Το διεθνές επενδυτικό κλίμα είναι ακόμη δύσπιστο για να έρθει να «αγοράσει» Ελλάδα και αυτή είναι μια αρνητική παράμετρος στην μνημονιακή εξίσωση. Η επιστροφή στην κανονικότητα της παγκοσμιοποίησης έπρεπε να αποτελεί εθνικό στόχο.

Οι ξένοι ζητούν εγγυήσεις, σοβαρότητα και πραγματική μεταμέλεια για τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα σε μακροχρόνια ύφεση. Οπότε η δημοσιονομική λιτότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις και η πραγματική εξυγίανση των Τραπεζών είναι η «τρίαινα» που θα πείσει» τους Διεθνείς Οίκους να μας βάλουν θετικούς βαθμούς αξιολόγησης. Οπότε το ζητούμενο είναι εντός χώρας και οι εφαρμογές κανόνων που ισχύουν σε άλλες χώρες δεκαετίες τώρα…

 

Ο αρακάς

 

 

Στο Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Δημάρχων, στην πόλη Σταβάνγκερ της Νορβηγίας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης. Ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, έγραψε:

«Ξεκίνησε τις εργασίες του, εδώ στην Νορβηγία, το Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Δημάρχων. Ο Δήμος μας κατέχει μια από τις 63 έδρες του Παγκόσμιου Κοινοβουλίου. Σήμερα και το επόμενο διήμερο ο Δήμος μας θα προωθήσει την ατζέντα που έχει αναλάβει, δηλαδή την καταπολέμηση της διαφθοράς και την βιώσιμη αστική ανάπτυξη που εναρμονίζεται με τις 10 αρχές τις χιλιετίας που θεσμοθέτησε ο Ο.Η.Ε..

Είναι χαρά μας που ο Άγιος Αθανάσιος, το Κεφαλάρι, το Δοξάτο, τα Κύργια, τα Πηγάδια, η Αγορά, ο Αίγειρος, η Περιστεριά, το Καλαμπάκι, η Φτελία, ο Νεροφράχτης, ο Καλαμώνας και η Αγία Παρασκευή, ως ενιαίος Δήμος Δοξάτου αναλαμβάνουν την προώθηση της συγκεκριμένης ατζέντας σε αυτό το επίπεδο».

 

Το φασολάκι

 

 

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας, με μοναδικό θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις 15.00.

 

Η φακή

 

 

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, πολλές φορές διαφάνηκαν τα προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης, που αντιμετωπίζουν οι φορείς και δυσχεραίνουν το έργο τους, τόσο όταν έχουν να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις, όπως είναι οι πυρκαγιές, όσο και στην καθημερινή τους λειτουργία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι πολλές φορές υπηρεσιακά οχήματα άλλων υπηρεσιών ζητούν καύσιμα από την Π.Ε. Δράμας. Το ζήτημα της έλλειψης χρημάτων για καύσιμα αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο όταν αναφέρθηκε επίσημα ότι ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χουβαρδάς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση λόγω έλλειψης καυσίμων για την μετακίνηση του υπηρεσιακού οχήματος. Βέβαια, δεν είναι μόνο η έλλειψη χρημάτων, αλλά και η έλλειψη προσωπικού. Ο ένας και μοναδικός υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Δράμας έχει υπόλοιπο άδειας περίπου έναν μήνα και τα αιτήματα που καταθέτει για άδεια απορρίπτονται.

Ένα άλλο ζήτημα έχει να κάνει με την έλλειψη κατάλληλων οχημάτων. Η Π.Ε. Δράμας, παρόλες τις αιτήσεις, δεν έχει πλατφόρμα για να μπορέσει να μεταφέρει την μπουλντόζα που διαθέτει σε κατάλληλο σημείο κι έτσι αναγκάζεται να απευθύνεται σε ιδιώτες. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι όταν, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης των πρόσφατων φωτιών, ζητήθηκε και δεύτερη μπουλντόζα από την Π.Ε. Καβάλας, μέσω της Πολιτικής Προστασίας, ήρθε μπουλντόζα από την Ξάνθη με χειριστή από το Δήμο Παγγαίου σε πλατφόρμα της Π.Ε. Καβάλας.

Ακόμη τέθηκε και το ζήτημα της σίτισης των πυροσβεστών, πολλοί εκ των οποίων μετακινηθήκαν στη Δράμα άμεσα από μετά την αντιμετώπιση σοβαρού περιστατικού φωτιάς στην Καβάλα. Ο κ. Πατακάκης ανέφερε ότι τέτοιου είδους δαπάνες δεν εγκρίνονται και χάρη σε δικές του ενέργειες μεταφέρθηκαν 110 σάντουιτς και 5 κιβώτια νερά για να καλύψουν τις ανάγκες όσων συμμετείχαν στην κατάσβεση των φωτιών.

 

Το ρεβίθι

 

 

Ενδεχόμενο παρουσίας του Σάκη Ρουβά στην φετινή Ονειρούπολη τέθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου από το μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας κ. Στέλιο Μελισσινό. Όπως ανέφερε ο κ. Μελισσινός, κατά τη διάρκεια της προημερησίας διάταξης συζήτηση, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφάσισε να επαναλάβει, με απόφαση του Δ.Σ. του, την δράση που είχε πραγματοποιήσει κατά την περσινή Ονειρούπολη, με το περίπτερο ευαισθητοποίησης για τη δωρεά μυελού των οστών. Στο πλαίσιο των επαφών του Δικτύου υπήρξε επικοινωνία με την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον κ. Σάκη Ρουβά, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραβρεθεί.

 

Το κουκί