Μπαίνουμε, μπήκαμε στην κανονικότητα και φυσικά στο καλοκαίρι, όπου ως χώρα αναμένουμε να καλυφθεί μέρος από το περσινό top αφίξεων των 33 εκ. τουριστών. Το σκληρό απαγορευτικό «έσωσε» σίγουρα ζωές, όμως η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι δύσκολη χρονικά και υφεσιακά.

Η Ευρώπη πήρε μέτρα, έδωσε κεφάλαια για ενισχύσεις συγκεκριμένων τομέων και όχι όπως παλαιά σε φιέστες και… σουβλάκια. Και για αυτό η υπενθύμιση εκ Βρυξελλών ότι έως το 2020 είμαστε ως χώρα επιτηρούμενοι. Όποιος έχει σχέδια, προγραμματισμό σήμερα, είναι πιο κοντά στις πηγές της χρηματοδότησης και ο i-εκσυγχρονισμός απαραίτητο προνόμιο για κάθε επιχείρηση σε κάθε τομέα.

Ήδη με τον κορωνοϊό ως χώρα έγιναν τόσα βήματα άμεσου ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού που αποδεικνύουν ότι η θέληση με την πολιτική βούληση συναντούν την εποχή και τις απαιτήσεις. Η αμεσότητα είναι χρόνος – χρήμα – εξυπηρέτηση – διεκδίκηση.

Συμπερασματικά, η πρόσβαση φέρνει ενημέρωση και έπεται η εφαρμογή κα η αξιοποίηση.

 

Το νεκταρίνι

 

 

Άμεσα αναμένεται να γίνει η τοποθέτηση 100 συνοριακών στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Παρανεστίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καγιάογλου. Όπως σημείωσε, «Σε επικοινωνία που είχα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη Μιχάλη μου επισήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη και βρίσκεται στο στάδιο της ανακοίνωσης για τους 100 συνοριακούς στο Κέντρο Παρανεστίου. Με διαβεβαίωσε ότι θα επισπεύσει άμεσα τις διαδικασίες, λόγω των αυξημένων αναγκών. Σε συνάντηση που είχαμε με το νέο Διοικητή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. κ. Ναλμπάντη Κωνσταντίνο, Αστυνόμο Α’, και τον Υποδιοικητή κ. Γιαγκουζίδη Αν. συζητήθηκαν θέματα του Κέντρου και του Δήμου μας. Οι συντονισμένες ενέργειές μου και του Βουλευτή Δράμας κ. Μπλούχου Κωνσταντίνου παρείχαν τη δυνατότητα για την άμεση και γρήγορη επίλυση του ζητήματος αυτού».

 

Η φράουλα

 

 

Από την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έγινε επανεκκίνηση των εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση του δικτύου φωτισμού, οι οποίες είχαν υποχρεωτικά σταματήσει εξαιτίας Covid-19. Σύμφωνα με ενημέρωση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλη Τάσσου, «οι εργασίες θα τελεστούν στο οικοδομικό τετράγωνο περιμετρικά των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και 19ης Μαΐου και τα έργα στην περιοχή αυτή θα διαρκέσουν περίπου 1,5 μήνα. Ζητάμε την κατανόηση σας και την υπομονή όλων σας. Με τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την συνδρομή του Διεθνούς Πανεπιστημίου θα εποπτεύουμε το έργο ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση».

 

Το βύσσινο

 

 

Στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλίας από την Ελληνική Αστυνομία για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ξεκίνησε η λειτουργία ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) και τηλεφωνικής γραμμής επαφής και εξυπηρέτησης του πολίτη στις έξι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) και τηλεφωνικής γραμμής που εφαρμόζεται πλέον στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, είτε με παραπομπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες, είτε με παροχή γενικών πληροφοριών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία τους.

Τα αιτήματα των πολιτών που υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξετάζονται άμεσα και προωθούνται σε αρμόδια Υπηρεσία, με σκοπό τη διεκπεραίωσή τους, κοινοποιώντας στον αποστολέα το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής.

Οι τηλεφωνικές γραμμές επαφής και εξυπηρέτησης λειτουργούν καθημερινά, κατά τις ώρες 08:00 – 18:00.

Για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας το e-mail επικοινωνίας είναι [email protected] και η τηλεφωνική γραμμή 25210-60000

 

Το κεράσι

 

 

Επιπλέον 107 εκ. ευρώ θα διατεθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΟΤΑ για την ένταξη ιδιωτικών επενδύσεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 253 εκ. € στα τοπικά προγράμματα LEADER που έχουν προκηρύξει. Έτσι, επιπλέον των 146 εκ. ευρώ που διατέθηκαν αρχικά για τις προκηρύξεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER, έχουν εξασφαλιστεί ακόμη 107 εκ. ευρώ, μέσω:

-υπερδέσμευσης πόρων της τάξης των 63 εκατ. ευρώ.

-μεταφοράς πόρων ύψους 44 εκατ. ευρώ από το μέτρο της Μεταποίησης Γεωργικών Προϊόντων που έχει εκχωρηθεί από το ΥΠΑΑΤ στις Περιφέρειες προς τις αντίστοιχες δράσεις του LEADER.

Υπενθυμίζεται, ότι πόροι της τάξης των 62 εκ. ευρώ διατέθηκαν ως υπερδέσμευση και στο πλαίσιο των προκηρύξεων ύψους 78 εκ. ευρώ για δημόσιες επενδύσεις του LEADER, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ένταξης έργων συνολικής δημόσιας δαπάνης 140 εκατ. ευρώ.

 

Το βερίκοκο