Η κοινή γνώμη παρακολουθεί και ανησυχεί από το νέο-οθωμανικό κρεσέντο του Σουλτάνου και το πού θα φτάσουν τα όρια είναι το ζητούμενο. Στη Χάγη ή σε θερμό επεισόδιο;

Η έλευση του 2020 και ο πρώτος μήνας του έχει «καυτά» θέματα για την Κυβέρνηση και σίγουρα η θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζεται από Α. Τσίπρα και Γ. Κατρούγκαλο, δίνει ώθηση στην διαπραγματευτικότητα με θετική εικόνα σε Ευρώπη, Αμερική και Μ. Ανατολή. Δεν χωρούν μικροπολιτικές από κανέναν, όταν τα ζητήματα είναι εθνικά. Αρκετά μας δίδαξαν τα λάθη του παρελθόντος. Το Μεταναστευτικό και η απειλή εξ Ανατολών για «νέο 2015» είναι παράγοντας που είναι ψηλά στη λίστα των εκκρεμοτήτων.

Τέλος, τα νέα φορολογικό – ασφαλιστικό ήρθαν μαζί με την ψήφιση του προϋπολογισμού, έτσι ώστε το 2020 η ελληνική οικογένεια, που τόσο «χτυπήθηκε», να πάρει κάποιες «ανάσας» και να μπορεί να προβεί σε προγραμματισμό δράσεων και παρεμβάσεων. Πάντα αναλογικά…

 

Το ρόδι

 

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019, η ένταξη του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση ανατολικής εισόδου Δράμας με κατασκευή ανισόπεδης διάβασης στη θέση της σιδηροδρομικής γραμμής». Το έργο αφορά την αναβάθμιση της εισόδου της πόλης της Δράμας από Καβάλα από το ύψος του Ξενοδοχείου «ΚΟΥΡΟΣ» μέχρι τα φανάρια του Αίμου, ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί αερογέφυρας ύψους 7 μέτρων, μήκους 300 περίπου μέτρων και πλάτους 14 μέτρων. Η παρουσίαση του συγκεκριμένου έργου έγινε μέσω συνέντευξης τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, καθώς και του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου.

 

Η σταφίδα

 

 

Το Εργασιακό Πρωτάθλημα μπάσκετ του Δήμου Δράμας ξεκίνησε την αγωνιστική του δράση. Συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών (ΔΗΓΑ) πραγματοποιήθηκε ο εναρκτήριος αγώνας ανάμεσα στην ομάδα της Αστυνομίας και την ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Αστυνομίας με 56-25. Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος διεξήχθη την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, με την ΑΑΔΕ να επικρατεί της ομάδας των Μαρμάρων Κυριακίδη με 62-37.

Έπειτα από την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής, τελικά οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος είναι 11 και συγκεκριμένα οι: Ελληνική Αστυνομία, ΑΑΔΕ, Forty plus (Εμπορικός Σύλλογος), Εμπορικός Σύλλογος 2, Πράξη & Θεωρία, Σπεσιαλίστες (στρατιωτικοί), Wonderplant, Τραπεζικοί υπάλληλοι, Μηχανικοί, Αετός (Μάρμαρα Κυριακίδη) και Γενικό Νοσοκομείο Δράμας/

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε έναν όμιλο 11 ομάδων όπου κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες 10 μια φορά (ένας γύρος), με τη σειρά των αναμετρήσεων να καθορίζεται μέσω κλήρωσης. Στην συνέχεια οι 4 πρώτες ομάδες θα  διαγωνιστούν μεταξύ τους.  Δηλαδή έναν αγώνα ο 1ος με τον 4ο και έναν αγώνα ο 2ος με τον 3ο. Οι νικητές των αγώνων θα βρεθούν αντιμέτωποι για την 1η και τη 2η  θέση και οι ηττημένοι για την 3η και την 4η.

 

Το παντζάρι

 

 

Η λαϊκή αγορά της Δράμας θα λειτουργήσει την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, καθώς η Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2019 είναι ημέρα κατά την οποία η αγορά της Δράμας είναι κλειστή. Για τον ίδιο λόγο, επειδή την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου η αγορά της Δράμας είναι η κλειστή, η λαϊκή αγορά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου.

 

Το κυδώνι

 

 

Με περίπου 1,7 εκ. ευρώ επιχορηγούνται Δήμοι της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δαπάνη σίτισης των μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων της χώρας. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου κατανέμεται ποσό 1.745.551,61 ευρώ από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων».

Ο Δήμος Δράμας είναι ανάμεσα στους 36 Δήμους που επιχορηγούνται και λαμβάνει ποσό 97.786,19 ευρώ.

Τη συγκεκριμένη είδηση σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook o Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος αναφέροντας: «Σίτιση Μουσικού Σχολείου Δράμας με το μεγαλύτερο ποσό επιχορήγησης απ’ όλη την Ελλάδα».

 

Το καρότο