Στα προαπαιτούμενα και στις όποιες παρεμβάσεις στη ζωή του κάθε Έλληνα –μεταρρυθμίσεις τις ονομάζουν οι νέοι εκσυγχρονιστές- είναι και ο επανακαθορισμός των όποιων καταβαλλόμενων συντάξεων.

Είναι κατανοητό ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ΟΚ. Εκείνο που δεν είναι απόλυτα κατανοητό είναι ότι ο εύκολος δρόμος των μόνιμων «θυμάτων» ή θυσιαζόντων. Από το 2011 όταν «έσκασε» η φούσκα του πελατειακού συστήματος, οι περικοπές στις συντάξεις, που επιφέρουν παρεμβάσεις στην απλή καθημερινότητα, είναι του επίπεδου σε περιπτώσεις 40% και πλέον.

Νούμερο εξωφρενικό για τον μέσο Ευρωπαίου. Όπως εξωφρενικό ήταν η περίφημη 15ετία των γυναικών, τα περίφημα «ευγενή» ταμεία, που κατέληξαν να είναι όχι μόνο… αγενή στην κοινωνία, αλλά θηλιά πραγματική. Εξωφρενικές οι απολαβές και το bonus των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών – πατέρων. Ήταν στρεβλώσεις. Ήταν ο ορισμός του «πελάτη», όμως η άλλη άκρη είναι ο μικρός συνταξιούχος. Αυτός που δούλεψε στον ήλιο, στη βροχή και τώρα «βιώνει» τις μεταρρυθμίσεις.

Ήρθε η σκληρή πραγματικότητα της βίαιης εναρμόνισης με τους Γερμανούς, Γάλλους, Βέλγους, μόνο που εκεί τα δεδομένα, οι προϋποθέσεις και οι καταβολές ισχύουν 10ετίες. Εδώ η «προσγείωση» είναι χωρίς αερόστατο ασφαλείας. Ήρθε η ώρα να αγοράζουμε φέτα όχι τυρί αλλά καρπούζι. Όπως στο Μόναχο και στις Βρυξέλλες. Μόνο που εκεί έχουν δομές πραγματικού κράτους. Εμείς τώρα ΘΑ ανασυγκροτηθούμε και όποιος αντέξει…

 

Το καλαμπόκι

 

 

Χωρίς τελικά την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, η τελετή τιμής για την 77η επέτειο της «Μάχης των Οχυρών» στο Οχυρό «Λίσσε». Αν και η παρουσία του κ. Κουβέλη είχε προαναγγελθεί, τελικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν παραβρέθηκε στο Λίσσε, λόγω του τραγικού θανάτου του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

 

Η λεβάντα

 

 

Την προσεχή Κυριακή 22 Απριλίου 2018 πρόκειται να διεξαχθούν σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.). Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και κάθε μέλος μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μόνο στο Εκλογικό Τμήμα της Περιφέρειας στην οποία ασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα (ή του τόπου διαμονής του, προκειμένου για τα ομότιμα μέλη και τους ανέργους – άρθ. 5, παρ. 7 του Π.Δ. 334/1985), επιδεικνύοντας στην Εφορευτική Επιτροπή έγγραφο με το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά του (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, βιβλιάριο υγείας).

Όσα από τα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. φέρονται ότι έχουν υπόλοιπο οφειλών, θα πρέπει είτε να το εξοφλήσουν καταβάλλοντας το αντίτιμό του την ημέρα της ψηφοφορίας στην Εφορευτική Επιτροπή (η οποία τους χορηγεί και σχετική απόδειξη είσπραξης), είτε να προσκομίσουν στην Εφορευτική το αποδεικτικό καταβολής των οφειλών τους από τα οποίο θα φαίνεται ότι καταβλήθηκε το ποσό οφειλής τους προς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει για Διοικητικό Συμβούλιο ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος και αντιπροσώπους των κλάδων στη Συνέλευση του Παραρτήματος και στη Γενική Συνέλευση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

 

Το ρόδι

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου αποφασίστηκε η Απαγόρευση αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) στα εσωτερικά νερά (ποταμοί, παραπόταμοι, χείμαρροι, ρυάκια και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς) της Π.Ε. Δράμας (Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) λόγω αναπαραγωγής των αλιευμάτων.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση του κ. Μέτιου απαγορεύεται από τις 15 Απριλίου έως τις 30 Μαΐου 2018 η ενάσκηση της αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο: α) στον ποταμό Νέστο, β) στον ποταμό Αγγίτη, γ) στους παραποτάμους του Νέστου και Αγγίτη (ενδεικτικά Αρκουδόρεμα, Διαβολόρεμα, Δεσπάτη, Μούσδελη, Βαθύρεμα, Στραβόρεμα κ.α.), δ) στις φραγμαλίμνες Θησαυρού, Πλατανόβρυσης, Λευκογείων, Καταφύτου και σε όλα τα ρέοντα ύδατα (ρέματα, χείμαρροι) που καταλήγουν στις ανωτέρω φραγμαλίμνες και ε) στους λοιπούς αλιευόμενους υδάτινους σχηματισμούς (ενδεικτικά πηγές Αγ. Βαρβάρας, πηγές Μυλοποτάμου, πηγές Βοϊράνης, αρδευτικές διώρυγες και τάφροι, κ.λ.π.) της Π.Ε. Δράμας.

Όπως αναφέρεται, «η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω επιφανειακά νερά και δεν επηρεάζει τις όποιες απαγορεύσεις προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία για το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης».

 

Η μπανάνα