Ανακάλυψαν στη Δύση το νέο – Οθωμανισμό του Σουλτάνου με τη Λιβύη, που εμείς ως χώρα το φωνάζουμε εδώ και… 200 χρόνια. Και τώρα λέει θέλει η Παλαιστίνη σύμφωνο ΑΟΖ με την Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο!

Οι «παίκτες», τα συμφέροντα, οι εταιρείες παίρνουν θέση στη σκακιέρα της Αν. Μεσογείου. Όμως, πέραν του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, χτύπησε το καμπανάκι της προεκλογικής περιόδου και ο ένοικος του Λευκού Οίκου, παρά τον «έρωτα» με τον Σουλτάνο, πρέπει να πείσει και τους ψηφοφόρους για την επανεκλογή του και εδώ είναι μια άλλη ξεχωριστή παράμετρος. Θα έχουμε πολλές διακυμάνσεις στη σκακιέρα της ψυχολογίας, της επικοινωνίας και των «νεύρων» και τα εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια είναι απαγορευτικά. Δεν έχουν καμία θέση. Κάτι που το πράττει ο πολιτικός κόσμος.

Όσο ο Σουλτάνος θα «πονά» για τους μετανάστες τόσο θα κρύβει την «ομηρία» που τους έχει. Από τον κόλπο της Σύρτης (Λιβύη) με τα πετρέλαια έως το

Φ1 στις Καστανιές του Έβρου ο «Σουλτανισμός» είναι ενιαίος και η δική μας εγρήγορση σε ύψιστο βαθμό είναι άκρως απαραίτητη.

 

Το λεμόνι

 

 

Καθήκοντα επιστημονικού συνεργάτη του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, μετά από σχετική απόφασή του, αναλαμβάνει ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Κόντος, με σκοπό την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Πέρα από την ενασχόληση με τη νομική επιστήμη, ο κ. Κόντος είναι και γνωστό στέλεχος της Ν.Δ., έχοντας υπηρετήσει τα τοπικά όργανα του κόμματος από διάφορες θέσεις, ενώ ήταν και υποψήφιος Βουλευτής στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 (Ιανουάριος με σταυρό και Σεπτέμβριος με λίστα).

 

Το σκόρδο

 

 

Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας.

Σε αντίθεση, με άλλους Δήμους, οι οποίοι βέβαια δεν είχαν αναπτύξει συστήματα για εξ αποστάσεως συνεδριάσεις, και ήδη έχουν ξεκινήσει δια ζώσης συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών, στο Δήμο Δράμας συνεχίζεται η χρήση ηλεκτρονικών τρόπων για συνεδρίαση των οργάνων του.

Ανάμεσα στα θέματα της επικείμενης συνεδρίασης είναι η έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, η συγκρότηση και ο ορισμός Προέδρου της ειδικής επιτροπής κυκλοφορίας και προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και η απευθείας εκμίσθωση του δημοτικού θερινού κινηματογράφου «Αλέξανδρος» για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

 

Το κρεμμύδι

 

 

Την ίδια ημέρα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση ενός ακόμη οργάνου του Δήμου Δράμας, καθώς στις 10.00 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη «Έγκριση ετησίου προγράμματος Τουριστικής Προβολής Δήμου Δράμας έτους 2020».

 

Η πιπεριά

 

 

Κυκλοφόρησε στα Μ.Μ.Ε. όλης της χώρας η τελική κατανομή όσον αφορά τους Δήμους για τις 36.500 θέσεις του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Για το Ν. Δράμας οι θέσεις που θα καλυφθούν σε κάθε Δήμο είναι οι εξής:

-Δράμας 135

-Δοξάτου 57

-Προσοτσάνης 47

-Κ. Νευροκοπίου 30

-Παρανεστίου 20

Η προκήρυξη θα αφορά 332 Δήμους όλης της χώρας, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, υπηρεσίες Υπουργείων, Μητροπόλεις και άλλους φορείς.

Η πρόσκληση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου και τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων των ανέργων.

 

Η μελιτζάνα

 

 

Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες προεργασίες, με τις σχετικές υπηρεσιακές και πολιτικές συναντήσεις, για τη διοργάνωση της Ονειρούπολης στο τέλος του χρόνου, όμως κάθε είδους σχεδιασμός είναι σαφές ότι βρίσκεται υπό την αίρεση του κορωνοϊού και το πώς θα έχει εξελιχθεί η κατάσταση γύρω από την πανδημία τον προσεχή Δεκέμβριο.

Πάντως, ο προσανατολισμός που υπάρχει, χωρίς να έχει ληφθεί μέχρι στιγμής καμία οριστική απόφαση, είναι η φετινή διοργάνωση να είναι μικρότερη σε διάρκεια και να καταλαμβάνει και μικρότερη έκταση, χωρίς όμως να υπάρχουν «εκπτώσεις» τόσο στο περιεχόμενο όσο κυρίως στην παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Ως γνωστόν, μετά τα όσα διημείφθησαν γύρω από την ΔΕΚΠΟΤΑ τους πρώτους μήνες του χρόνου, ο υπάρχον σχεδιασμός θέλει την Ονειρούπολη να διοργανώνεται από το Δήμο Δράμας, με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αναστασία Τόλιου να είναι η υπεύθυνη από πλευράς Δημοτικής Αρχής. Ένα δύσκολο στοίχημα για την κ. Τόλιου, που όμως θεωρείται ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταπεξέλθει και να φέρει εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή, διοργανώνοντας μια πετυχημένη Ονειρούπολη.

 

Το κολοκυθάκι