Η στήλη σίγουρα δεν έχει ποιητική διάθεση, αλλά μια ρεαλιστική (όσο το δυνατόν) προσέγγιση για το τι βιώνουμε και το τι συμβαίνει.

Βγήκαμε στις αγορές, «πουλάμε» κρατικά χαρτιά (ομόλογα) 5-6 φορές πιο ακριβά από τους Πορτογάλους, όμως η σκληρή επιτήρηση έφυγε και πιάσαμε ξανά (λέει) το «πιλοτήριο». Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν μια στασιμότητα που η αργοπορία πρέπει, επιβάλλεται να «εξαλειφθεί» και είναι μια άκρως εκλογική χρονιά που εγκυμονεί κινδύνους, παρά το πουπουλένιο κρατικό μαξιλάρι των 37 δις. ευρώ.

Έτσι, σε αυτό το «κάδρο», όπως το περιγράφει και το «βλέπει» η στήλη οι φορολογούμενοι με πληρωμένη την Εφορεία ή όχι, με το στεγαστικό τους να είναι ενταγμένο στη νέα ρύθμιση, θα αποφασίσουν για α’ και β’ βαθμό ποιος θα τους εκπροσωπήσει. Και φυσικά η απόφαση του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των εθνικών εκλογών θα καθορίσει το νέο συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, όμως η αργοπορία της ανάπτυξης δεν υπακούει σε εκλογικούς σχεδιασμούς.

Η οικονομία επηρεάζεται, αλλά έχει δικούς της κανόνες και χρόνος πάντα είναι χρήμα.

 

Η μπάμια

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε και για τον ΠΑΟΚ και αν κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα.

Ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας στη συγκεκριμένη ερώτηση, ανέφερε: «Νομίζω ότι και τα αποτελέσματα αυτό αποδεικνύουν. Δεν είμαι εξπέρ του ποδοσφαίρου, αλλά εκτός ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, παίζουμε και καλή μπάλα. Νομίζω έχει μεγάλη σημασία για τους ποδοσφαιρόφιλους».

 

Ο αρακάς

 

 

Πάρων στη διπλή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στη Δράμα (κοπή βασιλόπιτας του πολιτικού γραφείου της Βουλευτού κ. Χαράς Κεφαλίδου και παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου του Πα.Σο.Κ. κ. Ευάγγελου Βενιζέλου), την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, ήταν και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, και πρώην Δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής. Στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Σιμιτσής έκανε λόγο για «τεράστια μαζική συγκέντρωση συνειδητοποιημένων ανθρώπων» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «οι εκλογές του Μαΐου θα δώσουν το κατάλληλο μήνυμα σε όλους». Όπως είπε ο κ. Σιμιτσής οι Περιφερειακές εκλογές έχουν «και πολιτικό νόημα και κομματικό διακύβευμα». Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι εφικτό ο συνδυασμός που ηγείται να λάβει «μία από τις πρώτες δύο θέσεις την πρώτη Κυριακή». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. σημείωσε πως ήδη υπάρχει ιστοσελίδα του συνδυασμού και σελίδα στο facebook και γνωστοποίησε ότι το όνομα θα είναι «Περιφέρεια σε δράση». Εξηγώντας αυτή την επιλογή, ο κ. Σιμιτσής ανέφερε ότι αυτό επιλέχθηκε, «ώστε να μην υπάρχει σύγχυση με την παράταξη της οποίας αποτελούμε συνέχεια, την “Κοινωνική Συμμαχία” του Άρη Γιαννακίδη και του Φώτη Καραλίδη, ώστε και ο Φώτης Καραλίδης να κάνει σωστά τη δουλειά, όπως την έκανε μέχρι τώρα ως αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά κι εμείς να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να διακηρύξουμε τις ιδέες μας και τις απόψεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας».

 

Το φασολάκι

 

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, ο Πρόεδρος του σώματος κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης έκανε γνωστό πως ομάδα ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων κατέθεσε δήλωση εκπροσώπησης στο Προεδρείο, ζητώντας ενημέρωση για τα σημαντικά θέματα του Δήμου, στα πρότυπα της ενημέρωσης που λαμβάνουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Συγκεκριμένα οι κ.κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Ηλιάδης και Σταμάτης Ρεμόντης δήλωσαν την εκπροσώπησή τους από τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Πέρα από τους 3 συγκεκριμένους Δημοτικούς Συμβούλους, ανεξάρτητοι στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι και οι κ.κ. Ανέστης Τερζής και Τάσος Βασιλειάδης.

 

Το κουκί

 

 

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος να σχολιάσει τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανέστης Τερζής. Συγκεκριμένα, σχετικά με την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, ο κ. Τερζής ανέφερε ότι «είναι περίοδοι στη ζωή σου που άλλο θέλεις να κάνεις κι άλλο πρέπει να κάνεις», εννοώντας ότι αν και δεν επιθυμούσε να παραιτηθεί, οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή για λόγους ηθικής τάξης.

Έτσι, λίγη ώρα αργότερα, τοποθετούμενος για το θέμα ο κ. Ηλιόπουλος επέλεξε να βάλει να ακούσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στίχους από το τραγούδι «Πριγκιπέσσα», όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται «…άλλα θέλω κι άλλα κάνω…».

 

Η αγκινάρα