Η νέα Κυβέρνηση είναι τύποις και ουσία έτοιμη για να παράξει νομοθετικό έργο, για να έρθουν οι περιβόητες επενδύσεις. Ας μην κρυβόμαστε… Έχουμε ένα κράτος με μια γραφειοκρατική διαδικασία δυσνόητη για κάθε πέρα των συνόρων ενδιαφερόμενο. Κυβερνήσεις ήρθαν, έφυγαν, λόγια και υποσχέσεις για ανασυγκρότηση – ανασύσταση ακούσαμε, αλλά η γραφειοκρατία πραγματικά «χειρόφρενο». Στη νέα εποχή που η πληροφορική και η επιστήμη είναι κατάκτηση, είναι αδιανόητο να έχουμε πρακτικές και συμπεριφορές δεκαετίας 1960.

Ήδη ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι ο εκσυγχρονισμός του ίδιου του κράτους και εδώ μικροπολιτική δεν χωρά. Πρέπει να πάμε σε e – πρακτικές για να έρθουν οι επενδύσεις.

Στην νέα Κυβέρνηση έδωσε και δίνει αποδοχή το διεθνές κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι του, για να πειστούν να μπει η χώρα μας στα όποια επενδυτικά πλάνα, κάτι που είναι προσδοκία για να «γράψουμε» δείκτες ανάπτυξης. Είναι απλό, να γυρίζει πιο γρήγορα ο τροχός.

 

Το καλαμπόκι

 

 

Ορκωμοσία της νέας Βουλής την Τετάρτη 17 Ιουλίου και το κλίμα, ως είθισται, πανηγυρικό. Πολλές ευχές για καλή θητεία και σύμφωνα με παραπολιτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (Πέμπτη 18 Ιουλίου) ανάμεσα σε όσους ευχήθηκαν «καλή δύναμη» στο νέο Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και η Βουλευτής του Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου. Μάλιστα, η εφημερίδα υπενθύμισε και ένα κοινό στοιχείο που έχουν οι δυο τους, καθώς το 2011 αμφότεροι, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεφαλίδου, ως Βουλευτές, είχαν παραιτηθεί από βουλευτικά προνόμια.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έγραψε τα εξής: «Τις ευχές πολλών για “καλή δύναμη” δεχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισερχόμενος στη Βουλή. Πολλοί έσπευδαν να τον χαιρετήσουν, ακόμη και Βουλευτές άλλων κομμάτων, με χαρακτηριστική περίπτωση της Χαράς Κεφαλίδου του ΚΙΝΑΛ που του ευχήθηκε “καλά έργα” και τον φίλησε. Μάλιστα, το 2011 Μητσοτάκης και Κεφαλίδου με επιστολές τους είχαν γνωστοποιήσει ότι παραιτούνται από τις αμοιβές για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές και είχαν επιστρέψει τας βουλευτικά αυτοκίνητα».

 

Το σπαράγγι

 

 

Όπως όλα δείχνουν οι ορκωμοσία των νέων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δράμας για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία των νέων Δημάρχων, των νέων Δημοτικών Αρχών και των νέων Δημοτικών Συμβούλων ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου.

Το θέμα της ορκωμοσίας τέθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, με τον επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Μιχάλη Μλεκάνη να προτείνει να υπάρχει ενημέρωση έγκαιρα, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κανονίσουν το πρόγραμμά τους για να παρευρίσκονται στην ορκωμοσία.

Απαντώντας, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε πως προσανατολίζεται στον ορισμό της 25ης Αυγούστου ως ημερομηνία για την ορκωμοσία, υπενθυμίζοντας ότι και την προηγούμενη φορά η αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε ημέρα Κυριακή.

 

Ο δυόσμος

 

 

«Από τη Γρανάδα στη Δράμα, για ένα καλοκαίρι με αγάπη στον ελληνικό πολιτισμό» είναι τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, σχετικά με την πραγματοποίηση στη Δράμα του 9ου Θερινού Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας, Μετάφρασης και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου και του Κέντρου Βυζαντινών, Μεταβυζαντινών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδας, με τη συμμετοχή 35 ατόμων από 8 χώρες (Ισπανία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, Μολδαβία, Παλαιστίνη).

«Η Δράμα είναι ένας τόπος ιδιαίτερος, με στρώσεις Ιστορίας, διάχυτη ατμόσφαιρα, καπνομάγαζα του παλιού καιρού, νέες υποδομές και υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον. Οι ομορφιές της φύσης που την περιβάλλει είναι μοναδικές, για αυτό μπορεί να εξελιχθεί και να γίνει τουριστικός προορισμός με αξιώσεις. Αυτήν την περίοδο, και για δεύτερο καλοκαίρι, ωστόσο, η Δράμα έχει γίνει εκπαιδευτικός προορισμός, καθώς έως τις 28 Ιουλίου θα είναι σε εξέλιξη ένα σημαντικό πρόγραμμα ανταλλαγής», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο κείμενό του ο δημοσιογράφος της εφημερίδας κ. Νίκος Βατόπουλος. Ακόμη, επισημαίνεται πως «είναι σημαντικό –και ενδιαφέρον– ότι το εξαιρετικό αυτό πρόγραμμα πολιτιστικής ώσμωσης πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη της Δράμας, η οποία δείχνει το φιλόξενο πρόσωπό της», καθώς και ότι «αυτή η φιλοξενία δείχνει ένα μέτρο εξωστρέφειας πολύτιμο για όλες τις πόλεις». Επιπλέον, επισημαίνεται πως «στη Δράμα αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη συνδιοργανωτών φορέων. Ο Δήμος διαθέτει υποδομές, ενώ η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κύκλωψ (με το τεράστιο πολιτιστικό έργο) και η εταιρεία Raycap (που έχει μονάδα διεθνών προδιαγραφών) στηρίζουν με τις χορηγίες τους». «Δημιουργείται μια πολλαπλώς πολύτιμη συνέργεια και συστράτευση δυνάμεων», προσθέτει ο κ. Βατόπουλος.

 

Το φασολάκι