Ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την άμεση επαφή με τους πολίτες, η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει μια σειρά περιοδειών κυβερνητικών στελεχών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Νομό Δράμας αναμένεται να επισκεφτούν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Παύλος Μαρινάκης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η επίσκεψη, εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στο σχεδιασμό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις ημέρες πριν από την 86η ΔΕΘ.

 

Το κεράσι

 

 

Χωρίς αλλαγές συνεχίζει το διοικητικό σχήμα των Αντιδημάρχων στον Δήμο Παρανεστίου, μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου. Συγκεκριμένα Αντιδήμαρχοι παραμένουν οι κ.κ. Σάββας Χορόζογλου, Παύλος Σοφιάδης, Γιώργος Ευθυμιάδης και Πέτρος Κυπραίος. Η θητεία των Αντιδημάρχων είναι μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

 

Το ροδάκινο

 

 

Το ζήτημα της λειτουργίας τουριστικής γραμμής τρένου στα στενά του Νέστου θέτει με επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε κινητικότητα μέσα στην τρέχουσα χρονιά, με τη διεξαγωγή συναντήσεων του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου και των ανθρώπων του Συλλόγου ΜΕΑΣ Ήφαιστος, όμως παρά τις καλές προθέσεις, δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής θετικές εξελίξεις.

Στην ίδια πρόταση, της λειτουργίας τουριστικής αμαξοστοιχίας, η οποία θα διασχίζει μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή, επανέρχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, απευθυνόμενος στον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια. Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην HELLENIC TRAIN Α.Ε., στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Δράμας, στους Δήμους από όπου διέρχεται η διαδρομή (Δράμας, Παρανεστίου, Ξάνθης και Τοπείρου), καθώς και στους Βουλευτές του Ν. Ξάνθης, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, ζούμε σε έναν ευλογημένο από την φύση τόπο. Βιώσαμε στα πάρεργά μας από μικροί οικογενειακώς μέσα από απλές ήπιες εναλλακτικές μορφές ιχνηλάτησης, τις ομορφιές του τόπου μας. Εδώ και πολλά χρόνια όμως ζούμε το μοναδικό φαινόμενο αποδόμησης της επισκεψιμότητας των γραφικών στενών του Νέστου Ποταμού μέσω της μοναδικής επιλογής της τουριστικής επιβατικής αμαξοστοιχίας. Παρατηρούμε ότι σε άλλες εν τη Ελλάδι περιπτώσεις, όπως του Πηλίου και των Καλαβρύτων, οι γραμμές να λειτουργούν κανονικά. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα ποια είναι τα σχέδια του Υπουργείου σας για το συγκεκριμένο θέμα μας».

 

Το πεπόνι

 

 

 

Σύσκεψη θεσμικών παραγόντων της Δράμας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη (25-8-2022) στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μη λήψης απόφασης ανόδου του Πανδραμαϊκού στη Super League 2 από την ΕΠΟ.

Η σύσκεψη θα γίνει στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, ο οποίος και ανέλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία, προσκαλώντας να συμμετάσχουν οι Βουλευτές του Νομού Δράμας, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι Δήμαρχοι των άλλων Δήμων του Νομού.

 

Το βερίκοκο

 

 

Και επισήμως σε προεκλογική περίοδο ήταν η εσπευσμένη μετά-καλοκαιρινή ενεργοποίηση της Βουλής και εδώ ισχύει το… λάβετε θέσεις. Κόμματα, πολιτικοί, έξω – μέσα τάσεις, ιδέες και ιδεολογίες, όλοι και όλα θα κριθούν στην κάλπη.

Μισή γενιά (12 χρόνια) γεννήθηκε και μεγαλώνει με επίκληση το γενικό συμφέρον, αφού μνημόνια, μηχανισμοί και τώρα η ενεργειακή κρίση είναι το κάδρο των κυβερνήσεων μετά το 2010. Και εδώ απαλλαγή δεν ισχύει, αφού όλοι διετέλεσαν σε θέση ευθύνης. Οι εξελίξεις πλέον τρέχουν αφού οι μηχανισμοί στο Στρασβούργο (Ευρωκοινοβούλιο) λειτούργησαν και λειτουργούν και εδώ πλέον θα πάνε και χρονιές πισωγύρισμα.

Το βέβαιο ότι τα μνημόνια μπορεί να έφυγαν, όμως οι τιμές της καθημερινής διαβίωσης είναι εδώ και εκεί θα κριθεί η πλειοψηφία της κάλπης.

 

Το καρπούζι