Με ανάρτηση στο facebook, ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου έκανε γνωστό ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Κ. Νευροκόπι και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες από νέο εργολάβο.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση αναφέρονταν τα εξής: «Σας ενημερώνουμε πως μετά από ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο έργο της κατασκευής του νέου 12θέσιου Δημοτικού σχολείου Κάτω Νευροκοπίου. Έχει υπογράψει σύμβαση νέος εργολάβος και οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα».

 

Το κεράσι

 

 

Το μοναδικό «πεντάρι» στο Τζόκερ στην κλήρωση της Κυριακής 13 Ιουνίου προέρχεται από τη Δράμα και έκανε τον κάτοχό του πλουσιότερο κατά περίπου 57.000 ευρώ.

Ο τυχερός νικητής έπαιξε το δελτίο του στο πρακτορείο που βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 34 στη Νέα Αμισό. Το κόστος του ήταν μόλις 1,5 ευρώ, δηλαδή τρεις στήλες του Τζόκερ.

Ο τυχερός νικητής βρήκε τους 5 αριθμούς (8, 9, 19, 29 και 41), όχι όμως τον αριθμό τζόκερ, ο οποίος ήταν το 3. Αν ο τυχερός παίχτης είχε βρει και τον αριθμό τζόκερ, τότε θα γινόταν πλουσιότερος κατά περίπου 1.300.000 ευρώ, καθώς θα ήταν ο μοναδικός νικητής στην κατηγορία 5+1, αφού στη συγκεκριμένη κατηγορία σημειώθηκε τζακ ποτ.

 

Η φράουλα

 

 

Μπορεί ημερολογιακά να έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουνίου, όμως οι βροχοπτώσεις εδώ και ημέρες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στη Δράμα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό τους είναι η ένταση σε συνδυασμό με τη μικρή χρονική διάρκεια.

Εκτός από την έντονη βροχή, τα καιρικά φαινόμενα συνδυάζονται κατά περίπτωση και με χαλαζόπτωση, η οποία δεν καταγράφεται σε κάποια ορεινή περιοχή του Νομού, αλλά κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης! Έτσι, μέσα στον Ιούνιο χαλάζι έπεσε στην πόλη της Δράμας στις 9, στις 10 και στις 14 Ιουνίου.

 

Το βερίκοκο

 

 

Το Σάββατο 12 Ιουνίου οι εμβολιασμοί στο Νομό Δράμας ξεπέρασαν τους 50.000, με την Π.Ε. Δράμας όμως να παραμένει κάτω από τον πανελλαδικό Μ.Ο. όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη.

Έτσι, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στη σελίδα covid-19.gov.gr την Παρασκευή 11 Ιουνίου (με τα στοιχεία να είναι μέχρι την Πέμπτη 10 Ιουνίου), στην Π.Ε. Δράμας η εμβολιαστική κάλυψη με 1 δόση είναι 30,23%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αφορούν το 19,36% του πληθυσμού. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για όλη την επικράτεια είναι 39,04% για την 1η δόση και 23,89% και για τις 2 δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο των 40.000 εμβολιασμών στο Νομό Δράμας ξεπεράστηκε στις 28 Μαΐου, αυτό των 30.000 εμβολιασμών στις 13 Μαΐου και αυτό των 20.000 εμβολιασμών στις 21 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως εμβολιασμοί στο Νομό Δράμας γίνονται στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Δράμας, Προσοτσάνης, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου.

 

Το δαμάσκηνο

 

 

Η παρουσία των Αμερικανών και η «αναβίωση» του κλίματος αντιπαράθεσης με Μόσχα και Πεκίνο είναι το μεγάλο κάδρο από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Επί 50 χρόνια ο Τζ. Μπάιντεν ξέρει, γνωρίζει, τόσο τη χώρα όσο και τους παραδοσιακούς αντιπάλους και τις πρακτικές τους.

Οπότε σε αυτό το περίγραμμα οι «άπλες» έως τώρα και οι «λοξές ματιές» του Σουλτάνου έχουν κόστος και έτσι έχουμε την «εξαγγελία» για ήσυχο καλοκαίρι στο Αιγαίο.

Πλέον οι πίσω πόρτες του Λευκού Οίκου για τους γείτονες αποτελούν παρελθόν και έτσι η «προσγείωση» έφερε τα ήσυχα νερά (προς το παρόν). Οι μεγάλοι παίκτες, οι επιλογές τους και οι προτεραιότητές τους είναι οι γραμμές του γηπέδου για τους «μικρούς» συμπαίκτες.

Εδώ παραμονεύει ο εφησυχασμός ως στρατηγικό λάθος και ούτε οι Τούρκοι θα ξεχάσουν τη Γαλάζια Πατρίδα, ούτε τη διχοτόμηση της Κύπρου. Απλά επιλέγουν την παύση, γιατί η δράση έχει απέναντί τους… ανέμους.

Όσο για το «καυτό» θέμα των ανθρώπινων ελευθεριών και δικαιωμάτων, όλοι γνωρίζουν ότι αυτά είναι για το καθεστώς της Άγκυρας… ψιλά γράμματα, όπως και για των γυναικών φυσικά, όπου ισχύει η… βαθιά Ανατολή.

 

Το πεπόνι