με 194 ψήφους, ο κ. Ιωάννης Σαρακιώτης με 194 ψήφους και ο κ. Γεώργιος Ψυχογιός με 194 ψήφους. Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης με 195 ψήφους, ενώ από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη η κυρία Χαρά Κεφαλίδου με 194 ψήφους.

 

Η λεβάντα

 

 

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείου στο Καλαμπάκι. Μοναδικό θέμα είναι ο «Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2016».

 

Το χαμομήλι

 

 

Σε καθορισμό χώρου καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού για το Δήμο Δοξάτου προχώρησε με απόφασή του την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης. Συγκεκριμένα ως χώρος καταυλισμού ορίστηκαν οι εγκαταστάσεις των πρώην Δημοτικών σφαγείων και ζυγιστηρίων Καλαμπακίου και το ιδιόκτητο αγροτεμάχιο του Δήμου που βρίσκεται ανάμεσα στις προαναφερθέντες εγκαταστάσεις οι οποίες είναι χωροθετημένες στα όρια της κωμόπολης του Καλαμπακίου του Δ.Δ. Καλαμπακίου του Δήμου Δοξάτου Δράμας. Όπως αναφέρεται στην απόφαση «στον χώρο αυτό υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές αλλά και μπορούν να αναπτυχτούν και άλλες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για καθορισμό χώρο καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού στο Δήμο Δοξάτου έπεται προηγούμενης αντίστοιχης απόφασης για το Δήμο Δράμας, όπου ως χώρος καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού έχουν οριστεί οι εγκαταστάσεις του Καπνολογικού Ινστιτούτου.

 

Ο δυόσμος

 

 

Η έντονη βροχόπτωση με τις πλημμύρες που είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές την προηγούμενη εβδομάδα στην Σαμοθράκη, η οποία κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οδήγησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη διεξαγωγή του τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Εντωμεταξύ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει ποσό 150 χιλιάδων ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών αποκατάστασης στις υποδομές της Σαμοθράκης. Επιπλέον, δόθηκε εντολή να μεταβούν στο νησί 24 μηχανήματα έργου ώστε να πραγματοποιήσουν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης, ενώ επίσης μετέβη στη Σαμοθράκη ομάδα μηχανικών της Περιφέρειας για την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται για την εκτέλεση έργων σε σημεία του οδικού δικτύου που έχουν καταστραφεί.

 

Η κανέλα