Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε για τις δικές του εμπειρίες σχετικά με φαινόμενα παρενόχλησης στον χώρο του θεάματος

Οηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος βρέθηκε στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Tik Talk» και τοποθετήθηκε αναφορικά με τις καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση και περιστατικά εργασιακής βίας στο θέατρο. Ο ηθοποιός θέλησε να ξεκαθαρίσει πως τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι ο κανόνας τονίζοντας πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί στα νέα παιδιά η εντύπωση ότι ο χώρος του θεάτρου είναι ένα κολαστήριο. «Είναι μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά υπάρχουν. Υπήρχε, υπάρχει και δυστυχώς θα υπάρξει. Ο τρόμος της ανεργίας κρατά κλειστά τα στόματα. Όταν πας σε μία οντισιόν λες “εμένα δεν θα μου τύχει” ή για μία κακή συνεργασία και λες “εντάξει θα την αντέξω” αλλά βλέπεις ότι δεν μπορείς να την αντέξεις. Και εμένα μου έχει τύχει κακή συνεργασία». Για το αν το δέχτηκε ο ίδιος παρενόχληση έδωσε αρνητική απάντηση. Ωστόσο, δέχτηκε το φλερτ τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και το εισέπραξε και θετικά.

Ο Απόστολος Γκλέτσος – που όπως είπε ο Αντώνης Σρόιτερ έχει 30 χρόνια στον χώρο και δεν ήταν και το «πιο ήσυχο παιδί» – μοιράστηκε και μία στιγμή όπου χρειάστηκε να παρέμβει για να προστατέψει μία συνάδελφό του. Ο ηθοποιός ανέφερε και δύο προσωπικές περιπτώσεις κατά τις οποίες ενδεχομένως πάτησε “στα όρια του θύτη”: «Με αυτή την ευκαιρία πήγα προς τα πίσω και σκέφτηκα ότι ενδεχομένως κάποιες φορές να πάτησα τα όρια του θύτη. Και να ήμουν κι εγώ θύτης. Χωρίς να το καταλάβω ενδεχομένως ή έκανα ότι δεν το καταλάβαινα.

Σαφώς, μπορεί να έχω κακομιλήσει. Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ένα κορίτσι που έρχεται να πει λίγες ατάκες, της λέει το βράδυ θα βγούμε, αυτή φοβούμενη μήπως χάσει το ρολάκι της ή θέλοντας και να μεγαλώσει τον ρόλο της… Εκεί είναι εκμετάλλευση καθαρά. Ναι, τώρα που το σκέφτομαι έχει συμβεί», αποκάλυψε για να προσθέσει με εξομολογητική διάθεση: «Εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα. Το σκέφτηκα τώρα. Εκείνη την ώρα σκεφτόμουν ότι είμαι ωραίος γκόμενος. Τώρα λέω μπορεί να εκμεταλλεύτηκα εκείνο το “παιδί” μπορεί να ήμουν και 10 χρόνια μεγαλύτερός του και δεν μου αρέσει καθόλου. Και ζητάω συγγνώμη. Έχω δυο περιπτώσεις στο μυαλό μου. Μπορεί να ήταν και έτσι. Αυτές οι δύο ψυχές να μην το ήθελαν… δεν ξέρω, είναι ρευστά τα πράγματα».

«Άλλο το φλερτ και άλλο η παρενόχληση. Οι γυναίκες αυτές τώρα διεκδικούν μία λύτρωση στη δημοσιότητα. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε μία συντριβή και μία “συγγνώμη”, να πάμε τα πράγματα παρακάτω» είπε ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος πρωταγωνιστεί αυτό το διάστημα στην καθημερινή σειρά «8 Λέξεις» του ΣΚΑΪ. Πρόσφατα ο 54χρονος ηθοποιός διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού και αντιμετώπισε μια πολύ δύσκολη φάση με την υγεία του, ενώ νοσηλεύτηκε και στο νοσοκομείο.

Πηγή: ethnos.gr