Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σιδηροδρομικών Δράμας «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», ο Άη Βασίλης ξανάρχεται στη Δράμα με το τρένο, μετά από 8 χρόνια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία συνέβαινε για χρόνια σε ετήσια βάση, όμως σταμάτησε το 2013 και πλέον, μετά από 8 χρόνια, αναβιώνει. Συγκεκριμένα είχε ξεκινήσει το 1980 και για δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς για την εορταστική περίοδο στη Δράμα.

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών έρχεται, λοιπόν, ξανά στον Σταθμό της Δράμας για να μοιράσει χαμόγελα και χαρά σε όλους. Μάλιστα ο Άη Βασίλης είναι… λιγάκι ανυπόμονος και για αυτό φροντίζει να επιθεωρεί ο ίδιος τις εργασίες για να είναι έτοιμο το όχημά του για το ταξίδι στην ώρα του, σύμφωνα με το βίντεο στο facebook, που ανάρτησε ο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

 

Το σαγκουίνι

 

 

Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά τα σενάρια για αξιοποίηση της Βουλευτού Ν. Δράμας κυρίας Χαράς Κεφαλίδου σε διακριτό ρόλο στη νέα εποχή του κόμματος, μετά την εκλογή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του Προέδρου.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε για Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής τον κ. Μιχάλη Κατρίνη, ενώ τη θέση του πρώτου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ανέλαβε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης και τη θέση της δεύτερης Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου η κα Νάντια Γιαννακοπούλου. Νέα Γραμματέας της Κ.Ο. είναι η κα Ευαγγελία Λιακούλη και αναπληρωτής Γραμματέας ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις των αποφάσεων του κ. Ανδρουλάκη, το όνομα της κυρίας Κεφαλίδου «έπαιζε» για διάφορες θέσεις. Μάλιστα σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, το οποίο υπογράφονταν από τον Διευθυντή της και δημοσιογράφο κ. Μανώλη Κοττάκη, αναφέρονταν πως υποψήφιοι για την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ο Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης και η Βουλευτής Ν. Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου.

 

Το λαχανάκι Βρυξελλών

 

 

Προβλήματα σε διάφορα σημεία του Νομού Δράμας προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου. Τα προβληματικά σημεία της Δράμας, σχεδόν σε κάθε έντονη βροχόπτωση, είναι οι δύο γέφυρες, στην περιοχή Αρκαδικού και στην περιοχή του χειμάρρου Καλλιφύτου, όπου παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα και διακοπή της κυκλοφορίας.

Σε σχετική ανάρτησή του για την επίλυση του προβλήματος στη γέφυρα του χειμάρρου Καλλιφύτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Παρά την μεγάλη και σοβαρή ενέργεια που είχε προηγηθεί με τον καθαρισμό της κοίτης και της διάνοιξης των σωληνώσεων στη γέφυρα πλησίον της ΝΕΟΓΑΛ με αμφίδρομη κατεύθυνση προς Πανόραμα αλλά και Δράμα εντούτοις η ισχυρή νεροποντή αλλά κι ο μεγάλος όγκος ομβρίων υδάτων που κατέβηκαν από τον ορεινό όγκο δημιούργησαν μικροπροβλήματα στην διέλευση των αυτοκινήτων.

Για λόγους προστασίας και ασφάλειας των πολιτών ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, κάτι που έγινε άμεσα.

Στο σημείο εκτός του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας κ. Σιδηροπούλου παρευρέθηκαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στελέχη της Π.Ε. Δράμας με μηχανήματα έργου προκειμένου να καθαριστεί το οδόστρωμα και να γίνει εκ νέου νέος καθαρισμός φερτών υλών (κλαδιά και κορμοί δένδρων).

Στη συνέχεια ζητήθηκε η συνδρομή η οποία και πραγματοποιήθηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα».

 

Ο χουρμάς

 

 

Η δημοκρατία μας –αυτή που είναι- πρέπει να χτίσει ένα τείχος προστασίας ενάντια στη βία. Η κοινωνία μας και το κράτος πρέπει να σταθούν απέναντι στους διασπαστές και τους ταραχοποιούς του κορωνοϊού. Γιατί στο τέλος δεν απειλούν μόνο τους πολιτικούς, αλλά την ίδια την κοινωνική συγκρότηση. Γιατί με «όπλο» τη συναισθηματική συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, προσπαθούν να διχάσουν.

Ο καθένας μας έχει την προσωπική ευθύνη και φυσικά την αποχή από τις όποιες μαχητικές ομάδες. Η ριζοσπαστικοποίηση είναι αυξανόμενη και είναι εν δυνάμει απειλή. Το φαινόμενο του Αιγινίου είναι ένα μήνυμα… Ας αποτρέψουμε την καταιγίδα μιας τρομοκρατικής εκστρατείας…

 

Το κυδώνι