Η άρση όλων των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την 1η Ιουνίου αποτέλεσε το έναυσμα επιστροφής στην κανονικότητα για τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, το φετινό καλοκαίρι στη Δράμα, με την πραγματοποίηση δεκάδων εκδηλώσεων κυρίως πολιτιστικού χαρακτήρα, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, θυμίζει τις παλιές εποχές προ κορωνοϊού. Πλήθος δράσεων φορέων και συλλόγων λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια του Νομού Δράμας σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που συμπίπτουν και μεταξύ τους. Κι από εκεί που στη Δράμα δεν συνέβαινε σχεδόν τίποτα, πλέον υπάρχει υπερπροσφορά εκδηλώσεων, σε τέτοιο σημείο που δίνεται στο κοινό το δικαίωμα επιλογής…

Βέβαια, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Δράμα μέσα στον Ιούνιο, με το συχνό φαινόμενο των κατά τόπους έντονων βροχοπτώσεων, δεν αποτελούν και τον καλύτερο σύμμαχο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αναβολές και μετακινήσεις σε άλλες ημερομηνίες.

 

Το ροδάκινο

 

 

Πάντως η κατάργηση όλων των υποχρεωτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και σε αναλογικό επίπεδο και στον Νομό Δράμας. Έτσι, από εκεί που η Δράμα είχε στις αρχές Ιουνίου μονοψήφιο αριθμό νέων επίσημα καταγεγραμμένων ασθενών με Covid-19, πλέον ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σταθερά διψήφιος, φτάνοντας μάλιστα τα 58 την Τρίτη 28 Ιουνίου. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα στον Μάιο και στον Ιούνιο.

 

Το βερίκοκο

 

 

Το πρώτο βαγόνι αμαξοστοιχίας, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Δράμα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε στην περιοχή της Νέας Ζίχνης του Νομού Σερρών, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022. Βέβαια, πέρα από την είδηση του εκτροχιασμού, η οποία ευτυχώς δεν προκάλεσε κάποιον τραυματισμό, ξεχωρίζει και το γεγονός ότι στο τρένο επέβαιναν μόλις δύο επιβάτες.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕ αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι η αμαξοστοιχία 1631 που εκτελούσε το δρομολόγιο από Δράμα προς Θεσσαλονίκη, περί ώρας 7:10 λόγω πτώσης δέντρου επί της γραμμής εξαιτίας καιρικών φαινομένων στη περιοχή το προηγούμενο βράδυ, υπέστη εκτροχιασμό του πρώτου φορείου (βαγονιού).

Στο τρένο επέβαιναν δύο επιβάτες πλην των μηχανοδηγών και δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι δύο επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το συρμό, ενώ ήδη βρίσκεται στο σημείο μηχανή βοηθείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμει στον εντροχιασμό της αμαξοστοιχίας, επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατόπιν της απομάκρυνσης της αμαξοστοιχίας θα γίνει εκτίμηση των ζημιών επί του δικτύου και των συνεπειών αυτών στην σιδηροδρομική κυκλοφορία στη συγκεκριμένη σύνδεση.»

 

Το νεκταρίνι

 

 

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Δοξάτου κάνει γνωστό πως «μέσω της Κοινωφελούς Απασχόλησης έχει φροντίσει για τους επόμενους 8 μήνες να παρέχει στους δημότες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας.

Συγκεκριμένα:

-Τους μήνες Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο και Ιανουάριο θα βρίσκεται στα φυσικοθεραπευτήρια των ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου και Κυργίων

-Τους μήνες Αύγουστο, Οκτώβριο, Δεκέμβριο και Φεβρουάριο θα βρίσκεται στα φυσικοθεραπευτήρια των ΚΑΠΗ Δοξάτου και Καλαμπακίου.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν για ραντεβού στα τηλέφωνα:

-ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου: 2521066636

-ΚΑΠΗ Κυργίων: 2521072022

-ΚΑΠΗ Δοξάτου: 2521067789

-ΚΑΠΗ Καλαμπακίου: 2521051090

Όπως επίσης και στον αριθμό 15245 “Γραμμή του Δήμου μας για τον Πολίτη”».

 

Το μούσμουλο

 

 

Ο πολιτικός σεισμός της Γαλλίας φυσικά δεν έχει μόνο τοπική απεικόνιση, αλλά είναι ο «λογαριασμός» της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Έτσι, η φθινοπωρινή προσφυγή στις κάλπες (όπως διαφαίνεται) στη χώρα μας δεν μπορεί να αποφύγει τα παρελκόμενα του πολέμου.

Το δημοκρατικό ελληνικό φάσμα ας ξεπεράσει εσωτερικές γραμμές για να αποφύγουμε μια «αναβίωση» εκφραστών του μηδενισμού.

Στην όποια ακυβερνησία και στον λαβύρινθο του σκότους, η πλειοψηφία με της εφαρμογή της απλής αναλογικής, ας βάλει μια ταφόπλακα.

 

Το κορόμηλο