Το 2021 είναι μια ημερομηνία όπου θα «γιορτάσουμε» τα 200 χρόνια ως ελεύθερο κράτος, που τα τελευταία 50 οι αλλαγές που επήλθαν ήταν κατακλυσμιαίες, που φτάσαμε από το νεοπλουτισμό και τον λαϊκό καπιταλισμό στην κάθετη φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού.

Όλα έχουν αλλάξει πλέον και μαζί οι αρχές, οι αξίες της ίδιας μας της ζωής. Το δημογραφικό το κρύβουμε κάτω από το χαλί, αλλά είναι υπαρκτό και καθημερινό.

Συμπερασματικά, επιτέλους ας επικρατήσει ο ρεαλισμός και ας βάλουμε κάτω με χαρτί και μολύβι ότι ο «χαβαλές» μας υποθήκευσε και μας «τσαλάκωσε» την όποια υπερηφάνεια μας έμεινε.

Στην κάλπη μόνο τους δοκιμασμένους επιλέγουμε και όχι τους αγαπημένους της «ψευτογκλαμουριάς», είτε Περιφερειάρχες, είτε Δημάρχους, σε οποιοδήποτε αξίωμα τέλος πάντων.

Το 2021 ας γίνει ορόσημο για τις νέες γενεές.

 

Το καλαμπόκι

 

 

Με 24 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη (23 τακτικά και 1 έκτακτο) συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης 8 Αυγούστου 2018.

Από τα 24 θέματα τα 18 ψηφίστηκαν ομόφωνα, τα 4 κατά πλειοψηφία, για ένα θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή λήψης απόφασης, ενώ ένα θέμα («Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα της Ονειρούπολης 2017») είχε ενημερωτικό χαρακτήρα χωρίς να ληφθεί απόφαση επ’ αυτού.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν τα εξής θέματα:

-«Έγκριση της 66/2018 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ, σχετικά με την Γ’ αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2018». Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννης Στεφανίδης μειοψήφησε, σημειώνοντας ότι η ψήφος του είναι αρνητική όχι γιατί δεν θέλει την χρηματοδότηση αλλά, για να επισημάνει το γεγονός ότι, τα χρήματα είναι ελάχιστα και δυστυχώς υπάρχει μία Κυβέρνηση, που ήθελε να ακολουθήσει άλλη τακτική στον τομέα αυτό αλλά, ακολουθεί την πεπατημένη.

-«Έγκριση καταβολής τόκων». Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «πόλη+ζωή», επικαλούμενοι το γεγονός ότι στα συνημμένα δεν συμπεριλαμβανόταν απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής.

-Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Δράμας και του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής Δράμας « Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» για την υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων στο πλαίσιο του Προγράμματος ΤΕΒΑ. Ο κ. Στεφανίδης ψήφισε «λευκό».

-«Έγκριση της 237/2018 απόφασης της Ο.Ε. σχετικά με την 7η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018». Αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις «πόλη+ζωή» και «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς, όπως αναφέρθηκε από την πλευρά τους, δεν έχουν ψηφίσει τον προϋπολογισμό, οπότε δεν ψηφίζουν και τις αναμορφώσεις του.

Τέλος, για το θέμα «Αυθαίρετη κατάληψη δημοτικής έκτασης 20 τ.μ. στον Κορύλοβο» το σώμα αποφάσισε την αναβολή λήψης απόφασης, προκειμένου να υπάρξει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του Δήμου:

 

Το βαμβάκι

 

 

Από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε και ουσιαστικά η ένταξη των τελευταίων επιλαχόντων νέων γεωργών της πρώτης πρόσκλησης του μέτρου με την καταβολή του 70% του ποσού της δημόσιας ενίσχυσης που προβλέπεται για την υποστήριξη της πρώτης τους εγκατάστασης.  Συγκεκριμένα καταβλήθηκε σε 696 δικαιούχους συνολικά το ποσό των 9.011.450 ευρώ.

 

Το σιτάρι

 

 

Εντός Σεπτεμβρίου του 2018, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, πρόκειται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες της Ν.Δ. για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της aftodioikisi.gr από την Πειραιώς όπου αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, να συνεδριάσει η αρμόδια, υπό τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Εκλογική Επιτροπή για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ν.Δ. πρόκειται να δώσει επίσημο «χρίσμα» μόνο στις Περιφέρειες και ίσως σε κάποιους μεγάλους Δήμους και γι’ αυτό η αναζήτηση και επιλογή των υποψηφίων έχει ξεκινήσει από τις 13 Περιφέρειες. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις πρόκειται για εύκολη διαδικασία, καθώς η Ν.Δ. έχει εκλεγμένους Περιφερειάρχες οι οποίοι έχουν καλές επιδόσεις.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, «μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας επέλεξαν, με την στήριξη της Πειραιώς, τον “μητσοτακικό” Χρήστο Μέτιο για Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ. Μέτιος αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος, αν και ορισμένοι από τους Αντιπεριφερειάρχες του που ήταν αντίπαλοί του στις ενδοπαραταξιακές εκλογές, όπως ο Δ. Πέτροβιτς, επιχειρούν να βγουν, χωρίς επιτυχία προς το παρόν, μπροστά».

 

Το κριθάρι