Ο «πολύς» Ντράγκι έκανε τη δική του… αξιολόγηση για το θέμα της αξιολόγησης των ελληνικών χρεογράφων και ψήφισε αναμονή έως το 2018. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΔΝΤ. Τώρα εντός χώρας είχαμε προημερησίας συζήτηση στη Βουλή για αυτογκόλ, για Χατζηχρήστο, για NOOR 1 και για… πήδημα. Στο δια ταύτα έως το 2022 το πρέσινγκ και το μαρκάρισμα θα είναι σε μηνιαία βάση και η περιβόητη ρύθμιση του χρέους ας περιμένει. Απλά από τις λίστες της φοροδιαφυγής τα έσοδα είναι μηδαμινά, οπότε ο λογαριασμός τα βγει με κόψιμο συντάξεων. Η γνωστή συνταγή…

 

Η ντομάτα

 

 

Πενήντα νέα στελέχη της Ν.Δ. τα οποία προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία του μητρώου στελεχών του κόμματος παρουσίασε η εφημερίδα «Καθημερινή», την Κυριακή 2 Ιουλίου, σε ρεπορτάζ της Αριστοτελίας Πελώνη. Ανάμεσα σε αυτά τα νέα 50 στελέχη από όλη την Ελλάδα (τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 15 που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο) είναι και ο γνωστός Δραμινός δικηγόρος κ. Μιχάλης Τάσσου.

Μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ananeosi.nd.gr, δόθηκε η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει το βιογραφικό του, να εκφράσει τις απόψεις του πάνω σε καίρια ζητήματα της πολιτικής και όχι μόνον και να επιλέξει τομείς στους οποίους επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στη Ν.Δ.. Κάθε βιογραφικό που κατατίθεται αξιολογείται ένα προς ένα από ειδικούς που προέρχονται από την αγορά, τον ακαδημαϊκό χώρο και την πολιτική. Ανάλογα με την εμπειρία, τη γνώση, την εξειδίκευση κάθε ατόμου και, σε συνδυασμό με την πληρότητα της αίτησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα, καθορίζεται το επόμενο βήμα, που είναι είτε η συμμετοχή σε διαδικασία συνεντεύξεων (από μία έως τρεις συνεντεύξεις) είτε η απευθείας συμμετοχή σε ομάδες εργασίας. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνται σεμινάρια επικοινωνίας και πολιτικής επιμόρφωσης, ώστε, σε συνδυασμό και με τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι να αναπτύξουν συγκεκριμένες πολιτικές δεξιότητες.

Στην πλατφόρμα μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 βιογραφικά. Έχουν ήδη διεξαχθεί 1.200 συνεντεύξεις, για τις οποίες έχουν αφιερωθεί 900 ώρες από δέκα ομάδες, στις οποίες μετέχουν 32 αξιολογητές. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 42 έτη.

 

Η μελιτζάνα

 

 

Με μια αινιγματική, γεμάτη αιχμές, ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σχολίασε την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης για την «υπόθεση Μπουδακίδου» ο πρώην Νομάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Καλλιοντζής.

Συγκεκριμένα, δύο μέρες μετά από την ανακοίνωση της καταδικαστικής (τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους) απόφασης της Δικαιοσύνης, ο κ. Καλλιοντζής «ανέβασε» μια φωτογραφία ενός ελέφαντα και έγραψε το εξής κείμενο: «Είσαι ελέφαντας; Εμείς δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι είσαι. Ούτε βρήκαμε έστω μία ένδειξη για κάποιο κοινό σου χαρακτηριστικό. Απέδειξε όμως εσύ ότι δεν είσαι! —- Χορεύουν τα λαμόγια, οι εκβιαστές, οι ψυχάκηδες, οι ανίκανοι και τα ανθρωπάκια που είναι δυστυχώς πολλά. Ανίερες συμμαχίες παθιασμένων μονίμως ηττημένων αντιπάλων μου με πρόσωπα από τον πολιτικό μου χώρο. Με πολιτικούς όρους τους φαίνονταν αδύνατη η αντιμετώπισή μου. Αυτό δεν το άντεχαν! — Είμαι εδώ, παρών, όρθιος και με συνείδηση ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ».

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης έκρινε σε πρώτο βαθμό ένοχους και τους 6 κατηγορούμενους για την υπόθεση, επιβάλλοντας τις εξής ποινές: 10 χρόνια στη κ.  Σοφία Μπουδακίδου, 7 χρόνια στον κ. Θόδωρο Καλλιοντζή, 7 χρόνια στον κ. Νίκο Τζαμαλίκο, 7 χρόνια στον κ. Κώστα Τσακίρη, 7 χρόνια στον κ. Γιώργο Τσαλουχίδη και 5 χρόνια στον κ. Κώστα Τζώτζο. Όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, με την έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα

 

Ο δυόσμος

 

 

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων / δράσεων του ΠΑΑ 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες της Χώρας εκδόθηκε η αριθ. 1929/27.6.2017 (ΦΕΚ Β’ 2248/30-06-2017) Απόφαση του Υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστόλου, σύμφωνα με την οποία εκχωρείται στις Περιφέρειες της Χώρας, το συνολικό ποσό των 7.846.000 ευρώ για την υλοποίηση ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

«Με την εκχώρηση των ενεργειών της Τεχνικής Βοήθειας, οι Περιφέρειες έχουν την αρμοδιότητα διαχείρισης κονδυλίων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων / δράσεων του ΠΑΑ που τους έχουν ήδη εκχωρηθεί και αφορούν σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην Περιφέρεια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

Το λεμόνι