Πέρασε και το πολυνομοσχέδιο, πέρασε και αυτή η αξιολόγηση και τώρα πάμε για την «απαλλαγή» του Αυγούστου, όταν η χώρα μας έχει χάσει το ¼ του πλούτου και όχι σε καιρό πολέμου. Ή μήπως ζούμε μια εμπόλεμη μεταφορικά κατάσταση;

Το 2009-2010 είναι η διετία που έσκασε η «βόμβα» του υπέρμετρου δανεισμού και ήρθε –την ζούμε- η σκληρή πραγματικότητα. οπότε πράσινοι – μπλε – ροζ και κόκκινοι (εκτός των δογματικών) έχουν εμπλοκή με τον α’ ή β’ τρόπο στη διαμόρφωση και τώρα στη διαχείριση των συνεπειών ενός ανεξέλεγκτου δανεισμού και τώρα ήρθε η ώρα για τη σκληρή για μεγάλη μερίδα προσαρμογή.

Οι νέες γενιές θα παλεύουν για δεδομένα, όπου πριν μια 10ετία ήταν ρουτίνα. Οι νέες γενιές θα αναζητούν μια ζωή που η προηγούμενη γενιά δεν εκτίμησε. Οι νέες γενιές εφεξής θα κληθούν να συνδράμουν σε ένα λογαριασμό που δημιουργήθηκε από ένα πολιτικό-οικονομικό μοντέλο που κυριαρχούσε το πελατειακό σύστημα, το οποίο όμως για να αποβληθεί πρέπει να περάσουν μεταγενέστερες γενιές και εποχές. Έχουμε δρόμο ακόμη…

 

Το λεμόνι

 

 

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) του Κινήματος Αλλαγής, η οποία την περασμένη Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο «CARAVEL» στην Αθήνα, πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση είναι και η Βουλευτής Ν. Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Στην ΟΕΣ του Κινήματος Αλλαγής συμμετέχουν:

– Το Πολιτικό Συμβούλιο (Π.Σ) και η Συντονιστική Γραμματεία, όπως έχουν ανακοινωθεί,

-Οι 27 Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και οι 2 Διευθυντές των Κ.Ο ΔΗΣΥ – ΠΟΤΑΜΙ

-110 εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς,

-360 εκπρόσωποι που προτάθηκαν από τα Κόμματα, τις Κινήσεις και τα μέλη του Π.Σ.,

-41 μέλη της ανεξάρτητης επιτροπής διεξαγωγής εκλογών συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειακών υπευθύνων της

-68 ανεξάρτητα στελέχη του ευρύτερου χώρου.

 

Η αγκινάρα

 

 

Συνέντευξη παραχώρησε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 η Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 και στους δημοσιογράφους Κατερίνα Δούκα και Γιώργο Πιέρρο, με θέματα από την τρέχουσα επικαιρότητα.

Για το Πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα, η κ. η Χαρά Κεφαλίδου το χαρακτήρισε ως Νομοσχέδιο – «σκούπα» με 400 άρθρα και 1.500 σελίδες: «Στην πορεία θα αποκαλύπτονται τα σκοτεινά του σημεία. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα το ψηφίσει. Ψηφίζει τα πάντα. Δεν τους ενδιαφέρει η άποψη της αντιπολίτευσης. Έχουν συγκεκριμένη ατζέντα και θα την επιβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο. Ακόμη κι εάν αυτό τους εκθέτει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Σχετικά με τη διάταξη που αφορά στις απεργίες και τη διαφοροποίηση του Ποταμιού επισήμανε: «Το εγχείρημα της συνύπαρξης δεν είναι εύκολο. Μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις. Θέλει δουλειά για να υπάρξει όσμωση στις κοινοβουλευτικές μας ομάδες. Κάνουμε σημαντική προσπάθεια για να έχουμε μια ενιαία άποψη. Είμαστε ένας χώρος υπό διαμόρφωση. Αυτό δεν αποτελεί άλλοθι. Πρέπει σύντομα να λύσουμε τα του οίκου μας».

Τέλος, αναφερόμενη στο Σκοπιανό σημείωσε: «Η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση. Ο κ. Καμμένος προσπαθεί να επιβιώσει δημοσκοπικά ως νέος Μακεδονομάχος. Βρισκόμαστε σε νέα φάση, με μια νέα δυναμική στα Βαλκάνια, μια νέα κυβέρνηση στα Σκόπια, που δείχνει ότι θέλει να λύσει το θέμα, και τον ξένο παράγοντα να πιέζει. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι το κατάλληλο timing για τη χώρα μας. Για εμάς πάντως υπάρχει η εθνική γραμμή που είναι η Απόφαση του 1993. Τα εθνικά θέματα απαιτούν όρους αλήθειας και μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον».

 

Το ακτινίδιο

 

 

Μια από τις ενδιαφέρουσες διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που ψηφίστηκε από τη Βουλή στο Πολυνομοσχέδιο, την περασμένη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, είναι και αυτή για τη δωρεάν σίτιση και διαμονή σε γιατρούς, αστυνομικούς και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους. Συγκεκριμένα, ορεινοί Δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους και νησιωτικοί Δήμοι με πληθυσμό έως 18.000 κατοίκους μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής σε ιατρούς, νοσηλευτές Κέντρων Υγείας και δημόσιων νοσοκομείων, προσωπικό του ΕΚΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής καθώς και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Με τις νέες διατάξεις, πλέον εξαιρούνται από την παροχή δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α., καθώς και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

 

Το κρεμμύδι