Σε πρόσφατη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ συγκροτήθηκε σε σώμα και ομόφωνα αποφασίστηκε ο ορισμός του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Γεωργιάδη ως Αντιπροέδρου. Τη θέση του Προέδρου διατηρεί ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

 

Το μπιζέλι

 

 

Με απόφαση του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου κ. Λευτέρη Ταμπουρίδη ανατέθηκαν στον κ. Σίμο Γαλόπουλο καθήκοντα άμισθου Ειδικού Συμβούλου για την επικουρία του Δημάρχου σε θέματα: Κοινωνικής Μέριμνας, Κοινωνικής Φροντίδας, ΚΑΠΗ, ΚΕΦΟ, Δομής Συσσιτίου, κ.λπ.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, ο κ. Γαλόπουλος «ενεργεί αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες, για την υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου του Δημάρχου και της αντίστοιχης Αντιδημάρχου. Η εθελοντική παροχή των υπηρεσιών του παύει χωρίς άλλη διατύπωση με απόφαση Δημάρχου».

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης αναφέρθηκε στη συμπλήρωση ενός μήνα θητεία στη συγκεκριμένη θέση, ενώ παράλληλα παρουσίασε και την ομάδα που τον πλαισιώνει.

Συγκεκριμένα ο κ. Μουρβετίδης ανέφερε τα εξής:

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Πέρασε ήδη ένας μήνας μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας μετά από την τιμητική πρόταση του νέου μας Περιφερειάρχη, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Ήταν ένας πολύ γεμάτος μήνας με πλήθος ενημερωτικών συναντήσεων και επισκέψεων. Για μένα αποτέλεσε προτεραιότητα η σε βάθος ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας για όλα τα προβλήματα, τα εκκρεμή ζητήματα και τα αιτήματα, ώστε να έχω μια πλήρη εικόνα.

Θέλω να εγκαινιάσω μέσα από αυτήν τη σελίδα μια ουσιαστική επικοινωνία μαζί σας. Στόχος μου είναι να σας παρέχω ενημέρωση ουσίας και όχι επικοινωνία για τη δημιουργία εντυπώσεων και την προσωπική μου ανάδειξη ή προβολή. Επιθυμώ να αναδειχθώ από το έργο μου και την προσφορά μου στον τόπο μας και όχι από υπερβολική επικοινωνιακή έκθεση στα μέσα ενημέρωσης.

Αυτό θα γίνει μονάχα με σκληρή δουλειά και με καλή συνεργασία τόσο με τις υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας όσο και όλους τους φορείς του νομού. Και βέβαια, με τη δυνατή ομάδα που με πλαισιώνει, την οποία έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω:

Μιχάλης Ελευθεριάδης

Κική Παπαζώτου

Ζήσης Παπαδόπουλος

Σίμος Ματεντζόγλου

Μιχάλης Παπαδόπουλος

 

Το λαχανάκι Βρυξελλών

 

 

Έντονη αστυνομική παρουσία υπήρξε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στη Δράμα, λόγω του αγώνα χάντμπολ ανάμεσα στον Bianco Monte Δράμα 1986 και τον ΠΑΟΚ και την παρουσία πολυπληθών φίλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην πόλη. Αστυνομικές δυνάμεις υπήρξαν τόσο στο γήπεδο «Δ. Κραχτίδης» πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, κατά την αποχώρηση των φιλάθλων, αλλά και στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε να μην υπάρξει ενδεχόμενο συνάντησης των φίλων του ΠΑΟΚ με οπαδούς άλλων ομάδων.

 

Το ροδάκινο

 

 

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας πανελλήνιας κυκλοφορίας να υπάρχουν δύο αναφορές στη Δράμα, όμως αυτό συνέβη με «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής», στις 4 Φεβρουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα, υπήρχε τίτλος στην πρώτη σελίδα σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις στον οποίον αναφέρονταν τα εξής: «Τι ενώνει τον Χρήστο από τη Δράμα, τον Βιρζίλ από τη Λυών και τον Ραλφ από τη Βαυαρία». Ο Χρήστος του τίτλου ήταν ο Δραμινός αγρότης Χρήστος Γκόντιας, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα.

Παράλληλα, η εφημερίδα φιλοξένησε και έρευνα για την περιφέρεια που σβήνει με τον εξής τίτλο: «Στον σταθμό που έχουν να δουν επιβάτη από τον Ιούλιο του 2019». Ο σταθμός του τίτλου είναι αυτός του Παρανεστίου, ενώ υπήρχε και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

 

Το πεπόνι

 

 

Στην Ευρώπη οι οικογένειες με πάνω από δύο παιδιά έχουν προνόμια και bonus. Στη χώρα μας, που το δημογραφικό είναι το μέγα θέμα, αυτή η αντίληψη πόσο απέχει;

Είναι ουσιαστικός μονόδρομος η ενθάρρυνση και στήριξη της πραγματικής προτροπής στα νέα ζευγάρια ότι τελούν σε αναγνώριση, όχι φιλολογικά, αλλά ηθικά με νομική και κυρίως οικονομική πραγματικότητα.

Το 2050 η Ελλάδα, με τα σημερινά δεδομένα θα έχει μονοψήφιο πληθυσμό σε εκατομμύρια. Οπότε μέτρα σήμερα…

 

Η ελιά