Υποψήφιος με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» του Γιώργου Παπαδόπουλου θα είναι ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Μουχτάρης, όπως έγινε γνωστό μέσω σχετικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Μουχτάρης είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του 2019 με την παράταξη «Project για τη Δράμα» και τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε ανεξαρτητοποιηθεί. Πλέον εντάσσεται στην παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», η οποία ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο.

Στη σχετική ανάρτηση, με την οποία έγιναν γνωστές οι υποψηφιότητες του Γιώργου Μουχτάρη και του Βαγγέλη Πυργιλή, αναφέρονται τα εξής: «Μαζί, με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, στον αγώνα για την Επανεκκίνηση του Δήμου μας! Καλωσορίζουμε στη μεγάλη μας ομάδα τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Μουχτάρη και τον Βαγγέλη Πυργιλή και συνεχίζουμε…».

 

Το σπανάκι

 

 

Ένα μεγάλος μέρους του ψηφοδελτίου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος Δράμας και επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στις 11.00, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαμσάκος θα ανακοινώσει περίπου 100 υποψήφιους, ίσως και περισσότερους, αγγίζοντας τον ελάχιστο αριθμό που απαιτείται για ένα ψηφοδέλτιο, έτσι ώστε αυτό να ανακηρυχθεί, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Παρών στην εκδήλωση αναμένεται να είναι ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο οποίος και θα προλογίσει τον κ. Μαμσάκο.

 

Το μαρούλι

 

 

Όπως έγινε γνωστό, μέσω ανακοίνωσης της ΔΕΥΑΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούν όχι μόνο την ηλεκτρονική  πληρωμή, αλλά και την πρόσβαση των καταναλωτών σε όποια πληροφορία αφορά τον λογαριασμό τους μέσω της εφαρμογής smartville app.

Έτσι, οι χρήστες πλέον μπορούν:

Να συνδεθούν στο my.smartville.gr/login ή στα mobile applications:

Android: https://play.google.com/store/apps/details…

iOS: https://apps.apple.com/gr/app/smartville/id1596791470

Εγγραφούν μέσω Taxis στο https://my.smartville.gr/login

Να πληρώσουν χωρίς εγγραφή: https://my.smartville.gr/deya/24/pay-as-guest/form

Να λάβουν ειδοποίηση για την έκδοση νέου ειδοποιητηρίου με Email και PUSH Notification

Να δηλώσουν ότι «Δεν επιθυμούν τη λήψη έντυπου λογαριασμού, ώστε να λαμβάνουν τακτικές εκπτώσεις 1€ στους λογαριασμούς και να συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος»

Να συνομιλήσουν στο Live Chat τις εργάσιμες ώρες και με ChatBot τις υπόλοιπες, ώστε να λυθούν οι απορίες τους ή κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο SmartVille

Για οποιαδήποτε ερώτηση επιπρόσθετα οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη ΔΕΥΑΔ μέσω messenger, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στα τηλέφωνα της υπηρεσίας.

 

Το πράσο

 

 

Κοινό ψήφισμα με το οποίο ζητούν την επαναδρομολόγηση αμαξοστοιχιών στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, καθώς και τη δρομολόγηση και πάλι της τουριστικής αμαξοστοιχίας με δρομολόγιο Δράμα – Τοξότες – Δράμα, εξέδωσαν ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών Ξάνθης, ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης και ο Μ.Ε.Α.Σ. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας.

Το ψήφισμα παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

Όπως ανέφεραν οι δύο σύλλογοι, «Ευχόμαστε να εισακουστεί το αίτημά μας, που πιστεύουμε πως είναι αίτημα όλης της κοινωνίας μας. Όπως είπε και φίλη του Συλλόγου “ας είναι ευήκοος ο ους του Πρωθυπουργού”. Πιστεύουμε δε πως η συστράτευση όλων μας και η ομοψυχία σε ό,τι αφορά θέματα ανάπτυξης της περιοχής μας, είναι το Α και το Ω, για την επίτευξη του στόχου».

 

Το σέλινο

 

 

Στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής ZEIT η φώτο του Ερντογάν με τίτλο «τώρα φταίνε τα σούπερ μάρκετ» δείχνει ότι το 140% του πληθωρισμού είναι ο νέος «εχθρός» του Σουλτάνου.

Στην απόσταση Ευρώπης – Τουρκίας υπάρχει άβυσσος και χάσμα στις αντιλήψεις και στην νοοτροπία. Απλά την Τουρκία την αντιμετώπισαν ως χρηστική, κάτι που εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να πράξουμε. Έτσι στο αναγκαίο «κακό» του προβληματικού γείτονα, είναι τρόπος ζωής η ρεαλιστική και υπεύθυνη αντιμετώπισή του.

Απλά την άνοιξη έχουμε κάλπες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου με διαφορετική όμως θεματολογία και προοπτική, αφού ο Τ. Ερντογάν μετά 20 χρόνια παρουσίας και η απροβλεψιμότητά του «ακουμπά» την ύπαρξή του. Κουράγιο μας…

 

Το αντίδι