Είμαστε μια χώρα που η συναισθηματική φόρτιση είναι μόνιμα στο «κόκκινο» με έναν λαό καταταλαιπωρημένο από την πολύχρονη κρίση.

Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις από επενδυτές και όχι αεριτζήδες και εδώ τα επιμέρους στατιστικά στοιχεία είναι στον μεγεθυντικό φακό στα οβάλ γραφεία σε Λονδίνο – Παρίσι – Φρανκφούρτη – Ν. Υόρκη.

Η χώρα ήδη μπήκε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, η οποία με την έλευση του φθινοπώρου θα ενταθεί. Απλά μια υπάρχει μια παραδοχή στο χώρο της πολιτικής που λέει ότι οι αμαρτίες και οι υπερβολές βρίσκουν τον τρόπο να επανεμφανίζονται ξαφνικά και να σε κατατρέχουν. Η διαμαρτυρία, η διαδήλωση, είναι θεμιτή, ο πολιτικός χουλιγκανισμός όμως ακραία έκφραση βίαιης διαμαρτυρίας. Ο άλλοτε… ιερός αντιμνημονιακός αγώνας είχε απέναντι τους Μερκελιστές και τους προδότες. Τώρα είναι οι συνωμοσίες των επιχειρηματικών συμφερόντων και ανάμεσα ο ψηφοφόρος που θα κληθεί να αποφασίσει για το όποιο μεταμνημονιακό αύριο.

Η διαδρομή 2015 έως 2019 ήταν σκληρή για μεγάλη μερίδα πληθυσμού και οι κάλπες θα δείξουν αν ήταν σενάριο Αριστερής παρένθεσης ή μια μόνιμη μετατόπιση μεγάλης μάζας ψηφοφόρων, οπότε οι 14 μήνες είναι καθοριστικοί…

 

Η ντομάτα

 

 

Η ανεξαρτητοποίηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη από το συνδυασμό «Μακεδονία, Θράκη, Ελλάδα μας» ήρθε ως συνέχεια της αποχώρησής του από τους ΑΝΕΛ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος χώρας. Ο Δραμινός Περιφερειακός Σύμβουλος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές του 2014, εκλέχτηκε με το συνδυασμό «Μακεδονία, Θράκη, Ελλάδα μας», ο οποίος ουσιαστικά είχε τη στήριξη των ΑΝΕΛ, ενώ επικεφαλής του συνδυασμού ήταν ο νυν Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουίκ.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Χατζηθεοδωρίδη έγινε γνωστή μέσω επιστολής του, λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018. Ο ίδιος δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται και πως θα συνεχίσει αδέσμευτα και με όλες του τις δυνάμεις να εκπροσωπεί τον λαό της Π.Α.Μ.Θ. από τον οποίο κι έχει εκλεγεί, τονίζοντας ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της γείτονος χώρας ήταν το γεγονός που ξεπέρασε τις προσωπικές του κόκκινες γραμμές. Ακόμη, ο Δραμινός Περιφερειακός Σύμβουλος ανέφερε: «Ο μέχρι σήμερα συνδυασμός που λέγεται “Μακεδονία, Θράκη, Ελλάδα μας” θα ήθελα να παραμείνει ως έχει για πάντα, κι όχι να λέγεται… Νότια Μακεδονία, Θράκη, Ελλάδα μας, και μετά από καιρό Θράκη, Ελλάδα μας, και στο τέλος σκέτο Ελλάδα μας. Μερικοί ανιστόρητοι και αφελείς μάλλον, από άγνοια ή σκοπιμότητα, θέλουν να γυρίσουν την χώρα μας στα όρια του 1897, αγνοώντας τους αγώνες των Ελλήνων και χυδαία και χωρίς ντροπή».

 

Το κρεμμύδι

 

 

Μένοντας στο «μέτωπο» των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» φιλοξένησε ένα δισέλιδο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου με δηλώσεις από πρώην Βουλευτές και πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ.

Ένας από όσους μίλησαν στην εφημερίδα ήταν και ο πρώην Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Νικόλαος Σμολοκτός (με τη φωτογραφία του να είναι μία από τις δέκα φωτογραφίες του δισέλιδου). Ο κ. Σμολοκτός στις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ανέφερε: «ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος φέρει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στους ΑΝΕΛ και είμαι βέβαιος ότι θα έχει και συνέχεια. Είναι άφιλος και δεν σεβάστηκε ποτέ τον αγώνα του καθενός μας ξεχωριστά. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πατριδέμπορα». «Για τα οικονομικά του κόμματος δεν υπήρχε ίχνος ενημέρωσης ούτε καν στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτα», συμπλήρωσε ο κ. Σμολοκτός.

 

Το σκόρδο

 

 

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει εντατικοποιήσει τις εφαρμογές καταπολέμησης κουνουπιών τόσο από εδάφους όσο και από αέρος και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σκοπός της εντατικοποίησης είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά η προσωρινή αύξηση του αριθμού των κουνουπιών που θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα, ως συνέπεια της υγρασίας στις πλημμυρισμένες περιοχές και της ανόδου της θερμοκρασίας.

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας παραμένουν στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία».

 

Το φασολάκι