Το «κλάμα» των Δραμινών για την οδική απομόνωση είναι εδώ και δεκαετίες, μεγάλωσαν 2 με 3 γενεές και αποτέλεσμα δεν φάνηκε. Παραμένει όμως διαχρονική η υποκρισία των εκάστοτε κρατούντων αυτού του τόπου. Φταίτε εσείς, όχι εσείς και κυβερνά ο Χατζηπετρής.

Όλοι μα όλοι, με διαφορά φρασεολογίας και πάθους υποτάχθηκαν στο όποιο κομματικό κάλεσμα. Αλήθεια ποίοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια αυτόν τον τόπο; Γιατί η Δράμα είναι εκτός οδικών αξόνων;

Εμείς εδώ ως κάτοικοι και ψηφοφόροι δεν είδαμε πομπώδεις αναφορές με χάρτες και άξονες που θα «κούμπωναν» και θα «ξεκούμπωναν» σε κόμβους; Εμείς δεν υποδεχτήκαμε Πρωθυπουργός, Υπουργούς και τεχνοκράτες με διάφορα κομματικά κοστούμια; Εμείς ως Δραμινοί δεν αναδείξαμε τους εκλεκτούς μας τόσα χρόνια; Εμείς ως Δραμινοί για να πάμε στη συμπρωτεύουσα (μέσω Αμφίπολης) δεν διανύουμε το δρόμο έξω από την Πρώτη, στον ανήφορο, που θυμίζει το οδόστρωμα κάτι από… Αφρίν Συρίας; Εμείς δεν συγκροτήσαμε διακομματικές επιτροπές σωτηρίας και διεκδικήσεων που όταν ήταν στην Αθήνα άλλος για Τρικούπη και άλλος για Ρηγίλλης τραβούσε;

Κρίμα που ακόμη και σήμερα ακούμε για οδικούς άξονες και πάλι με χρωματιστές φωνές. Το πιο πιθανό να έρθουν και άλλες 2-3 γενιές (τα εγγόνια μας) και τότε οι οδικοί άξονες θα είναι ακόμη πλάνο διεκδικήσεων.

Δράμα της διαχρονικής κομματικής απομόνωσης. Τα πρόσωπα ήρθαν, έφυγαν, οι οδικοί άξονες όμως δεν ήρθαν. Δράμα 1970, 1980, 1990 ή 2020. Άλλαξαν οι εποχές μόνο…

 

Το καρύδι

 

 

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το απόγευμα της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018 η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για εκλογή νέου Προέδρου, μετά από την παραίτηση του κ. Σωτήρη Μποταΐτη.

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Μποταΐτη αναφέρεται ότι η ειδική συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου αναβάλλεται, «λόγω εκτάκτου κωλύματος του Περιφερειάρχη και απουσίας του νόμιμου αναπληρωτή του». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «η συνεδρίαση  θα πραγματοποιηθεί,   μετά την άρση των λόγων αναβολής,  με νεότερη πρόσκληση».

 

Το αμύγδαλο

 

 

Με νέα σύνθεση της τεχνικής διεύθυνσης των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου πρόκειται να διεξαχθεί το Virgin Forest Trail 2018.
Η νέα τεχνική διεύθυνση Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου που θα αποτελείται από τον Ιορδάνη Τσεπεσίδη, αθλητή και διοργανωτή αγώνων, τον Δημήτρη Γεωργίου, αθλητή και συνδιοργανωτή-στέλεχος αγώνων βουνού και την Ελένη Τσεπίδου, στέλεχος του VFT – απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.

Σε σχετική ανάρτηση στο facebook στον επίσημο λογαριασμό της διοργάνωσης αναφέρονται τα εξής: «Η νέα ομάδα της τεχνικής διεύθυνσης των αγώνων, σε συνεργασία με όλο το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό των αγώνων (οργανωτική επιτροπή, στελέχη του Δήμου, υπεύθυνοι τμημάτων και σταθμών, υποστηρικτές και εθελοντές), θα εργαστούν στο να διατηρήσουν και να βελτιώσουν το υψηλό επίπεδο των προηγούμενων ετών. Ευχαριστούμε τον φίλο και συνοδοιπόρο Μιχάλη Παπαδόπουλο, για όσα προσέφερε στην διοργάνωση από το έτος 2009 έως και τη διοργάνωση του 2017 ως τεχνικός διευθυντής του Virgin Forest Trail».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος είναι πλέον Τεχνικός Διευθυντής στη διοργάνωση «Frozen Peaks», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 27 Μαΐου 2018 στο Κ. Νευροκόπι.

 

Το φουντούκι

 

 

Με τους «Γλωσσοδέτες» ο Δραμινός σκηνοθέτης Σίμος Κορεξενίδης συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 11 Μαρτίου 2018.

Τι είναι οι Γλωσσοδέτες; Γλωσσολύτες; Καθαρογλωσσήματα; Γιατί υπάρχουν στη Γλώσσα; Τι εξυπηρετούν; Ποια η σχέση τους με την προφορική παράδοση; Πως χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ιστορίας; Είναι η συνταγή του Αριστοφάνη στις Εκκλησιάζουσες η μεγαλύτερη ελληνική λέξη; Είναι μια μεγάλη λέξη ένας γλωσσοδέτης; Οι ντοπιολαλιές και οι διάλεκτοι συνθέτουν δικούς τους γλωσσοδέτες; Πώς ένα λεκτικό παιχνίδι ενορχηστρώνει με ταχύτητα την απομνημόνευση, τη σύνθεση και την εκφορά του λόγου; Πώς οι γλωσσοδέτες φλερτάρουν με την αθυροστομία κι αντιμάχονται τη σεμνοτυφία; Γιατί οι λογοθεραπευτές τους χρησιμοποιούν ως θεραπευτικό μέσο; Μπορεί ο καθένας μας μπορεί να συνθέσει έναν γλωσσοδέτη; Τι είναι αυτό που συνδέει τόσο ανενδοίαστα κάποιες επιλεγμένες λέξεις με το γέλιο; Μπορεί μια τεκμηρίωση για τη γλώσσα να είναι ταυτόχρονα και μια σύγχρονη κοινωνική καταγραφή αντιληπτότητας της ευφορίας; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που απαντώνται στο ντοκιμαντέρ του Σίμου Κορεξενίδη. Η τεκμηρίωση στο ντοκιμαντέρ γίνεται από τους Χριστόφορο Χαραλαμπάκη (Καθηγητή Γλωσσολογίας Παν. Αθηνών), Ευγένιο Τριβιζά (Συγγραφέα), Νίκο Σαραντάκο (Συγγραφέα), Μαρία Ιγνατίου (Λογοθεραπεύτρια-Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου), Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέα-Νηπιαγωγό Med-Χορογράφο).

 

Η σταφίδα