Μεγάλος νικητής του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Δράμας ήταν ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έλαβε την πρώτη θέση με 38,45%, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που έλαβε σε όλη τη χώρα (36,75%).

Κατ’ επέκταση το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος Βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποίηση, καθώς έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ανδρουλάκη.

Όσον αφορά τη Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου, η οποία στήριξε ανοικτά τον κ. Λοβέρδο, τα συναισθήματά της θα πρέπει να είναι ανάμεικτα. Αφενός ο κ. Λοβέρδος στο Νομό Δράμας πήρε 36,32%, ένα ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το πανελλαδικό (26,11%), γεγονός που οφείλεται στην στήριξη της κ. Κεφαλίδου, όμως από την άλλη ο κ. Λοβέρδος δεν ήρθε πρώτος σε όλο το Νομό, ενώ φυσικά το κυριότερο αρνητικό στοιχείο είναι πως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

 

Το μπρόκολο

 

 

Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών, 6 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν επισκεφθεί τη Δράμα, πραγματοποιώντας ουσιαστικές επαφές για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Κι αν κάποιες επισκέψεις ήταν αυτονόητες, όπως π.χ. του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, λόγω της διεξαγωγής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, ή κάποιες άλλες στο πλαίσιο περιοδείας και σε άλλες περιοχές, όπως αυτή της Αναπληρώτριας Υγείας κας Μίνας Γκάγκα, όλες οι υπόλοιπες οφείλονται στην έντονη δράση του τοπικού Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου και στις σχέσεις που έχει αναπτύξει με τα μέλη της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά, το Νομό Δράμας έχουν επισκεφτεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας και τελευταία ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε συνδεθεί ως σαξοφωνίστας με την παρουσία του στην Ονειρούπολη, αλλά και με τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων, όπως οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, όπου με τους ήχους του εμψύχωνε τους αθλητές κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Σε σχετική ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε τα εξής:

«“ΕΦΥΓΕ” Ο ΣΑΞΟΦΩΝΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, ο Δραμινός καλλιτέχνης που ταυτίστηκε με την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ, δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε αθόρυβα αλλά θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας.

Ο γνωστός Δραμινός Σαξοφωνίστας πάντα ευγενής και με εθελοντική διάθεση και προσφορά, είχε παρουσιάσει πρόσφατα και ένα έργο τέχνης από σίδηρο, το σύμβολο της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΟΛΟΥΣ».

 

Το μήλο

 

 

Ο άγνωστος Χ στην εκλογική εξίσωση του ΚΙΝΑΛ – Πα.Σο.Κ. εφανερώθη και ακούει στο όνομα Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εφάρμοσε την τακτική της «πάπιας» που έφερε αποτελέσματα. Η συμμετοχή των 270.000 λαού σε ένα κόμμα του 6-7% είναι μια παράμετρος που λέει ότι αναζητούν, αγωνιούν και συμμετέχουν.

Στα επιτελεία Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ η αποκρυπτογράφηση έχει ήδη ξεκινήσει και το τελικό αποτέλεσμα της Κυριακής θα συμπληρώσει το νέο πολιτικό παζλ της δεκαετίας 2020-2030 και φυσικά οι 270.000 απέδειξαν ότι τα κριτήρια επιλογής την περίοδο 2021-2019 δεν είναι μόνιμα.

 

Το μανταρίνι